Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 25 Σεπτεμβρίου 2013

 

Με την εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα» είναι δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος στα σοβαρά. Προχθές αποκάλυψε ότι «Εβραίοι έφτιαξαν τον καρκίνο» (23.9.2013). Στις 16.9.2013 είχε σε «παγκόσμια αποκλειστικότητα» (έτσι έγραψε…) τα πρωτόκολλα ενός «σοφού της Σιών» για σχέδιο του Ισραήλ να κάνει πόλεμο στη Συρία και να ανακαλύψει ένα «Τρίτο Ναό του Σολομώντα». Οι Ελληνες δεν αντιδρούν όχι λόγω «ψεκασμών», αλλά γιατί χρησιμοποιούνται «Σιωπηλά όπλα», δηλαδή με «εξ αποστάσεως μαζική πλύση εγκεφάλων με χρήση μικροκυμάτων» (22.8.2013). Σκοπός φυσικά του Ισραήλ είναι να εμποδιστεί η φυλή των Πανελλήνων του Μυστρά, η οποία με «ηγήτορα μια γυναίκα θα αναστήσει την Βυζαντινή Αυτοκρατορία» (12.9.2013). Η δε «λεξαριθμική μελέτη περί των Πανελλήνων του Μυστρά» θα κάνει την Ελλάδα «επίκεντρο των παγκοσμίων εξελίξεων» (24.9.2013). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αντιδρά ο Αντίχριστος, σχέδιο του οποίου εφάρμοσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. «Παγκόσμια αποκλειστικότητα» είναι κι αυτό…

Η ακροδεξιά εφημερίδα, δημιούργημα του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για εκβιασμούς, έχει φιλική στάση στη Χρυσή Αυγή και εσχάτως κάνει άλλου τύπου πολιτική παρέμβαση. Οπως αναφέρει στην πρώτη της σελίδα, δημοσιοποιεί «Αρθρο Παρέμβαση της Ζωής Γεωργαντά» με τίτλο «Ο ηθικός ξεπεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» (Ε.Ω. 24.9.2013). Είναι συνέχεια μιας συνέντευξης ποταμού της κ. Γεωργαντά και του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Νίκου Λογοθέτη με τίτλο «Εσχάτη προδοσία Παπανδρέου – Σαμαρά» (Ε.Ω. 22.9.2013).

Η αρθρογραφία της κ. Γεωργαντά στην «Ελεύθερη Ωρα», περί της συνωμοσίας για διόγκωση του ελλείμματος (με συνέργεια τριών ελληνικών κυβερνήσεων, των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των 17 χωρών της Ευρωζώνης που μας δανείζουν), θα ήταν ακόμη ένα διασκεδαστικό κομμάτι της παραμυθολογίας που ανεμίζει καθημερινώς με τα πρωτοσέλιδά της η συγκεκριμένη εφημερίδα, αν δεν υπήρχε η δικαστική αβελτηρία να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις εξωφρενικές συνωμοσιολογίες της κ. Γεωργαντά, αλλά και το άλλο σκέλος που αφορά την υποκλοπή των email του προέδρου της, Ανδρέα Γεωργίου. Το δε περίεργο είναι ότι η Δικαιοσύνη ασχολήθηκε επισταμένως με τις παραδοξολογίες της κ. Γεωργαντά και τρία χρόνια μετά δεν έχουμε καμιά εξέλιξη στο πολύ πραγματικό ζήτημα της υποκλοπής.

Ακόμη δε πιο παράδοξη είναι μια αλληλουχία γεγονότων τον περασμένο Αύγουστο. Μόλις διέρρευσε στον Τύπο η είδηση ότι η ανακρίτρια στέλνει τη συνωμοσιολογία της κ. Γεωργαντά περί «μαγειρέματος του ελλείμματος» στο αρχείο, η καταγγέλλουσα «θυμήθηκε» ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν σπίτι της. Αμέσως ο κ. Πάνος Καμμένος διαμαρτύρεται ότι «κανείς δεν κάνει κάτι για την καταγγελία Γεωργαντά». Επισπεύδει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητεί να παρέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η Εισαγγελία Α.Π. παρεμβαίνει και δίνει εντολή να επανεξεταστεί το «μαγείρεμα» και να στείλει την ανακρίτρια στο πειθαρχικό! Ο κ. Καμμένος χαίρεται και ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί.

Έπειτα από όλα αυτά, μάλλον θα δούμε και κάποια τριετή δικαστική έρευνα για τα σχέδια του Αντίχριστου, τα οποία δημοσιεύονται (σε παγκόσμια αποκλειστικότητα) παραπλεύρως των καταγγελιών της κ. Γεωργαντά.

Πηγή: Καθημερινή