Γράφει ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 15 Νοεμβρίου 2014

Glezos

Διαβάζοντας το άρθρο του Τηλεμάχου Μαράτου το περασμένο Σάββατο, κουνούσα το κεφάλι μου. Δίκιο έλεγα έχει ο Χριστιανός, ο εμφύλιος δεν τελείωσε. Τα αριστερά παλληκάρια της οδού Σταδίου, της Πλατείας Κλαυθμώνος και Εξαρχείων, δεν μοιάζει να έχουν ικανοποιηθεί με το τι έχουν κάνει στην Ελλάδα επί τόσες δεκαετίες ως και σήμερα. 

Και σήμερα που βρέθηκε μία ομάδα ικανών Ελλήνων που αγωνίζεται να κάνει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να βγεί από την κρίση και με λίγη υπομονή να αναπνεύσει, και σήμερα ακόμη η «αριστερή πλατφόρμα» του Σύριζα δείχνει τα δόντια της σαν το πεινασμένο θηρίο που θέλει να κατασπαράξει την ίδια του την οικογένεια.

Χρόνια τώρα αυτό το πεινασμένο ιδεολογικό θηρίο της αριστεράς θέλει να επιβάλει τον Νόμο της Ζούγκλας, θέλει να μετατρέψει αυτόν τον χαρισματικό τόπο σε ζωολογικό κήπο. Μόνο που οι ζωολογικοί κήποι έχουν όλοι κάποια επιχορήγηση, εδώ «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν»!!! 

Άρα, θα πεινάσει όλος ο κήπος και τα καλά ζώα, αλλά και τα θηρία. Οπότε τι θα γίνει; Τα θηρία θα αρχίσουν να τρώνε τα καλά ζωάκια. Πρώτο πιάτο θα είναι οι καταθέσεις που θα λέγονται αποθήκες τροφίμων των καλών ζώων, οι δε τράπεζες θα λέγονται «φιλοζωϊκές εταιρείες».

Το δεύτερο πιάτο θα είναι οι Off Shore εταιρείες των καλών ζώων που θα λέγονται «Animal care companies»…και μετά; Μετά από αυτά θα αναλάβει η εταιρεία του Walt Disney που αγαπάει τα ζωάκια να βρει ένα τέλος με κινούμενα σχέδια. Άλλωστε και ο λαός της Ελλάδος θα έχει καταντήσει σαν κινούμενο σχέδιο. 

Αλλά ας μεταφερθούμε τώρα επί πραγματικών συμβάντων με τις κινήσεις της αριστεράς προς κατάληψη της εξουσίας.

Τα κινήματα στην Ελλάδα ήταν βασικά πολιτικά κινήματα μεταξύ φιλελευθέρων Βενιζελικών και Βασιλοφρόνων που ανήκαν κατά μέγα ποσοστό στο λαϊκό κόμμα. Το ΚΚΕ δεν είχε κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία του. Και μόλις εμφανίστηκε συνάντησε εμπρός του την 4η Αυγούστου του Μεταξά. Αμείλικτος ο δικτάτωρ με την αριστερά. Σκληρές οι αντιδράσεις και εξορίες στα νησιά. Με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου όμως, πολλοί εξόριστοι αριστεροί εζήτησαν να στρατευθούν για να πολεμήσουν και εγένετο. 

Η πρώτη συγκεκριμένη και οργανωμένη εμφάνιση της αριστεράς ήταν το γνωστό από την εποχή της Γερμανικής κατοχής ΕΑΜ. Με το δόλιο αυτό σύνθημα που εξεφράζετο στους ανύποπτους ανά την Ελλάδα πατριώτες, ερμηνευόμενο ως «Εθνικόν Απελευθερωτικόν Μέτωπον» με την ανάλογη προπαγάνδα μη προβάλλον καθόλου την αριστερά, εξηπάτησαν το σύνολο αρχικώς των Ελλήνων ως ένα Εθνικό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τούς Γερμανούς. Αυτά βέβαια συνέβησαν στην αρχή της Κατοχής. Με την πάροδο όμως του χρόνου σύντομα εξεδηλώθησαν οι προθέσεις της οργάνωσης ΕΑΜ με προοπτική να μετατρέψουν την Ελλάδα σε κομμουνιστικό κράτος. Δυστυχώς, περί τα τέλη της Κατοχής, το ΕΑΜ είχε επιτύχει να επιβληθεί τόσον ιδεολογικώς όσο και στρατιωτικώς με μεγάλες μονάδες στρατολογημένων ανταρτών σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση το κέντρο των Αθηνών περί το Σύνταγμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάς είχε παραδοθεί ολοκληρωτικά στον κομμουνισμό με την Θράκη υπό την κυριαρχία των Βουλγάρων και την υπόλοιπη Ελλάδα υπό την μελλοντική υποταγή εις την Σοβιετική Ένωση.

Καμμία εθνική δύναμη δεν υπήρχε που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το ΕΑΜ. Η Αστυνομία και κάποιες ομάδες ανταρτών του Στρατηγού Ζέρβα ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, το δε ΕΑΜ είχε φροντίσει ώστε να μην υπάρχει καμμία μονάς Εθνικών Δυνάμεων και οργάνωσε με απεσταλμένους κομμουνιστάς στην Αίγυπτο, το κίνημα του Βασιλικού Ναυτικού που τόσο ένδοξο δράση είχε στην Μεσόγειο, τα τρία τελευταία χρόνια του πολέμου. Ευτυχώς την τελευταία ώρα που οι Άγγλοι θα εβύθιζαν τα Ελληνικά πλοία που εστασίασαν, ο Ναύαρχος Τούμπας, κυβερνήτης του ηρωϊκού «ΑΔΡΙΑ», με άγημα αξιωματικών και ναυτών του Β.Ν. προέβη στην ανακατάληψη των πλοίων από τούς κομμουνιστάς. Πέραν αυτού είχε προηγηθεί και η διάλυση από τούς ίδιους κομμουνιστάς ινστρούχτορες από την Ελλάδα, της πρώτης Ελληνικής Ταξιαρχίας που είχε ηρωικά πολεμήσει στο Ελ Αλαμέϊν καθώς και της Δεύτερης Ταξιαρχίας των στρατευθέντων Αιγυπτιωτών στην Ισμαηλία. Άρα οι κομμουνιστές είχαν πολύ σωστά προετοιμάσει την κατάληψη της Ελλάδος.

Ο Θεός όμως της Ελλάδος και πάλι δεν την εγκατέλειψε. Η άφιξη από την Αίγυπτο του στόλου του Βασιλικού Ναυτικού μέ άνω των 40 πολεμικών πλοίων, του Ιερού Λόχου που απελευθέρωσε τα νησιά του Αιγαίου και της Τρίτης Ταξιαρχίας του Ρίμινι, καθώς και η βοήθεια του Τσόρτσιλ με την αποστολή στην Ελλάδα του Βρετανικού Σώματος των «AIRBORNE» εξουδετέρωσαν την απειλή του ΕΑΜ στο τέλος του 1944. 

Σήμερα ύστερα από 60 χρόνια το ΕΑΜ μετονομάσθη σε Σύριζα υπό κοινοβουλευτικό Μανδύα.