Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στο GR POST στις 21 Φεβρουαρίου 2014

 

Ώστε έτσι, φίλτατοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Στη Βενεζουέλα, ο αντικαταστάτης του Τσάβες, ο πρώην οδηγός λεωφορείου Μαδούρο, πραγματοποιεί μια «επαναστατική διαδικασία σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης»;

Προφανώς, τα κορυφαία στελέχη του που εκστόμισαν κι έγραψαν σε ανακοίνωση τα ανωτέρω φληναφήματα, θεωρούν ήσσονος σημασίας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Βενεζουέλας προμηθεύεται ακόμη και το χαρτί υγείας… με κουπόνια!

Θεωρούν ήσσονος σημασίας το γεγονός ότι στην Βενεζουέλα έναςολόκληρος λαός διαδηλώνει εναντίον του καθεστώτος.

Και στηρίζουν αυτό το καθεστώς, το οποίο μας έχουν αναφέρει ως …πρότυπο …Δημοκρατίας.

 

Διγλωσσία κι εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι στη χώρα μας ο λαός μπορεί να διαδηλώνει όταν κι όποτε θέλει, μπορεί να κάνει μπουρδέλο την πρωτεύουσα όταν θεωρεί ότι θίγονται οι….κατακτήσεις του.

Αλλά, αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να το έχει ο λαός της Βενεζουέλας, αφού εκεί όσα κάνει σήμερα ο Μαδούρο ή πριν ο Τσάβες, είναι ενταγμένα σε μια λογική … «επαναστατικής διαδικασίας σε συνθήκες δημοκρατίας»…

 

Τα ίδια και με την Ουκρανία.

Όταν ξέσπασαν οι πρώτες ταραχές, η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ανέφερε ότι

«τα κράτη λειτουργούν με βάση τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι υπό την πίεση βίαιων μειοψηφιών και εξωτερικών παρεμβάσεων».

Τι εννοούσε ο ποιητής;

Με απλά λόγια, έδινε απόλυτη στήριξη στην πολιτική του καθεστώτος, μόνο και μόνο επειδή έχει….σοσιαλιστική καταγωγή.

Κι ας έχει στη φυλακή την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, κι ας έχει διχάσει έναν ολόκληρο λαό.

Η Κουμουνδούρου, βεβαίως, μετά την αποκάλυψη των δεκάδων –τουλάχιστον- νεκρών και των χιλιάδων τραυματιών, αλλά και μετά την παγκόσμια κατακραυγή, ανέκρουσε πρύμναν.

Και χωρίς καμιά δυσκολία, άλλαξε άποψη.

Από τη στήριξη του Ουκρανικού καθεστώτος, πέρασε στην «ουδετερότητα» και με νέα ανακοίνωση ανέφερε τα περί εμφύλιας σύρραξης και κατέληξε στη διαπίστωση ότι «ο ίδιος ο κυρίαρχος λαός θα επιλέξει την πορεία της χώρας»….

 

Ασυνέπεια, άγνοια, διγλωσσία;

Διαλέξτε και πάρτε…

Για όλους έχει ο μπαχτσές….

 

Πηγή: GR POST