Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο “ Ξυπνήστε Ρε ! ” στις 15 Μαΐου 2014 

Self destructive

Καταστροφικά πειράματα αντί προνοητικής σκέψης

 

«Ο στοχασμός, όταν προηγείται της πράξης, μας παρέχει ένα σπουδαίο πλεονέκτημα: μας επιτρέπει να κερδίσουμε χρόνο, να σωθούμε από προβλέψιμες περιπέτειες, να αποφύγουμε την υποχρέωση να ζήσουμε άθλιες λύσεις, που μόνο αν λίγο σκεφθούμε σοβαρά για αυτές, εκ των πρότερων, θα ήταν ξεκάθαρο πόσο άσχημες ήταν..

Εάν όμως με υποκρισία ή ιδεολογικό φανατισμό δεν χρησιμοποιούμε την σκέψη μας για αυτό τον σκοπό..και περισσότερο από όλα για την πολιτική. Αν είμαστε τρις-ευτυχισμένοι να συμπαρασυρθούμε μέχρι το τέλος σε επικίνδυνες περιπέτειες, προτού καταστούμε ικανοί να κρίνουμε στο τέλος – και όταν  θα είναι πολύ  αργά – όπως συχνά πράξαμε κατά την διάρκεια του 20ού αιώνα.. Τότε δικαίως κάποιος θα διερωτηθεί: ποιος είναι ο σκοπός στην απόκτηση της λειτουργίας της γνώσεως ή και της αφθονίας της πληροφορίας;»

JeanFrançois Revel

(La connaissance inutile)

 

Συνήθως μετά τις εκλογές οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί, οι «διανοούμενοι» μας, οι επιμορφωτές και παραμορφωτές της λεγομένης κοινής γνώμης, ισχυρίζονται το φαιδρό με σοβαρότητα.

«Ο σοφός λαός αποφάσισε..»

Υπονοώντας ότι η απόφαση που εκφράζει το εκλογικό σώμα με καθολική ψηφοφορία είναι και η σωστή, η συνετή, η δίκαια, η σοφή. Βεβαίως στο βάθος του απείρου χρόνου, δηλαδή – αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι – μετά από 2000 ακόμη χρόνια το 4014, αφού θα έχουν δοκιμασθεί όλες οι δυνατές περιπτώσεις εκλογής με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και τα αποτελέσματα κάθε φορά θα έχουν τιμωρήσει, αλλά θα έχουν καταστήσει σοφότερο τον λαό..Τότε μετά από άπειρα χρόνια, η απόφαση του λαού θα είναι ίσως σοφή. Αφού οι προηγούμενοι επέλεξαν να γίνουν πειραματόζωα της ιδεοληπτικής και φανατικής προτιμήσεως τους χωρίς καν να σκεφθούν τις συνέπειες των επιλογών τους. Επανειλημμένως και συνεχώς..

Σήμερα όμως;

Όταν μετά από πολέμους, εθνικές καταστροφές, την άνοδο του Ναζισμού και την κατάρρευση του σε ένα παγκόσμιο λουτρό αίματος και γενοκτονίες αθώων λαών κάθε φυλής με προεξάρχουσα την Εβραϊκή.. Την επεκτατική, εγκληματική  επικράτηση του κομμουνισμού, την υποδούλωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο αιμοσταγές τυραννικό απάνθρωπο καθεστώς Στάλιν, Μάο, Πολ Ποτ των Ερυθρών Χμερ — του Φιντέλ, του σημερινού διεστραμμένου τυράννου της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, την αδιάψευστη αποκάλυψη των γκούλαγκς, των δημοσίων ψυχιατρείων, τον απορφανισμό της ανθρωπότητας με δεκάδες εκατομμύρια αθώων και τέλος την ολοσχερή αυτοκατάρρευση του υπαρκτού «σοσιαλισμού» όταν δεν έμεινε πια τίποτα όρθιο..

Πως είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να υπάρχουν ανάμεσα μας άνθρωποι που εξακολουθούν και επιλέγουν τη τυραννία;

Όταν ακόμη και στην χώρα μας όλα αυτά έχουν γίνει πλέον γνωστά, όσο και αν η παραπληροφόρηση, το γάνωμα της ιστορίας, η κατήχηση στα σχολεία, η επέλαση της μεταπολίτευσης, των πασοκικών κλαδικών, η παράδοση της εξουσίας στους συνδικαλιστές και τους δημοσιογράφους κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό και δημιούργησαν το σημερινό γονότυπο του Έλληνα καραγκιόζη. Του αμόρφωτου Έλληνα. Που μισεί την ανταγωνιστικότητα, την άμιλλα, την πρόοδο..

Του Έλληνα οκνού μισερού, χαλαρού-φραπεδάκια που τρέφεται με κρατικές αργομισθίες, επιδόματα, διορισμούς, άπατες και που για όλα του φταίνε οι ξένοι επειδή τον δάνεισαν και βομβάρδισαν την Ελλάδα με δισεκατομμύρια (320 δις ευρώ μόνο την τελευταία τριετία! Χωρίς να υπολογίζουμε το σχέδιο Μάρσαλ και τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ζητώντας  μόνο το αυτονόητο ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ του καρκινικού κράτους προκειμένου να αποφύγει αυτή η χώρα την ολοσχερή καταστροφή… Και ενώ φάγαμε, ζήσαμε πλουσιοπάροχα σαν κηφήνες και τραγουδήσαμε σαν τζιτζίκια όλα τα βράδια μέχρι τα ξημερώματα, γλεντώντας με δανεικά, ακόμη και τώρα, υπάρχουν ανάμεσα μας, συμπολίτες μας, που μετά από αυτό τον ανελέητο βομβαρδισμό των δισεκατομμυρίων θέλουν και επιλέγουν να βλέπουν, συνομωσία μίσους κατά της Ελλάδας και υποχθόνια σχέδια, όλων των πολιτών της Ευρώπης και της Αμερικής, όλου του κόσμου πλην βεβαίως του Ξανθού γένους και του φιλειρηνικού, του καλού χριστιανού, του δημοκράτη, του γενναίου, δισεκατομμυριούχου πράκτορα της Γκα γκε Μπε, συντρόφου Πούτιν και προσεύχονται πολλοί, τραγικώς  ή επιτηδείως αφελείς, για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μπανανίας!!!

Αλλά το θέμα μας δεν είναι ένας ακόμη δικτάτορας στο πάνθεον των τυράννων,  που «ξεγελά» τους αφελείς.. Διότι και αυτός, αργά ή γρήγορα, θα έχει το τέλος που έχουν όλα τα ψέματα, όταν το φως της αληθείας ξεσκεπάζει, διαλύει το σκοτάδι του ψεύδους. Το θέμα μας είναι γιατί και πως η αφθονία της πληροφορίας και η λειτουργία της γνώσεως, ουσιαστικά, να καθίσταται περιττή, αφού ούτως ή άλλως, εμείς επιλέγουμε τον καταστροφικό πειραματισμό και αρνούμαστε την προνοητικότητα, την σκέψη, την γνώση, την αλήθεια.

Την επομένη λοιπόν των εκλογών θα έχουμε πάλι εδώ στην Ελλάδα την εξής κατάσταση.

Όλα τα κόμματα της αριστεράς από την ορθόδοξη σταλινική έκφανση του ΚΚΕ μέχρι τους υπερασπιστές της τρομοκρατίας και της ηλιθιότητας του Σύριζα, να ζητούν άλλες εκλογές αφού τα αποτελέσματα κι αυτών των εκλογών δεν τους δίνουν επάρκεια ψήφων για να καταστρέψουν την Ελλάδα κυβερνώντας και όχι με την γνωστή ακολουθούμενη καθημερινώς μέχρι σήμερα μέθοδο της οχλοκρατίας και των καθημερινών διαδηλώσεων, καταλήψεων και βανδαλισμών ώστε η πρωτεύουσα να θυμίζει Καράκας!!

Τα κόμματα της συνομωσιολαγνείας και οι ψεκασμένοι θα επικαλούνται ότι οι εκλογές ήταν μέρος σχεδίου για να καταστραφεί η Ελλάδα και θα συνεχίσουν να προφητεύουν την καταστροφή μας, από εξωγήινους που μας ψεκάζουν, από την μόλυνση του περιβάλλοντος,  και την κατάψυξη του πλανήτη.. Μαζί τους οι νέοι κήρυκες του παλαιού ΕΑΜ, ΕΠΑΜ, και όλων των συναφών αποχρώσεων, «πεφωτισμένων» αρχηγών, αποτυχημένων μιμητών ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Και τα κόμματα (ανεξαρτήτως της λειψανδρίας ηγετών) που πιστεύουν στην πρόοδο, την ελευθερία, την δημοκρατία και το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, με εφιαλτική αγωνία θα προσπαθούν να βρουν συμμαχίες που θα επιτρέψουν τον σχηματισμό κυβέρνησης σταθερότητας που ίσως αποτρέψει την διάλυση, τον αφανισμό, την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα γκαζοζέν…

Αυτή την τραγική κατάσταση, οι επιμορφωτές μας, αποκαλούν «σοφή επιλογή του λαού». Που βεβαίως, όπως προείπαμε, μετά από άπειρα χρόνια και αφού όλες οι δυνατές επιλογές θα έχουν δοκιμασθεί, κάποτε, με την εμπειρία χιλιετηρίδων, θα είναι σε θέση να εκλέξουν σοφά. Αφού όμως γενεές επί γενεών θα έχουν καταστραφεί.

Ελπίδα της Ελλάδας για ταχύτερη εξέλιξη προόδου μέχρι την έλευση της «σοφής» επιλογής του λαού μας, είναι ο ξεσηκωμός και το φευγιό των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. Εκεί  γρήγορα οι νέοι μας αφυπνίζονται. Βλέπουν πως λειτουργεί ο πολιτισμένος κόσμος. Τα οργανωμένα κράτη που εδώ μας διδάσκουν να μισούμε. Με την ευφυΐα που τους προίκισε η μάθηση της ελληνικής γλώσσας, οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού, η πραγματική, η άλλη Ελλάδα, είναι εκείνη που τις επόμενες δεκαετίες θα πλοηγήσει ό,τι απόμεινε από την «σοφία των επιλογών» του λαού μας, σε ένα καλλίτερο μέλλον.

 

Πηγή: “ Ξυπνήστε Ρε ! ”