Γράφει η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου

Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 2 Ιουνίου 2014

Μήνυμα

Επί δύο Κυριακές συνέχεια ο λαός έστελνε και τα κόμματα ελάμβαναν μηνύματα. Όταν, λοιπόν, άνοιξαν οι κάλπες, έγινε η καταμέτρηση των μηνυμάτων από τις επιτροπές και εστάλησαν τα πακέτα με τα μηνύματα στις διευθύνσεις στις οποίες τα απηύθυναν οι ψηφοφόροι, οι παραλήπτες βρέθηκαν σε αμηχανία επειδή δεν μπορούσαν να τα διαβάσουν! Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, όπως για παράδειγμα συνέβη στα γραφεία της Δημοκρατικής Αλλαγής (ΔΗΜΑΡ για τους οικείους) όπου μετά την πρώτη ανάγνωση των μηνυμάτων έλεγαν ότι είχε γίνει τυπογραφικό λάθος στους αριθμούς! Τόσο απίστευτο και εξωγήινο τους είχε φανεί το μήνυμα!

Γενικά όμως επικράτησε ένα θολό κλίμα επειδή δεν μπορούσαν να διαβάσουν στα επιτελεία των κομμάτων, τι έγραφε το μήνυμα και επομένως δεν έβγαινε καθαρό συμπέρασμα για το ποιος ήταν ο νικητής των εκλογών και ποιος ο ηττημένος. Βέβαια κατεβλήθη μία προσπάθεια να δοθεί η ερμηνεία από κάθε κόμμα ότι αυτό είχε νικήσει. Αλλά κατά βάθος υπέβοσκε η αμφιβολία για το αν όντως αυτό έγραφε το μήνυμα και κυρίως τι συνιστούσε ότι έπρεπε να πράξουν ώστε να διορθώσουν τα λάθη τους και να πορευθούν περαιτέρω τα κόμματα. Λες και δεν είχε γραφεί το μήνυμα στα ελληνικά αλλά σε κάποια γεωργιανή, ή άλλη ασιατική γλώσσα με αλφάβητο που είχε εφευρεθεί από τα χρόνια των Ασσυρίων και που διαβάζεται από τα αριστερά προς τα δεξιά. Μη χειρότερα!

Μια λύση υπήρχε για να μάθουν τα κόμματα τι ακριβώς είχε διαμηνύσει στο καθένα ο λαός που είχε μεταβεί στις κάλπες: Η επανίδρυση – τι συγκινητικές ιστορικές αναμνήσεις μου φέρνει στο νου αυτή η λέξη – του Μαντείου των Δελφών προκειμένου να γίνουν κατανοητές από τους χρησμούς της Πυθίας οι εντολές των ψηφοφόρων! Ιδού ποιες είναι οι προβλέψεις από τους χρησμούς όπως τους έλαβε κατ’ ευθείαν με e-mail από τον Απόλλωνα η ιέρεια και κατάφερε να εξασφαλίσει κατ’ αποκλειστικότητα η παρούσα στήλη η οποία διαθέτει μόνιμο ανταποκριτή στους Δελφούς.

Χρησμός για τον Σύριζα: 

«Ήξεις, αφήξεις ου στο Ευρώ ή στη Δραχμή, εν Ευρώπη ή εκτός, με δάνειο ή με πρότυπο Βενεζουέλα και Αργεντινή, με γραβάτα ή χωρίς, του Μαξίμου τα παλάτια δεν θα δουν τα δυο σου μάτια μόνο με μπουρδολογία για χρήματα που υπάρχουν και με συνθήματα στην πλατεία που δεν αρκούν στο είκοσι επτά για να μαδήσει το εβδομήντα τρία»

Χρησμός για τη Νέα Δημοκρατία:

«Αντέξεις δεν αντέξεις, ου φόρους άλλους βρέξεις στις τσέπες συνταξιούχων και άλλων δικαιούχων άρτου ημερησίου και στοργής του Δημοσίου αντί ταλαιπωρίας εκ της γραφειοκρατίας και της των υπευθύνων ανοησίας που σκάβουν τα θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας»

  Χρησμός για την ΕΛΙΑ:

«Ψωμί κι ελιά και το λάδι ρέει ποτάμι»

Χρησμός για την ΔΗΜΑΡ:

«Παραίτηση ή μη παραίτηση ου σημασία έχει, τα ζώα μου αργά και στην κορφή κανέλα»

Ορισμένες φορές ούτε από τους χρησμούς της Πυθίας βγάζει κανείς νόημα, ίσως επειδή δεν λειτουργεί σωστά το Διαδίκτυο του Ολύμπου…