Γράφει ο Τάκης Μίχας

Δημοσιεύθηκε στο protagon.gr στις 26 Μαρτίου 2014

Ερυθροί χμερ

Την περασμένη εβδομάδα, στην Γενεύη έλαβε χώρα ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Για πρώτη φορα ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ ταύτισε την πολιτική ενός κομμουνιστικού καθεστώτος με αυτή των ναζί

 

Πρόκειται για τον πρόεδρο της επιτροπής έρευνας, Μάικλ Κίρμπι, ο οποίος ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού, είπε ότι εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από το βορειοκορεατικό καθεστώς είναι συγκρίσιμα με τα εγκλήματα των ναζί, του καθεστώτος του απαρτχάιντ και των Ερυθρών Χμερ και πρέπει να λάβουν απάντηση.

«Για την αντιμετώπιση της μάστιγας του ναζισμού, του απαρτχάιντ και των Ερυθρών Χμερ απαιτήθηκε θάρρος από τις μεγάλες δυνάμεις» δήλωσε ο Μάικλ Κίρμπι. «Είναι χρέος μας να αντιμετωπίσουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας». Για πρώτη φορά, η επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ, αποτελούμενη από νομικούς, συνέταξε ένα συντριπτικό κατηγορητήριο κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος, το οποίο κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε μεγάλη κλίμακα, στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Φεβρουαρίου.

Όλα αυτά δεν παρουσιάζουν μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον για τους Έλληνες. Άπτονται άμεσα και της πολιτικής ζωής της χώρας. Διότι η Ελλάδα παρουσιάζει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδιομορφία να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου βρίσκει κανείς αξιόλογες πολιτικές δυνάμεις που ταυτίζονται με τους Βορειοκορεάτες ναζί -χωρις μάλιστα το γεγονός αυτό να ενοχλεί κανέναν.

Πρόκειται φυσικά για το ΚΚΕ, το οποίο δεν χάνει ευκαιρία να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στο καθεστώς της Βορείου Κορέας. Χαρακτηριστική περίπτωση το συλλυπητήριο τηλεγράφημα πού απέστειλε για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, το 2011, στο οπoίο διακήρυσσε, μεταξύ άλλων, ότι «στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού»!

Αλλά το θέμα δεν σταματάει εδώ. Περιλαμβάνει και την περίεργη ανοχή που επιδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς αυτές τις ανίερες γεωπολιτικές συμπάθειες του ΚΚΕ. Έτσι, ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί με σφοδρότητα πρόσφατα εναντίον του γενικού γραμματέα της Ν.Δ., κ. Μπαλτάκου, επειδή ο τελευταίος τόλμησε να τονίσει ότι δεν είναι κομμουνιστής(!), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ποτέ κανένα σχόλιο για την «αλληλεγύη» που δηλώνει το ΚΚΕ σε κτηνώδη κομμουνιστικά καθεστώτα, όπως αυτό της Βόρειας Κορέας. Σ’ αυτά τα θέματα τηρεί απόλυτη σιωπή.

Στο όνομα, αλήθεια, ποιων «αριστερών» αξιών δικαιολογείται αυτή η ανοχή και σιωπή; Πώς αλήθεια μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει οποιονδήποτε ότι εκφράζει κάτι το νέο και επαναστατικό, όταν δεν έχει καν το σθένος να διαφοροποιηθεί από τους ντόπιους εκφραστές του πιο καταπιεστικού καθεστώτος στον κόσμο;

 

Πηγή: Protagon.gr