Γράφει ο Γιώργος Κράλογλου

Δημοσιεύθηκε στο Capital στις 12 Δεκεμβρίου 2014

o-grammateas-tis-ke-tou-syriza-d-bitsas-arxeiou

Είναι αυτό που βλέπουμε Βουλή των Ελλήνων ή ντροπή των Ελλήνων; Έκαναν «ήρωα» τον ψευτοαναρχικό που τους «ευχαρίστησε» κραυγάζοντας «ζήτω η αναρχία…», αλλά αδυνατούν να μαζευτούν 25 για να απομακρύνουν τον όλεθρο των εκλογών. Και ας γνωρίζουν ότι πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπαραδιάσει όλους τους ψηφοφόρους  εξοφλώντας ομόλογα πάνω από 20 δισ. ευρώ σε 90 ημέρες. Τους φτύνουν οι «αναρχικοί» και αυτοί φτύνουν την Ελλάδα…

Γιατί η Ελλάδα και οι εντολείς ψηφοφόροι είναι το τελευταίο που τους απασχολεί αφού ζουν και σιτίζονται από πελάτες-ψηφοφόρους.

Γιατί και η αξιοπιστία της χώρας που υποχρεούται (για να μην πτωχεύσει) να εξοφλήσει ομόλογα 4,5 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και 15,5 δισ. ευρώ τον Μάιο τους είναι πράγματα εντελώς αδιάφορο. Και ας ξέρουν ότι δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά.

Τους είναι ακόμη εντελώς αδιάφορο ότι σε 5 δημοσκοπήσεις το 55-60% των ερωτηθέντων δεν θέλουν εκλογές.

Αδιαφορούν και στο ότι μόλις προχθές σε ευρύτατη συγκέντρωση μικρομεσαίων, εμπόρων, φορέων της μεταποίησης, του χονδρεμπορίου και άλλων παραγωγικών τάξεων βροντοφωνάχθηκε σε όλους τους τόνους και από όλους τους ομιλητές ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφή για την οικονομία του 2015.

Θεωρούν αποκλειστικό πρόβλημα της κυβέρνησης των εκλογών την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών και να πάρει τα λεφτά που χρειάζεται να εξοφλήσει υποχρεώσεις που θα τρέχουν από την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας.

Θεωρούν πρόβλημα μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι και δικό μας το αδιέξοδο που θα προκαλέσει στη  χώρα η πεποίθηση των «καπεταναίων του βουνού» (εκεί έχουν μείνει) ότι δεν έχει πέσει η Σοβιετική Ένωση και άρα η Μόσχα θα στηρίξει με ρούβλια την κυβέρνηση στο ελληνικό παραπέτασμα…

Εκτιμούν (προφανώς) ότι δεν έχουν πρόβλημα εντός ή εκτός του ευρώ αφού έχουν σταθερό μισθό που εξασφάλισαν με την κομπίνα των διορισμών των κολλητών και των αφισοκολλητών τους.

Εμείς βεβαίως και δεν υπάρχουμε. Είμαστε μόνο για να τους ψηφίζουμε και να πληρώνουμε με φόρους τις 17.000 ευρώ τον μήνα για τις δαπάνες τους είτε από μισθούς και συντάξεις είτε πουλώντας χωράφια και στάβλους.

Τους πληρώνουμε και ας τους βλέπουμε από την μια να τρέμουν τους αναρχικούς, τους τεμπέληδες, τους τρομοκράτες, την αληταρία των Εξαρχείων και των Βορείων προαστίων και από την άλλη να μην σέβονται ότι η Ελλάδα γίνεται πάλι του σκοινιού και του παλουκιού με τις γνωστές φυλλάδες των καιροσκόπων να ζητάνε έξοδό της από το ευρώ και την Ε.Ε.

Περιμένουμε να σκεφθούν το καλό του τόπου αλλά αυτοί τρέχουν σε κόμματα, σε παραφυάδες κομμάτων, σε νεοναζί, σε γραφικούς κομματάρχες – εθνοσωτήρες και παρακαλάνε να τους «διορίσουν» στις τάξεις τους… για να ξαναβολευτούν στη Βουλή και στις μισθάρες τους…

Φαίνεται όμως ότι και εμείς αδυνατούμε να τους πείσουμε. Να βρούμε ανάμεσα σε αυτούς του μετρίου αναστήματος… εκπρόσωπους μας στη Βουλή τους 25 που απαιτούνται να δεχθούν αυτά που οι ίδιοι λέμε στις δημοσκοπήσεις.

Ότι, η πλειοψηφία του 60%, δεν θέλουμε εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη.

Ότι ψηφίσαμε κυβέρνηση τετραετίας και υποφέραμε για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε και οφείλει να τις κάνει αντί να το βάλει στα πόδια όπως η κυβέρνηση Καραμανλή και Παπανδρέου μετά το 2005.

Ότι η Ελλάδα θα γονατίσει από τους δανειστές και τις αγορές αλλά το γονάτισμα θα το κάνουμε εμείς, ως φορολογούμενοι, με βγαλμένα τα παντελόνια…

Ότι είναι μόνο για άγριους οι ιστορίες του Τόλιου με τον Πούτιν να έχει παρεξηγηθεί επειδή δεν του ζητάμε δανεικά… και του Βίτσα που δεν δέχεται την παράταση (του μνημονίου) και μας οδηγεί στα πέναλτι… βάζοντας όμως εμάς για τερματοφύλακα.

Είναι συνεπώς αφελείς ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται οι βουλευτές που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο εκτός βεβαίως εκείνων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα έλεγα  ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται αφού, οι περισσότεροι, πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να επιβληθούν ακόμη και στην Ελλάδα του αρπακολισμού και της άρπαχτής οι ιδεολογίες που υποστηρίζουν συγκεντρώνοντας σήμερα όλοι μαζί το 8-10 %.

Και ενώ έχουμε να κάνουμε με διορισμένους βουλευτές και ας λένε ότι εκλέχθηκαν από το λαό (ξέρουμε όλοι μας πως εκλέγονται) που τους δίδεται, από κάποια μεταφυσική συγκυρία, η ευκαιρία να γράψουν ιστορία έστω και με το ρίσκο να γυρίσουν στο σπιτάκι τους δείχνουν να την κλωτσάνε νομίζοντας ότι έτσι μπορούν θα συνεχίσουν πολιτική σταδιοδρομία. Γι΄ αυτό προσωπικά πιστεύω ότι θα το ξανασκεφθούν μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας.

george.kraloglou@capital.gr

 

Πηγή: Capital