Κύριο άρθρο εφημερίδας Εστία στις 13 Δεκεμβρίου 2014

Mirror_I_by_hoscakallll

Δεν φταίει ο Σύριζα που τον ψηφίζουν

 

Κακώς θεωρούνται ο Σύριζα και ο αρχηγός του, ως αποκλειστικοί υπεύθυνοι για όσα μέλλουν να συμβούν στον τόπο μας. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και το μέλλον καθορίζουν με την ψήφο τους οι πολίτες. Την δε τυχόν διάλυση της Βουλής, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα αποφασίσουν βουλευτές – όχι μόνον του Σύριζα – οι οποίοι επίσης έχουν εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών. Επομένως για ότι θα συμβεί εφεξής, την κύρια ευθύνη θα φέρει ο ελληνικός λαός. Αν θεωρεί ότι με τον Σύριζα θα επιλυθούν τα προβλήματα του, θα είναι άξιος της τύχης του.

Το προηγούμενο Παπανδρέου

     Προ πέντε ετών, τον Οκτώβριο του 2009, ο ελληνικός λαός έφερε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου με ποσοστό 44%. Τότε ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, που κακώς προσέφυγε στις πρόωρες εκλογές, είχε προειδοποιήσει τους πολίτες για ότι επρόκειτο να συμβεί. Δεν μπορούσε βεβαίως να διανοηθεί το μέγεθος της καταστροφής που θα επακολουθούσε, αλλά εστηλίτευσε δριμύτατα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το «λεφτά υπάρχουν» και τις ψεύτικες υποσχέσεις του. Επεσήμανε τότε ο κ. Καραμανλής τους μεγάλους κινδύνους για την οικονομία, τους οποίους εφέρετο να αγνοεί ή να παραβλέπει ο δημαγωγών κ. Παπανδρέου.

Ο ελληνικός λαός εν τούτοις, επέδειξε πλήρη άγνοια κινδύνου. Άραγε πόσοι από το 44% των πολιτών που εψήφισαν τότε ΠΑΣΟΚ (3 εκατομμύρια) θα το έκαναν αν ήξεραν τι επρόκειτο να επακολουθήσει; Μόνον ελάχιστοι φανατικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι 2,5 χρόνια αργότερα, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ έπεσε στο 12%. Δηλαδή τρείς από τους τέσσερεις ψηφοφόρους του το εγκατέλειψαν το 2012. Προφανώς επειδή κατάλαβαν ότι τους είχε εξαπατήσει. Όμως το κακό είναι πως οι περισσότεροι κατέφυγαν σε κόμματα που συνέχιζαν την δημαγωγία του Γ. Παπανδρέου, παρ’ ότι αυτή είχε οδηγήσει τον τόπο στην καταστροφή. Δηλαδή και εδώ η ευθύνη ήταν του ελληνικού λαού.

Δεν είναι ο Σύριζα υπεύθυνος για το γεγονός ότι οι πολίτες εκτίναξαν το ποσοστό του από το 4% του 2009, στο 27% του 2012. Για να το πράξουν, προφανώς εξέφραζαν τους πολίτες και τα άλλα κόμματα του «αντιμνημονιακού» χώρου, που μαζί με τον Σύριζα έλαβαν στις εκλογές του Ιουνίου 2012 συνολικώς 46%. Σύριζα 27%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 4,5%. Το ότι οι πολίτες έχουν τέτοια άγνοια του κινδύνου και της πραγματικότητας δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικώς στα κόμματα. Φέρουν και αυτά τεράστιο μερίδιο ευθύνης διότι δημαγωγούν ασύστολα, αλλά την τελική ευθύνη φέρουν οι πολίτες. Αυτοί αποφασίζουν ποιος θα τους κυβερνήσει.

Αν το 2009 υπήρχε η δικαιολογία πως όσοι εψήφισαν το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου δεν μπορούσαν να φαντασθούν τι θα επακολουθούσε, τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να επαναλάβουν το ίδιο λάθος και να φέρουν στην εξουσία τον Σύριζα. Τα όσα πέρασε ο τόπος την τελευταία πενταετία δεν δικαιολογούν άγνοια. Όλοι ξέρουν πως αν γίνουν πρόωρες εκλογές και επικρατήσει το κόμμα του κ. Τσίπρα, η οικονομία θα οδηγηθεί σε νέα καταστροφή. Και δεν θα ευθύνεται για αυτό μόνον ο Σύριζα, αλλά κυρίως οι πολίτες που θα τον έχουν ψηφίσει. Διότι ο Σύριζα δεν αποκρύπτει τις προθέσεις του. Μιλάει ευθέως για σύγκρουση με τους δανειστές και τις αγορές!

Αγορές και νταούλια!

     Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν»! Όποιος τα πιστεύει αυτά, είναι άξιος της τύχης του. Πολλώ μάλλον αφού υπάρχει και το προηγούμενο του Γ. Παπανδρέου ο οποίος νόμιζε ότι απειλούσε τους Ευρωπαίους, όταν έλεγε ότι θα έφερνε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Τελικώς η απειλή έγινε «μπούμερανγκ» και έτσι φθάσαμε στο Μνημόνιο και την Τρόικα. Αν ερωτάτο τότε ο ελληνικός λαός αν ήταν υπέρ των απειλών που εξετόξευε ο Γ. Παπανδρέου κατά των Ευρωπαίων, είναι βέβαιο ότι θα απαντούσε «ναι». Όπως το ίδιο απαντά και τώρα μεγάλο τμήμα των πολιτών στις ανάλογες απειλές που εκτοξεύει κατά των δανειστών ο κ. Τσίπρας. Αν δεν σκέπτονταν έτσι οι πολίτες, ο Σύριζα δεν θα είχε καμία ελπίδα ανόδου στην εξουσία. Και δεν θα απειλείτο η πρόωρη διάλυσις της Βουλής, με αφορμή την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με άλλα λόγια, δεν φταίει ο Σύριζα που τον ψηφίζουν οι πολίτες, αφού αυτοί επιλέγουν ποιος θα τους κυβερνήσει. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος δημαγωγός που πέρασε από αυτήν την χώρα. Το ότι οι πολίτες παρασύρονται από αυτού του είδους τους πολιτικούς, είναι εν τέλει δική τους ευθύνη. Αν θέλουν να φέρουν στην εξουσία ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και θεωρούν ότι αυτό θα λύσει τα προβλήματα τους, ας το κάνουν. Αλλά θα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για ότι συμβεί.