Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο gianniotis.blogspot.gr στις 17 Μαρτίου 2014

 

Το δημοψήφισμα στην Κριμαία και οι εκλογές στην Βόρειο Κορέα

 

Με ποσοστό 96,6% εγκρίθηκε από τους ψηφοφόρους η ένωση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ευρώπη, Καναδας, Αυστραλια, Ιαπωνία, Βαλτικές χώρες, χαρακτηρίζουν το “δημοψήφισμα” που έγινε μετά από την εισβολη του ρωσικού στρατού στη Κριμαία παράνομο και μη αποδεκτό.

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, περιχαρής και περήφανος ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει πως θα σεβαστεί τη βούληση του λαού της Κριμαίας (!).

«Εκλογές» στη Βόρεια Κορέα, με νικητή τον… Κιμ

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ. Διαδικασία που ονομάστηκε …”εκλογές” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Βόρεια Κορέα, όπου ο μοναδικός υποψήφιος, Κιμ Γιόνγκ Ουν, απέσπασε το 100% των ψήφων σε μία εκλογική περιφέρεια, στην οποία προσήλθε το 100% των εγγεγραμμένων.

«Πρόκειται για έκφραση της απόλυτης υποστήριξης ολόκληρου του λαού στον ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν, στον οποίον ο λαός, με μια φωνή, παραμένει πιστός», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

***

Ο Jean-Jacques Rousseau έχει χαρακτηριστικά περιγράψει αυτή την νόθα κατάσταση ηθελημένης αποτυφλώσεως τόσο λακωνικά, αναφερομενος στους διανοούμενος, φιλόσοφους, στοχαστές, υπηρέτες της κομμουνιστικής και μη αριστεράς, που σήμερα ζητωκραυγάζουν την προσάρτηση της Κριμαίας, μιας επαχθούς, προσωρινής νίκης της Βίας του Ολοκληρωτισμού και ήττα της Ελευθερίας ως θρίαμβο του δικτάτορα του Κρεμλίνου Πουτιν κατά του “ιμπεριαλισμού” της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, της συνομωσίας κλπ κλπ κλπ

«Αρνούνται να δεχθούν ό,τι υπάρχει. Εξηγούν ό,τι δεν υπάρχει»

 

 

Πηγή: gianniotis.blogspot.gr