Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2013

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Είναι η πιο σημαντική επιβράβευση να διαπιστώνει κανείς, ότι οι θέσεις του, ο προσωπικός του αγώνας, οι απόψεις του, η στάση ζωής ήταν πραγματικώς εκ της τεκμηριωμένης γνώσεως και της εξελίξεως των γεγονότων, αλάνθαστη σωστή πυξίδα στη τρικυμία..

Ένας τέτοιος άνθρωπος, που οι Έλληνες τον εξέλεξαν πρωθυπουργό με ποσοστό 47% την εποχή που ο τριτοκοσμικός Ανδρέας με τα πρωτοπαλίκαρα της ρεμούλας και της απάτης…διέλυαν την Ελλάδα, δικαιούται σήμερα να είναι υπερήφανος όσο και λυπημένος.

Υπερήφανος διότι ό,τι είπε ότι προσπάθησε να κάνει ήταν ξεχωριστό και αληθινό.

Λυπημένος διότι ο λαϊκισμός η πίστη στα ψέμματα, η δημαγωγία το γάνωμα της αριστεράς, ο σοβιετικός κρατισμός, εθριάμβευσαν για να φθάσουμε εδώ.

Στην γενικευμένη κρίση, όπου οι Έλληνες αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την ασθένεια τους και αρνούνται την θεραπεία κατρακυλώντας στην άβυσσο και συμπαρασύροντας και τους υγιείς..

Να ζήσεις Κώστα Μητσοτάκη,  όπως θα ζεις πάντα στις καρδιές μας αλλά και στην Ιστορία της Ελλάδος ως ένας ειλικρινής, γενναίος μεταρρυθμιστής τόσο μπροστά πάντοτε από την εποχή του.

ΥΓ: Τις ευχές της προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τα 95α γενέθλιά του εκφράζει η γερμανίδα καγκελάριος με επιστολή της προς τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Μέρκελ μιλά με θερμά λόγια (δείτε εδώ) για την προσφορά του Έλληνα πολιτικού καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πολιτικής του διαδρομής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο που ήταν πρόεδρος της Ν.Δ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,

Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.

Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματός σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Γι’ αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.

Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Angela Merkel»

 

via