Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο zougla.gr στις 23 Φεβρουαρίου 2014

Ελευθερία

Ακόμη σήμερα, εκατομμύρια ανθρώπων υπόδουλων και ανελεύθερων υποφέρουν σε εγκληματικά ανελέητα κομμουνιστικά καθεστώτα

Οι νεκροί, η αιματοχυσία  στους δρόμους του Κιέβου, οι χιλιάδες των διαδηλωτών σε όλη την Ουκρανία, οι αδιάψευστες εικόνες των ξένων τηλεοπτικών συνεργείων, οι τραυματισμένοι από αληθινά πυρά, η εικόνα του αίματος στα σώματα και τα πρόσωπα των Ουκρανών είναι λιγότερο πειστικά από τις θεωρίες συνωμοσίας. Περισσότεροι «ψαγμένοι» και «ψεκασμένοι» ή μη, στην Ελλάδα, είναι πάντοτε τόσο πρόθυμοι να πιστέψουν κάθε παραμύθι έκτος από  ό,τι βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια.

Έτσι ακούσαμε και όχι μόνο από τις γνωστές ανταποκρίτριες του Σύριζα σε ουρανόμηκες κανάλι ότι η «Ευρώπη κινδυνεύει από τους ΝΑΖΙ που είναι η ηγετική δύναμις στο πλήθος των διαδηλωτών» γιατί είναι οι ΝΑΖΙ στην Ουκρανία τόσους μήνες που διαδηλώνουν και ακόμη περισσότερο «να είμαστε έτοιμοι, να επαγρυπνούμε..μήπως, αν τυχόν ποτέ  η Ουκρανία αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με την Ε.Ε. ο  Ναζισμός  απειλήσει και την Ευρώπη»

Την ίδια θεωρία συνωμοσίας, συμπτωματικώς, επανέλαβε γνωστός ελληνόφωνος δημοσιογράφος του Κρεμλίνου, θαυμαστής του Στάλιν και του Πούτιν, που αναφέρθηκε «στους ΝΑΖΙ που θέλουν να ανατρέψουν τον νόμιμο Πρόεδρο της  χώρας»… Έτσι, με την πολύ καθυστερημένη και στα χαρτιά ακόμη, συμφωνία των εντεταλμένων υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. ( Γαλλίας, Πολωνίας, Γερμανίας) για την διακοπή της δολοφονικής αιματοχυσίας του καθεστώτος Γιανουκόβιτς και ειρηνική μετάβαση στην επόμενη μέρα, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς έσπευσε ε να εγκατάλειψη το προεδρικό μέγαρο και την κατοικία του και να μεταβεί στο ανατολικό σύνορο τη χώρας στο Χάρκοβο (;) , κοντά στην Ρωσία.

Εξίσου συμπτωματικώς, ο πρωταγωνιστής της διαφθοράς και της βίας στην Ουκρανία, Βίκτορ Γιανουκόβιτς ο ελέω Πούτιν υποτελής πρόεδρος της Ουκρανίας, σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του σε κανάλι της ουκρανικής τηλεόρασης, χαρακτήρισε τα πρόσφατα γεγονότα στο Κίεβο «ναζιστικό πραξικόπημα», ότι έχει χρέος «να προστατεύσει τον λαό» και πως «θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τερματιστεί η αιματοχυσία». «Ό,τι χρειάζεται..» σημαίνει είτε απόσχιση (περίπου προσάρτηση του ανατολικού τμήματος στη Ρωσία), είτε «αποκατάσταση της νομιμότητας με στρατιωτική επέμβαση» παλαιά επιτυχή συνήθεια της τέως Σοβιετικής αυτοκρατορίας.

Βεβαίως διάλεξε σημαδιακή πόλη. Διότι στο Χάρκοβο κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 15 Μαρτίου 1943 (πριν από 71 χρόνια) ο σοβιετικός στρατός ηττήθηκε συντριπτικά από τον Γερμανικό στρατό, με απώλειες 52 Μεραρχιών και αποτέλεσμα  την ανακατάληψη της πόλεως από τον στρατάρχης Έριχ φον Μανστάιν με το νεοσυσταθέν 2ο Σώμα Πάντσερ SS.

Όμως, επίσης σημαδιακούς οδυνηρούς συνειρμούς δημιουργεί ο Νοέμβριος (όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις πριν από τρεις μήνες) κάθε χρόνο στους Ουκρανούς αφού η 25η Νοέμβριου έχει ορισθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας 7 εκατομμυρίων Ουκρανών κατά τον προσχεδιασμένο -αναγκαστικό λιμό της Σταλινικής αγροτικής μεταρρυθμίσεως το 1932-1933. Όλοι οι Ουκρανοί  επαναλαμβάνουν – θυμούνται τις αφηγήσεις επιζησάντων αλλά και δημοσιογράφων που περιέγραψαν τα γεγονότα όπως  η κατώτερο:

«Έφτασα σε ένα χωριό περίπου 20 μίλια νότια του Κιέβου, το οποίο είχε πρακτικά εξαφανιστεί από την πείνα. Υπήρχαν 15 σπίτια με πληθυσμό 40 κατοίκων. Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες είχαν φαγωθεί. Τα άλογα και τα μουλάρια είχαν δημευτεί από τους Σοβιετικούς. Σε μια καλύβα μαγείρευαν κάτι περίεργο: υπήρχαν κόκαλα, δέρμα χοίρου, αγριόχορτα και κάτι που έμοιαζε με μπότα στην κορυφή της κατσαρόλας. Ο τρόπος με τον οποίον οι κάτοικοι παρακολουθούσαν το ‘γεύμα’ φανέρωνε την κατάσταση της πείνας τους. Υπήρχε ένα αγόρι περίπου 15 ετών, του οποίου το πρόσωπο, τα πόδια και τα χέρια ήταν πολύ λεπτά και το δέρμα του διαγραφόταν πάνω στα κόκαλα του. Είχε πρησμένο στομάχι, διπλάσιο από το κανονικό του μέγεθος. Ήταν ένα ορφανό, του οποίου ο πατέρας είχε πεθάνει από την πείνα πριν από ένα μήνα. Το αγόρι είχε σκεπαστεί με ψάθα. 


Δεν υπήρχαν καθόλου φτυάρια στο χωριό μετά την τελευταία επιδρομή της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας. Το παιδί είπε ότι η μητέρα του είχε φύγει μια μέρα για να ψάξει για φαγητό, αλλά δεν επέστρεψε. Το αγόρι ήθελε να πεθάνει, διότι υπέφερε έντονα από το πρησμένο του στομάχι και ήταν το μοναδικό άτομο από την ομάδα που δεν έδειχνε ενδιαφέρον για το φαγητό που ετοιμαζόταν» 
(βίντεο)

 Αργά το βράδυ χθες από το αναπηρικό της καροτσάκι η ελευθερωθείσα πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας  Γιούλια Τιμοσένκο – καταδικασμένη σε επταετή φυλάκιση από το καθεστώς Γιανουκόβιτς – μίλησε στην πλατεία ανεξαρτησίας στο Κίεβο: «Η δικατορία έπεσε .. Η Ουκρανία όμως θα διαλυθεί χωρίς εσάς», είπε απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους. «Μέχρι να ολοκληρώσετε τη δουλειά αυτή, κανείς δεν έχει δικαίωμα να φύγει, γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτό που εσείς έχετε κάνει, έχουμε εξαλείψει αυτόν τον καρκίνο».

Όμως είναι σαφές από τις δηλώσεις, την απόφαση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς «να κάνει ό,τι χρειάζεται» για να τερματιστεί η αιματοχυσία και την εύγλωττη σιωπή Πούτιν ότι το Τείχος του Αίσχους δεν έπεσε ακόμη στην Ουκρανία.

Μπορεί ο Χίτλερ και οι ΝΑΖΙ να ηττήθηκαν κατά κράτος. Ο ναζισμός, ως στυγνό ολοκληρωτικό καθεστώς καταδικασμένο από όλη την ανθρωπότητα, να έχει αφανισθεί από προσώπου γης και ούτε οι στακτές του να μην υπάρχουν πια. Όμως, ακόμη σήμερα, εκατομμύρια ανθρώπων υπόδουλων και ανελεύθερων υποφέρουν σε εγκληματικά ανελέητα κομμουνιστικά καθεστώτα, στην την Βόρεια Κορέα, στην Κίνα, στην Κούβα, στα αφρικανικά κράτη του Τρίτου Κόσμου ή στα κράτη της Λατινικής Αμερικής όπως η Βενεζουέλα, χωρίς ουδείς να συγκινείται στην χώρα μας της πλέριας δημοκρατίας, του ψευτο-προοδευτισμού, της συνωμοσίας και του «πολιτικά ορθού».

Η Ουκρανία είναι μια από αυτές. Υπόθεση Ελευθερίας. Όχι Συνομωσίας.

 

Πηγή:  zougla.gr