Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο zougla.gr στις 2 Φεβρουαρίου 2014

hydra

Διάβασα το σχετικό δημοσίευμα του economist όπου η τρόικα –προς αγαλλίαση κάθε κρατικοδίαιτου λαϊκιστή – παρουσιάζεται αλληγορικώς ως ο μυθικός κέρβερος  πού, όπως ο τερατώδης σκύλος τότε  φύλαγε τις πύλες του Άδη, ούτως πως η τρόικα σήμερα κατά τον economist «παγιδεύει την χώρα στον οικονομικό κάτω κόσμο»…!!!

 Βεβαίως αν οι φίλοι μας του economist, ήσαν λίγο πιο διαβασμένοι στην μυθολογία (αφού ο κέρβερος είχε 50 κεφάλια «Κέρβερος ωμηστής Αΐδεω κύων χαλκεόφωνος πεντηκοντακέφαλος» και όχι τρία, όπως βολεύει το δημοσίευμα) και καλλίτερα ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στη νέα Σοβιετία που ακούει στο όνομα Ελλάδα θα είχαν βρει άλλο μύθο πιο αντιπροσωπευτικό της καταστάσεως που ζούμε και των ρολών που διαγράφει ο καθείς.

 Δηλαδή τον μύθο του δράκου-φιδιού της Λερναίας Ύδρας που είχε εννέα γιγάντια φιδο -κέφαλα, και τα βράδια έβγαινε από την λίμνη Λέρνα και κατέτρωγε τα ζώα των κατοίκων του κάμπου αποστερώντας τους κάθε πρόσοδο. Οι κάτοικοι της περιοχής φοβόντουσαν να σκοτώσουν το δρακόφιδο που ήταν ανίκητο, αφού γνώριζαν ότι, μόλις τυχόν θα έκοβαν κάποιο κεφάλι του, στην θέση του κομμένου θα φύτρωναν άλλα δύο. Αυτό διαπίστωσε ο Ηρακλής που κόβοντας το πρώτο κεφάλι του φιδιού είδε με φρίκη άλλα δύο να φυτρώνουν αμέσως στην θέση του..Τότε ζήτησε από τον Ιόλαο να τον βοηθήσει και να κατακαίει με αναμμένο πυρσό την πληγή, οπότε σταμάτησαν να φυτρώνουν άλλα κεφάλια. Το μεσαίο κεφάλι της Λερναίας Ύδρας επειδή ήταν αθάνατο, για να μην ξαναγεννηθεί από εκείνο κάποια νέα Λερναία Ύδρα, ο Ηρακλής το έθαψε βαθιά στη γη και από πάνω του έβαλε έναν τεράστιο βράχο…

 Παρομοίως λοιπόν το σοβιετικό παραμόρφωμα, η Νέα Σοβιετία είναι η Λερναία Ύδρα με τα εννέα φιδοκέφαλα που μας κατατρώγουν. Δηλαδή:

1. Οι Συντεχνίες, (κρατικοδίαιτοι, κλειστά επαγγέλματα, ταξί, βυτία, φορτηγά, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί.. άπειρα κεφάλια φιδιών)

2. Οι Συνδικαλιστές, (Σταμουλο-κολάδες, Τσουκαλάδες, Φωτόπουλοι, Ρίζοι Βαλασόπουλοι, Σταματόπουλοι μαρμαράδες κλπ)

3. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως, (δελτία απόψεων που εκφράζουν την ιδεολογία των δημοσιογράφων και όχι τα γεγονότα)

4. Η Γραφειοκρατία, (ΙΚΑ, πολεοδομία, εφορία, ΟΑΕΔ, κάθε δημόσιο κάτεργο του έλληνα πολίτη υπόδουλου υπηκόου που «εξυπηρετείται» από βασανιστές σαδιστές δημοσίους χαραμοφάηδες)

5. Ο Κρατισμός, (Κρατικοδίαιτοι ΔΕΚΟ, οργανισμοί που έγιναν για να προληφθούν ψηφοφόροι, οκνοί δημόσιοι υπάλληλοι δήμων και υπηρεσιών που δεν χρειάζονται)

6. Η Φοροληστεία κατά της ιδιοκτησίας και των δημιουργών επιχειρηματιών που τιμωρούνται γιατί δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας

7. Η Φοροδιαφυγή των προστατευμένων ψηφοφόρων ( π.χ. γεωργών, που κάθε Φεβρουάριο βγαίνουν από τα καφενεία για να κλείσουν τους δρόμους)

8. Οι στρατευμένοι «διδάσκοντες » (όλων των βαθμίδων, που διέπλασαν τον σημερινό νέο-έλληνα αριστεράθρωπο κρατιστή μέσα στο σχολείο –γυμνάσιο-λύκειο, όπου αντί να διδάσκουν ΚΑΤΗΧΟΥΝ την αριστερόστροφη κομμουνιστική θεώρηση της ιστορίας και της κοινωνίας)

9. Τρομοκράτες, άναρχο-βάνδαλοι κουκουλοφόροι και μη του μίσους και της καταστροφής κάθε δημιουργίας οπαδοί της ανικανότητος και της αμορφωσιάς της αναρχίας και της αγνοίας.

Και το μεσαίο κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, Ο Λαϊκισμός, και όσοι τον εκφράζουν (κόμματα, πολιτικοί, βουλευτές, ηθοποιοί τραγουδιστές, «αγανακτισμένοι» πολίτες, δικαστές, συγγραφείς, σκηνοθέτες, όλη η αριστερή διανόηση)

 Ο Ηρακλής είναι ο αφανής δημιουργικός Έλληνας που προσπαθεί να επιβιώσει. Ο μικρός και μεγάλος επιχειρηματίας, κατασκευαστής, βιοτέχνης, έμπορος, υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα άλλα και οι ελάχιστοι ευσυνείδητοι του δημοσίου που εργάζονται και για τους οκνούς. Οι σπουδαστές που προσπαθούν να σπουδάσουν εμποδιζόμενοι από τους αγωνιστές και καθηγητές του ΠΑΜΕ και του ΕΛΑ, οι γονείς που προσπαθούν να διασώσουν την οικογένεια τους και την περιουσία που απέκτησαν εργαζόμενοι με μόχθο και στερήσεις από την λαίλαπα των φόρων χάριν της διατηρήσεως ενός υπέρογκου καρκινικού κράτους χάριν της κομματικής πελατείας της πλειοψηφίας των Ελλήνων που είναι οι κρατικοδίαιτοι….

 Τέλος ποιος είναι ο Ιόλαος ..

Είναι όλοι όσοι προσπαθούν να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που, έπρεπε να είχαν γίνει χωρίς να μας επιβάλλονται, ώστε η Λερναία Ύδρα να αφανισθεί, προτού αφανίσει την ελληνική οικονομία, το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδος.

Δηλαδή οι ελάχιστοι Έλληνες (πολιτικοί και μη) που δεν φοβούνται το πολιτικό κόστος, τις ύβρεις, τις απειλές, αλλά και η Τρόικα.

 

Πηγή: zougla.gr