Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο gianniotis.blogspot.gr στις 14 Μαρτίου 2014

putin-obama

Γιάλτα, η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος…

 

Στους 88 νεκρούς του Κιέβου έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη στο Ντόνετσκ της Ανατολικής Ουκρανίας. Όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν συγκρούστηκαν με ισάριθμους διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο 22χρονος άνηκε την ομάδα των φιλοευρωπαϊστών.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η αστυνομία όσες απόπειρες και εάν έκανε για να κρατήσει σε απόσταση τους διαδηλωτές απέτυχαν (πηγή).

Βεβαίως πριν ακόμη ταφεί ο άτυχος νέος, το σοβιετικό γραμμο-ξυλόφωνο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι «η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της στην Ουκρανία μετά τις ταραχές με έναν νεκρό στο Ντονέτσκ».

Ενώ δηλαδή, οι ταραχές αναζωπυρώνονται, υποθάλπονται, υποστηρίζονται, διατυμπανίζονται από την Ρωσία, προκειμένου να εμφανίσουν μια Ουκρανία διαλυμένη στα δυο και τους Ρωσσοφ(ω)όνους τελούντας εν κινδύνω, ώστε να “δικαιολογηθεί” η θρυλούμενη στρατιωτική επέμβαση της προστάτιδος των απανταχού Ρώσων Πούτιν, κάθε μέρα άλλα διαπιστώνουμε.

 Ότι δηλαδή αυτοί που αληθώς κινδυνεύουν έως θανάτου από την κροκοδείλια “αγάπη” του Πούτιν, είναι οι Ουκρανοί και όχι οι Ρωσόφ(ω)ονοι υποστηρικτές του πανάγαθου πατερούλη. Οι Ουκρανοί που διαδηλώνουν υπέρ της ανεξαρτησίας της πατρίδος των και του δικαιώματος να αποφασίζει η Ουκρανία ελεύθερα το μέλλον της.

 Νευρικά γέλια προκαλεί στην πατρίδα μας άλλα και στην Γαλλία (εθνικό μέτωπο συγγενές μερικώς προς την ΧΑ), μια τραγική συγχορδία – κομμουνιστικής και μη αριστεράς και λεγομένων εθνικιστών – κατά της Ουκρανίας. Μάλιστα όλο αυτό το ετερόκλητο αμάλγαμα ντροπαλού σταλινο-ναζισμού συνεπικουρούμενο από τους “διανοουμένους” και καθολικώς τα μέσα ενημερώσεως αριστερών απόψεων ταυτίζουν την δεδηλωμένη θέληση των Ουκρανών να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με τη Ε.Ε. ως συνωμοσία του “ιμπεριαλισμού” των ΗΠΑ, της Γερμανίας, των Εβραίων και της Ευρώπης. Που θέλουν όλοι αυτοί οι τελευταίοι να “κατακτήσουν” την Ουκρανία και να “απομονώσουν” την αχανή Ρωσία, σε ατελείωτο μοναχικό βίο.

Βεβαίως στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης χύθηκαν τόνοι μελάνης, καταναλώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ώρες τηλεοπτικής προπαγάνδας και βουνά από ψεύδη, ώστε η ιστορία να παραγραφεί ως εάν δεν υπήρξε ποτέ.

Οι κομμουνιστές προδότες και εγκληματικοί τύραννοι να παρουσιάζονται ως αγωνιστές της Δημοκρατίας. Ο κομμουνισμός να δηλώνεται ως το απαύγασμα της Δημοκρατίας ενώ είναι η καθολική επιστημονική τυραννία – εξαθλίωσης και εξόντωσης – ενός μοναδικού ολοκληρωτισμού. Η Δύση να φαντάζει ως ιμπεριαλιστική, εχθρική. Οι ΗΠΑ ως κατακτητές του κόσμου που μηχανεύονται ορατά και αόρατα κακά από την ρίψη των διδύμων πύργων ώστε να ενισχύσουν τα μέτρα καταστολής με αφορμή την «ανύπαρκτη» τρομοκρατία, μέχρι τις πυρκαγιές στην Ηλεία και συνωμοσία κατά του ετέρου υπέρ-ευφυούς πόλου των φαιδρών κληρονομικών δυναστειών που νέμονται την χώρα από την εποχή των παππούδων μας…

Όμως σήμερα περισσότερο από ποτέ, η αντίσταση, η εξέγερση του Ουκρανικού λαού τα όσα υφίστανται, αποτελούν την λυδία λίθο στην εξακρίβωση της λειτουργικής ή μη ικανότητος του νοός μας να παράγει σκέψεις και να καταλήγει σε συμπεράσματα.

Όταν δηλαδή ενώ διαπιστώνουμε καραμπινάτη, φωναχτή, ωμή, στρατιωτική επέμβαση, εισβολή ενός κράτους επανειλημμένως αποδειχθέντος υποκριτικού και κατ επίφαση δημοκρατικού φόνους αθώων αόπλων πολιτών και βιαιοπραγίες κατά δημοσιογράφων από Ρωσσοφόνους που υποτίθεται ότι κινδυνεύουν ενώ εκείνοι απειλούν και σκοτώνουν ως όχλος.. Απροκάλυπτες απειλές για διχοτόμηση μιας χώρας και προσάρτηση τμήματος της, αν η χώρα αυτή υπερασπισθεί το δικαίωμα της να αποφασίζει εκείνη για το μέλλον της δημοκρατικά. Ενεργειακό αποκλεισμό της Ευρώπης αν η Ευρώπη υπερασπισθεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.. Ή αν η Ευρώπη επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και της ανεξαρτησίας μιας xώρας.

Όταν δηλαδή συμβαίνουν όλα αυτά ποια μπορεί να είναι η θέση κάθε ελευθέρου ανθρώπου;

Πολλοί ξέθαψαν τον μασκαρά του “ψυχρού” πολέμου. Ο αποκαλούμενος ψυχρός πόλεμος άρχισε το 1947, μετά τον αποκλεισμό την φυλάκιση της κεντρικής Ευρώπης πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα, όταν η δύσις καθυστερημένα συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να εμποδίσει τον Στάλιν από την κομμουνιστικοποίηση και αρπαγή και της Δυτικής Ευρώπης.

Δυστυχώς επονείδιστοι ηγέτες και τα ελεύθερα κράτη κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου περιορίσθηκαν μόνο στο να εμποδίσουν την εγκατάσταση νέων κομμουνιστικών καθεστώτων και περαιτέρω εδαφικής επεκτάσεως της Σοβιετικής Ένωσης. Δυστυχώς ποτέ τους δεν είδαν τον ψυχρό πόλεμο ως μέσο απελευθέρωσης των χωρών που έγιναν υπόδουλοι της Σοβιετικής Ένωσης μετά τον ΄Β Παγκόσμιο πόλεμο.

Έτσι η δύση δεν έκανε τίποτα στις κρίσεις που συντάραξαν την Σοβιετική Ένωση.

– Στο Ανατολικό  Βερολίνο το 1953, 1961.

– Στην Ουγγαρία το 1956.

– Στην Τσεχοσλοβακία το 1968.

– Την Πολωνία το 1980.

Κατά την διάρκεια εκείνων των χρόνων έγινε της μόδας, οι διανοούμενοι και οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί της κομμουνιστικής και μη αριστεράς, να αποκαλούν «επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο» οιανδήποτε πρόταση ή ενέργειας εκ μέρους της Δύσεως να αντιταχθεί σ’ αυτές τις πολεμικές ρήξεις ή ακόμη να διακόψει οικονομική βοήθεια και στρατηγικές συμφωνίες που είχαν αποδοθεί στην Σοβιετική Ένωση, τον κομουνιστικό κόσμο την ίδια περίοδο.

Ούτως ο “ψυχρός πόλεμος” έγινε ένας υποτιμητικός όρος περιφρονητικός στην ιδέα της όποιας αντίστασης κατά τη σοβιετικής επέκτασης.

Η συμφωνία της Γιάλτας, στην Κριμαία της Ουκρανίας (4 έως 11 Φεβρουαρίου 1945) υπήρξε μια εθελουσία ήττα – ένα στρατηγικό λάθος ανυπολόγιστης καταστροφής. Μια ανεξήγητη χαριστική συμπεριφορά του Ρούσβελτ προς τον Στάλιν, στον οποίο επέτρεψε να λάβει ως δώρο ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη για να απελευθερωθεί από την φρικιαστική της υποδούλωση μετά από 46 ολόκληρα χρόνια.

Ίσως κατά μια ιστορική συγκυρία η Γιάλτα, η Κριμαία, η Ουκρανία θα δώσει την ευκαιρία στην Δύση και την Αμερική να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος.

Όταν σήμερα η δυνατότητα της Αμερικής να εφοδιάσει τη Ευρώπη με φυσικό αέριο θα οδηγήσει στην ολοσχερή οικονομική καταστροφή της Ρωσίας και του ολοκληρωτισμού που αποπνέει ο Πούτιν και οι νοσταλγοί του Στάλιν.

Η δέσμευση των ΗΠΑ για διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Ευρώπης σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει την παροχή αερίου στην Ουκρανία, όπως την επιβεβαίωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα ενεργειακής διπλωματίας Εϊμος Χόχσταϊν (πηγή), προϊδεάζουν το μέλλον, αν ο Πούτιν επιμένει να αγνοεί την λογική και να προκαλεί το δίκαιο.

 

Πηγή: gianniotis