Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο axortagos.gr στις 2 Ιουλίου 2014

Fire and Ice

«Οι εξουσιαστές μας μπολσεβίκοι, ανέπτυξαν την θεωρία του αποκαλούμενου σοσιαλισμού σε μια χώρα.. Να, σαν να λέμε “Τηγανητός Πάγος”»

Βασίλι Γκρόσμαν «Ζωή και Πεπρωμένο».

 

Σήμερα για πολλοστή φορά οι «διοικητικοί» υπάλληλοι επεκτείνοντας το ρεπό της καθημερινής οκνηρίας τους αποφάσισαν «επ’ αόριστον απεργία με κατάληψη του ΕΜΠ» ζητώντας να συνεδριάσει εκτάκτως η Σύγκλητος για την αντιμετώπιση του θέματος (δηλαδή της μονίμου κρατικής σιτίσεως τους). Όλα αυτά ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος είχαν αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα ότι σταματούν τις κινητοποιήσεις τους την Τρίτη (1η Ιουλίου 2014) σε μια επιλεκτικής συνθέσεως «γενικιά συνέλευση» 40 ατόμων τα 27 (!!!) εξ αυτών αποφάσισαν ότι η απεργία συνεχίζεται για αόριστο χρονικό διάστημα.. κρατώντας, αυτά τα 27 άτομα, κλειστές όλες τις πόρτες του συγκροτήματος των κτιρίων στην Πολυτεχνειούπολη !!!

Βεβαίως οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν ταλαιπωρηθεί να υφίστανται το ίδιο γελοίο αηδιαστικό θέαμα στην Ελλάδα επαναλαμβανόμενο ως η πανσέληνος… Πολυτεχνείο υπό κατάληψη, σχολεία κλειστά, πανεπιστήμια βρωμερά με ποντίκια και βανδαλισμένα. Αίθουσες κατεστραμμένες, τοίχοι βαμμένοι με συνθήματα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφίσες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, έργα τέχνης-αγάλματα με κομμένες μύτες και αισχρά «μηνύματα» της αναρχοκουλτούρας….ένα γυφταριό — χωρίς να έχω την παραμικρά πρόθεση να θίξω τους τσιγγάνους συγκρίνοντας τους με τα ΑΕΙ.

Άπλυτοι, αξύριστοι, κοτσιδάκιδες σε μικρά καφενειακά τραπεζάκια στις κλειδωμένες κλειστές εισόδους. Ογκανίζουν και θεατρινίζουν. Στην υπηρεσία της «επανάστασης που χάθηκε». Νοσταλγοί του «υπαρκτού» σοσιαλισμού. Ασχολούμενοι με οτιδήποτε έκτος από αυτό που η πολιτεία, είτε τους αμείβει να παρέχουν (διοικητικοί υπάλληλοι της ξάπλας και της μάσας), είτε τους παρέχει δωρεάν – παιδεία – δηλαδή με τα χρήματα των φορολογούμενων (στους εικονικούς κατ επίφαση φοιτητές αληθώς στρατευμένους στο επαναστατικό προλεταριάτο)

Ακόμη πιο βαρετό και ανούσιο είναι να ακούν, οι Έλληνες πολίτες, τα ίδια τετριμμένα κλισέ από τους φοβισμένους ή συνενόχους καθηγητές και από τον αστείο θεατρικό υπουργό παιδείας που κρύβονται όλοι τους, πίσω από τις ευθύνες τους αρνούμενοι να τις αναλάβουν.

Ημέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια δημιουργικής εργασίας χαμένα που δεν επιστρέφουν με λόγια σε αυτή την ζωή. Οργισμένοι, οι πραγματικοί σπουδαστές που εμποδίζονται να σπουδάσουν και απελπισμένοι, οι γονείς τους που βλέπουν τον μόχθο τους και το μέλλον των παιδιών τους να καταστρέφεται στην νέα Σοβιετία.. Ανύπαρκτοι για την «δημοκρατική» μας πολιτεία..

Όπως ανύπαρκτοι είναι οι περισσότεροι των Ελλήνων που δεν διατίθενται ποτέ να βανδαλίσουν, να πυρπολήσουν, να καταστρέψουν, να επιβάλλουν την άποψη τους με τον τρόμο δια της βίας, γιατί θέλουν και σέβονται τον νόμο. Ενώ στην Ελλάδα της πολιτικής άπατης, της ψηφοθηρίας, του λαϊκισμού, της ασυδοσίας ο νόμος στρουθοκαμηλίζει όταν πρόκειται για διαδηλωτές και βανδάλους. Βγάζει το αεικίνητο κεφάλι του από την άμμο και απαιτεί την υπακοή προς αυτόν, μόνο όταν είναι να προστατευθούν προνόμια συντεχνιών. Π.χ. οι δικαστικοί να προστατέψουν τα μισθολογικά τους ή όταν κάποιος δεν φορά ζώνη ή σταθμεύει παράνομα.. ή δεν έχει να πληρώσει τον αντισυνταγματικό φόρο στα ακίνητα.. Όχι όμως για τους βανδάλους της αναρχοαριστεράς και των συγγενών κομμάτων. Έτσι έχει καταστεί συνείδηση στους Έλληνες πολίτες ότι «Ευνομία στα ΑΕΙ» ή «Παιδεία» στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι το θεωρητικό ισοδύναμο του «Τηγανητού Πάγου».

Αφού είναι υποκριτικό, ανούσιο, άλογο και άδικο καν να εξετάσουμε ή να ασχοληθούμε.. Αν δηλαδή, το οιανδήποτε αίτημα των εκάστοτε βιαιοπραγούντων καταληψιών, (είτε είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι, ή οι αυτόκλητοι φοιτητές του Σύριζα της αναρχοαριστεράς, ή οι διάδοχοι του Φωτόπουλου στην ΔΕΗ, ή οι θαυμάστριες του ΤΣΕ των καθαριστριών), είναι πιθανώς νόμιμο.. Όταν το αίτημα τους, οι υμνητές της βίας, το διεκδικούν, παραβιάζοντας τον νόμο..και εκβιάζοντας όλη την ανεκτική κοινωνία.

Δεν είναι τραγικο; Αν οι Έλληνες με περισσότερο από 2.500 χρόνια δημοκρατίας, έχουν την ίδια άποψη με τους Νιγηριανούς της Μπόκο Χαραμ ή με τους Τζιχαντιστές στο Ιράκ και την Συρία, για το τι είναι δημοκρατία. Αν δηλαδή, δεν έχουν αντιληφθεί, ότι στην δημοκρατία δεν υφίσταται δίκαιο αίτημα αν δεν διεκδικείται νόμιμα;

Διότι τότε σε τι διαφέρει η μονομερής αυθαίρετη διεκδίκηση κατ αρχήν και εν συνεχεία απόδοση «δικαίου» από τον καθένα για ό,τι εκείνος κατά την άποψη του και την ιδεοληψία του θεωρεί «δίκαιο» αίτημα χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν του, τους νόμους της πολιτείας, από μια ανάστροφη κατάργηση της δημοκρατίας.. στην ολοκληρωτική κατάπτωση της σε ένα νέο καθεστώς που βασιλεύει η ανομία και ο τρόμος;

Να όπως οι τρείς «ηρωικοί» ιδεολόγοι «φοιτητές». Αφού γρονθοκόπησαν τον καθηγητή Μαραντζίδη, επειδή θεώρησαν «δίκαιο» να μην εκφέρει ως καθηγητής Ιστορίας – με διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 7 με θέμα τη μελέτη του κομμουνισμού – την άποψη του για την αριστερά και την «συνδρομή» της, τον έριξαν στο πάτωμα του Starbucks, και τον κλώτσησαν στο κεφάλι έως ότου χάσει τις αισθήσεις του. Αυτά ήταν τα επιχειρήματα τους και η διεκδίκηση του «δίκιου» τους.

Να θεωρήσουμε τυχαίο ότι το ελληνικό-σοβιετικό Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατατάσσεται στην 480η θέση μετά από την Κόστα Ρίκα (Νο 470), Κολομβία (Νο 274), Καζακστάν(Νο 299), την Ινδονησία (Νο 309), τις Φιλιππίνες (Νο 380) και την Τουρκία(Νο 460) ;

Ή μήπως και η πλέρια δημοκρατία στην Ελλάδα είναι ένα ακόμη συνώνυμο του Τηγανητού Πάγου;

 

Παραπομπές

1.  Νέα απεργία διοικητικών υπαλλήλων στο Πολυτεχνείο

2. Μπροστά σε σύμβουλο του πρωθυπουργού η επίθεση στον Νίκο Μαραντζίδη

3. Η κατάταξη των Πανεπιστημίων παγκοσμίως για το 2013

 

via