Γράφει ο Τηλέμαχος Μαράτος

Δημοσιεύθηκε στην Εστία την 1η Νοεμβρίου 2014

ImageHandler

Δεν ξέρω αν έχουν υποπτευθεί οι ινστρούχτορες που κατασκευάζουν, συνεχώς, τα διάφορα «ντοκιμαντέρ», πάντοτε τα ίδια, που πειθήνια προβάλλει η κρατική τηλεόραση με κάθε αφορμή (ή πρόφαση), σαν να ήταν τραγούδια της Βέμπο, πόσο ανιαρά είναι. Δεν βαρεθήκανε πια να βλέπουν, για χιλιοστή φορά, την έφιππη ελαφρά ταξιαρχία του Άρη να επελαύνει μέσα στα χιόνια στην επέτειο του Έπους της Αλβανίας – όταν στην πραγματικότητα, χρόνια μετά, η επέλαση αυτή σκορπούσε τρόμο στους κατοίκους της υπαίθρου που γνώριζαν τις σφαγές που προμήνυε;

Παραδοσιακά πλέον, είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στην ΕΡΤ την κομμουνιστική προπαγάνδα, χοντροκομμένη για τούς ηλιθίους, η πιο ύπουλη για τους δήθεν αντικειμενικούς, αλλά πάντοτε σε απαρέγκλιτη προσήλωση στην «γραμμή» της KGB του ΚΚΣΕ για την συστηματική διάβρωση και αλλοίωση της Ιστορίας. Σκοπός ήταν, και είναι, η καθιέρωση της κομμουνιστικής άποψης – απολύτως ψευδής αλλά σύμφωνη με το κομματικό συμφέρον.

Ο σκοπός αυτός επετεύχθη. Άλλη μία φορά συγχαρητήρια. Οι στρατευμένοι βαμμένοι κομμουνιστές «φυτευμένοι» σύμφωνα με – γνωστό πλέον – σχέδιο του ΚΚΕ (κατ’ εντολήν) σε επιλεγμένα ΜΜΕ, με επιθετική τακτική μετά την μεταπολίτευση, κάνουν άριστα την δουλειά τους. Τα παραδείγματα καθημερινά και άπειρα με ιδιαίτερη έξαρση τις επετειακές ημέρες και το πρόσχημα της «ιστορικής αναδρομής».

(Το ύπουλο). Είδαμε λοιπόν, στην ΝΕΡΙΤ, αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζάκη. Τι το αθωότερον; Πήγε λοιπόν στην Ρωσία, κατ’ επανάληψη. Κάποτε, λέει, τον ενόχλησε «η γραφειοκρατία του Στάλιν». Γραφειοκρατική δυσλειτουργία λοιπόν η εξόντωση είκοσι εκατομμυρίων ανθρώπων, ως συνειδητή πολιτική απόφαση, για την επιτυχία της αγροτικής πολιτικής. Γραφειοκρατία τα Γκουλάγκ όπου έγκυοι πέθαιναν παγωμένες μέσα σε καλύβες σκεπασμένες από το χιόνι… κ.ο.κ. Κατά τα άλλα, το σπίτι του στην Αίγινα, ο Ζορμπάς κ.τ.λ.

(Το κατάφωρο). Σε ιδιωτικό κανάλι. Ο κ. Γλέζος μας πληροφορεί ότι την Ελλάδα απελευθερώσαμε εμείς. Όλος ο ελληνικός λαός δηλαδή με την εξαίρεση του Ζέρβα που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς. Παρέλειψε ο λαλίστατος ήρως της αντιστάσεως να μας πει για τα δεκατρία στρατόπεδα συγκεντρώσεως «αντιδραστικών» που λειτουργούσε ο ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο το 1943 !! προθαλάμους του Μελιγαλά, κατά το πρότυπο Άουσβιτς – Μπίρκεναου.

Ο παρουσιαστής υπερθεμάτιζε, ονομάζοντας τα «Τάγματα Ἀσφαλείας» «γερμανοτσολιάδες» και «Ράλληδες» παραβλέποντας ότι το 1943 ήταν αστείο να φαντάζεται κανείς ότι συνεστήθησαν για να βοηθήσουν τους Γερμανούς να κερδίσουν τον πόλεμο. Ούτε αναφορά στο …ιστορικό ντοκιμαντέρ, του σχεδίου προσχωρήσεως στην Ρωσική αυτοκρατορία, μαζί με την Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία κ.α. Αυτά όταν το ΚΚΕ συνυπέγραφε συμφωνία με τους Γερμανούς για την ανενόχλητη αποχώρησή τους, ενώ επετίθετο στον Ζέρβα που πολεμούσε τους Γερμανούς! Ενώ δολοφονούσε τον Ψαρρό και οποιαδήποτε πατριωτική ομάδα που δεν συμφωνούσε με την παράδοση της Μακεδονίας (μέχρι την Λαμία) στους Σλάβους. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε΄ολομέλειας που ουδέποτε έχει αποκηρύξει.

Τα ίδια με τον Γοργοπόταμο. Διπλάσιοι οι αντάρτες του ΕΛΑΣ! Ούτε μνεία για την άρνηση του Άρη να συνεργασθεί και φυσικά ούτε λόγος ότι ο μόνος Έλληνας που πήρε μέρος στην ομάδα που έβαλε τους δυναμίτες, ήταν ο Θέμις Μαρίνος, πραγματικός ήρωας σε όλες τις μάχες από την Κρήτη μέχρι την Ζάκυνθο, όπου πήγε με υποβρύχιο, και τόσα άλλα. Τον Θέμι Μαρίνο είχε συλλάβει ο Άρης και επρόκειτο να σκοτώσει, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Ήταν μέλος της Βρετανικής ομάδας κομμάντος, ως εκ τούτου …εχθρός. Αν ήταν Αριστερός, θα είχε έφιππο ανδριάντα στην Πλατεία Συντάγματος…

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα. Βρέθηκε δήμαρχος, που για να δείξει το μέγεθος της πολιτικής του ιδιοφυΐας, κανόνισε να παρελαύνουν τα ανύποπτα παιδιά με τραγούδια του ΕΛΑΣ και ρωσική μουσική υπόκρουση, σταλινικής εποχής. Που ήταν ο ΕΛΑΣ την 28η Οκτωβρίου 1940; Το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ μόλις είχε εορτάσει τα πρώτα του γενέθλια. Ανώφελο βέβαια να προσπαθεί να θυμίσει κανείς σε ανόητους αγράμματους, εκείνα που ποτέ δεν τους έμαθαν. Δεν είναι άσκοπο όμως να ζητήσει λίγη ανθρώπινη ευαισθησία για τα συναισθήματα παιδιών που παρέλασαν με εμβατήρια εκείνων που έσφαξαν – ναι έσφαξαν, όχι «εκτέλεσαν» – τους παππούδες τους.