Ενώ η οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την κοινωνική συνοχή οι φόροι εξακολουθούν να αυξάνονται και το εθνικό εισόδημα συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο. Οι ελληνικές επιχειρήσεις είτε χρεοκοπούν είτε εγκαταλείπουν την χώρα. Η ανεργία εξωθεί πολλούς νέους και νέες στο εξωτερικό, στην αναζήτηση μιας καλύτερης προοπτικής για την ζωή τους και έτσι μειώνεται δραματικά ο αριθμός των πιο δημιουργικών πνευμάτων στην πολύπαθη πατρίδα μας. Χρεοκοπία. Οικονομική και πολιτική..

Καθώς ο αχαλίνωτος κρατισμός πνίγει την αγορά, σύσσωμη η αντιπολίτευση, επικαλούμενη το λαϊκό αίσθημα, εκφράζει την δυσπιστία της στην κυβέρνηση και ζητά ξανά εκλογές. Μάλλον η αντιπολίτευση θεωρεί πως θα μπορούσε να υπερασπιστεί σθεναρότερα τον κρατισμό από την παρούσα κυβέρνηση και για αυτό εξέφρασε την δυσπιστία της; Αν είναι έτσι τότε οφείλουμε να παραδεχτούμε πως έχει δίκιο. Άλλωστε ο κρατισμός της αντιπολίτευσης είναι πιο αυθεντικός διότι πηγάζει από ένα μεγάλο εύρος σοσιαλιστικών ιδεολογημάτων από τον κομμουνισμό του ΚΚΕ ως τον εθνικοσοσιαλισμό της Χρυσής Αυγής. Το παράλογο είναι ότι επικαλείται το λαϊκό αίσθημα.

Η στάση της αντιπολίτευσης είναι μια βαθύτατα συντηρητική στάση. Επιδιώκει την διατήρηση του αντιπαραγωγικού, παρασιτικού οικονομικού μοντέλου που επικράτησε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Την διατήρηση των προνομίων των διαφόρων δημοσίων και ιδιωτικών συντεχνιών εις βάρος της ευημερίας της υπόλοιπης κοινωνίας. Πως τολμά να επικαλείται το λαϊκό αίσθημα;

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε την πρόταση μομφής με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ που κατά την εφαρμογή του νόμου απομάκρυναν τους καταληψίες από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσαν να εκφράσουν «ριζοσπαστικά» και για άλλη μια φορά την αληθινή τους πίστη στο μεγάλο κράτος. Στο μεγάλο κράτος που για να υπάρχει πρέπει να φορολογεί τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών έως ότου τις υφαρπάξει για να συνεχίσει να γιγαντώνεται και να παράγει χρέη. Αλλά αυτό εκφράζει το λαϊκό αίσθημα;

Παρόλα αυτά, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  απειλούν ευθαρσώς πως αν απορριφθεί η πρόταση δυσπιστίας το επόμενο βήμα θα είναι το «πεζοδρόμιο». Και όλα αυτά γιατί υπηρετούν στην πραγματικότητα το αντιλαϊκό αίσθημα κρατικοδίαιτων..

Να το πω πιο απλά. Μισούν την ελευθερία. Αρνούνται την λογική. Ποδοπατούν τον νόμο. Βιάζουν την θέληση της πλειοψηφίας.

Αυτή είναι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα.