Γράφει ο Δημήτριος Π. Σιμωτάς

Χρηματιστηριακός

free_lunch

 

«Νέο «φέσι» 1,2 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο στις εφορίες»! Έτσι έγραφαν χθες, μεγάλα ειδησεογραφικά – οικονομικά, sites στο διαδίκτυο! Ε… βέβαια! Από την μύγα να βγάλεις ξύγκι γίνεται;

 

Πότε θα καταλάβουν άραγε, οι…. «σοσιαλιστές» όλων των κομμάτων, ότι μόνο με την δημιουργία πλούτου μπορούμε να δούμε «άσπρη μέρα»; Σε όλο το φάσμα του Κοινοβουλίου μας, όλοι, μα όλοι, επιζητούν ένα μεγαλύτερο Κράτος! Ένα μεγαλύτερο Κράτος ακριβώς για να συντηρεί την διαφθορά, τους «πελάτες» του και την ασυδοσία των τελευταίων 30 ετών!

 

Δυστυχώς, αυτό το Κράτος έχει κόστος. Κόστος το οποίο πρέπει να εξοφληθεί. Για να εξοφληθεί όμως, θα πρέπει και να πληρωθεί. Και από ποιόν θα πληρωθεί; Από τον φορολογούμενο βεβαίως, βεβαίως! Θα αργήσουμε σαν λαός, αλλά θα αναγκαστούμε (με τον πλέον επώδυνο τρόπο απ’ ότι φαίνεται)να μάθουμε, ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν!

 

Όλα, κάποιος ή κάποιοι τα πληρώνουν. Μπορεί να μην θέλουμε να ξέρουμε τις «λεπτομέρειες», ειδικά οι του Δημοσίου τομέως, αλλά η αλήθεια είναι ότι, ούτε «δωρεάν» υγεία έχουμε, ούτε «δωρεάν» παιδεία, ούτε μόνιμους Δημοσίους υπαλλήλους (άσχετα πάντα με τις εκάστοτε ανάγκες), χωρίς αυτό να κοστίζει!

 

Δυστυχώς, δεν υπάρχει «δεξαμενή χρημάτων», που με τρόπο «Θεϊκό», κάπου εκεί στον Όλυμπο, να «διανέμει» αφειδώς επιδοτήσεις και εξυπηρετήσεις! Μακάρι να ήταν έτσι! Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να «βγούμε» στην σύνταξη στα πενήντα μας!

 

Μακάρι… αλλά αφού εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό ή έστω τα παιδιά μας, ας βάλουμε επιτέλους μυαλό και ας σκεφτούμε ότι: Ενώ κάτι βαπτίζεται «δωρεάν», στην ουσία, στην πραγματικότητα, κάποιος, κάπου, κάπως το πληρώνει!