Γράφει η Μαρία Σαχινίδου

Δημοσιεύθηκε στο eyedoll.gr στις 16 Ιανουαρίου 2014

 

rsz_mizer

 

Ζούμε ένα κακόγουστο αστείο.

 

Άλλως πώς να εξηγήσει κανείς τη γραφικότητα των κυβερνόντων να σώζουν την υγεία με την αύξηση των φόρων του καπνού, στη χώρα που ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει μεν, αλλά δεν εφαρμόζεται;

Πού να βρει κανείς λογική στη νέα μεταρρύθμιση της παιδείας με την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» σχολικών διακοπών, με τις οποίες η κυβέρνηση ευελπιστεί να τονώσει και την επιχειρηματική δραστηριότητα των ξενοδόχων;

 

Μήπως δεν είναι απολύτως φαιδρή η συμφωνία που έκλεισε μεγάλος Δήμος της χώρας με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, προκειμένου να στείλει δωρεάν τους εγγεγραμμένους στα ΚΑΠΗ δημότες του,στα μπουζούκια;  

Αγνοώ αν ζήτησε να του προσκομιστούν τα συμβόλαια των καλλιτεχνών που εμφανίζονται ή οι άδειες λειτουργίας των συγκεκριμένων μπουζουκομάγαζων.

Δεν θα μου προκαλούσε τίποτε κατάπληξη, αφού στη χώρα της αρπαχτής και της μίζας, το τελευταίο που ενδιαφέρει τους εξουσιάζοντες είναι το «νόμιμον».

 

Να μη μιλήσω για τα μέτρα πάταξης της αιθαλομίχλης!

Η πρωτοβουλία θα ανήκει στους κατά τόπους περιφερειάρχες οι οποίοι, αντί να αρνηθούν την αρμοδιότητα να φέρουν τους πολίτες τους μπροστά στο δίλημμα να πεθάνουν από το κρύο ή τον καρκίνο του πνεύμονα, λειτούργησαν απλώς ως φερέφωνα κομματικά και  ακολούθησαν τις κομματικές οδηγίες.

Προσπαθούν δε, να μας πείσουν ότι είμαστε τυχεροί που θα έχουμε 75% μείωση στην τιμή του ρεύματος, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα κάνουμε μπάνιο, δεν θα βάλουμε πλυντήριο και ασφαλώς δεν θα σιδερώσουμε τις ημέρες αυτές.

 

Γελάσαμε πάλι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί μας την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.

Με εντολή Πρωθυπουργού, λοιπόν, αυτό το success story, αφού πέρασε πέντε έξι φορές από το Ζάππειο, και αφού διέσωσε τα ληστρικά προνόμια των ολίγων, μοίρασε διευθυντικές θέσεις σε ένθερμους αφισοκολλητές και περιέθαλψε με στοργή διαπλεκόμενους και ημέτερους, κατέληξε στην προεδρική καρέκλα της ΕΕ, να δίνει παράσταση ανικανότητας και ανεπάρκειας στους εταίρους μας.

Γελάνε και οι πέτρες μαζί μας.

 

Την ίδια ώρα βέβαια στην κοινωνία, εκεί που δεν φτάνει το βλέμμα των κυβερνώντων, των συμβούλων και των επιτελείων τους, εξελίσσονται δράματα.

Οι πολίτες χάνουν τη δουλειά τους, την περιουσία τους, την οικογένειά τους εξαιτίας της μετανάστευσης, ενίοτε και τη ζωή τους. Περνούν ώρες ατέλειωτες στριμωγμένοι σε ουρές ανέργων, σε ουρές διακανονισμών και ρυθμίσεων φόρων, σε ουρές συσσιτίων.

 

Αν η αλαζονεία σας, κύριοι της Βουλής, σας επέτρεπε να δείτε έξω από τα χλιδάτα γραφεία σας και τα φυμέ τζάμια των λιμουζινών σας, θα αντιλαμβανόσαστε ότι αυτός ο κόσμος που με περισσό θράσος χρησιμοποιείτε και απομυζείτε, δεν μπορεί πια να εργαστεί, να μορφωθεί, να γιατρευτεί, να δημιουργήσει.

Και θα σεβόσαστε την αξιοπρέπεια με την οποία παλεύει να ανταποκριθεί.

Και θα εργαζόσαστε με σύνεση, λογική και διαφάνεια.

 

Ελάτε να σας δείξω την κ. Ελπινίκη που στα 70 της χρόνια τυλίγει ντολμάδες για εστιατόρια.

Με τα χέρια ζαρωμένα από την υγρασία και τα δάχτυλα πρησμένα, αλλά με αξιοπρέπεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Και τον κ. Γιώργο το μαρμαρά, που η κρίση στην οικοδομή τον οδήγησε στα βουνά να μαζεύει άγρια χόρτα και να τα πουλά στις ταβέρνες.

Κι ας τραβά η μέση, κι ας μην κρατούν τα πόδια.

Αλλά και να σας τους δείξω, δεν θα σταθείτε ενώπιόν τους με το βλέμμα χαμηλωμένο, μετανιωμένοι για τις επιλογές σας, ως οφείλετε. Είστε ικανοί να τους βάλετε και πρόστιμο που δεν έκαναν έναρξη στην εφορία.

Τόση η αναλγησία σας και η αναισθησία σας. Αντί να υποκλιθείτε, θα τους κουνήσετε και το δάχτυλο.
Εύχομαι πραγματικά, τούτος ο λαός να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Να μη σας επιτρέψει να ξαναμπείτε ποτέ στη Βουλή.

Να μη σας ξαναδώσει την ευκαιρία να διαχειριστείτε δημόσιο χρήμα, αφού δεν αναγνωρίζετε πόσο πολύτιμο είναι.

Και να διοχετεύσει την αγανάκτηση και το θυμό του από τα πεπραγμένα σας, δημιουργικά με την ψήφο του.

 

Άλλως, φοβούμαι ότι θα ζήσουμε όλοι εποχές μεγάλου σκοταδισμού και φόβου.

 

Πηγή: eyedoll.gr