Γράφει ο Άγης Βερούτης

Δημοσιεύθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2015

AGHS VEROUTHS

Ποιος είμαι;

Ένα σύντομο βιογραφικό μου για όσους εξετάζουν να μου βάλουν σταυρό στις 25 Ιανουαρίου:

Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακά στην Οικολογική βιομηχανική παραγωγή. Γεννήθηκα το 1964 στο Μιλάνο της Ιταλίας και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπούδασα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία όπου έζησα συνολικά δεκαεφτά χρόνια. Εκεί εργάστηκα ως διοικητικός σύμβουλος στρατηγικής σε κάποιες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο, όπως και σε κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς.

Στους τελευταίους περιλαμβάνεται το «Προεδρικό Συμβούλιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη» επί Προέδρου Κλίντον και ως Επισκέπτης Λέκτορας με αντικείμενο την περιβαλλοντικά υπεύθυνη διοίκηση επιχειρήσεων και την Αειφόρο Ανάπτυξη, σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και business schools.

Στην Ελλάδα επέστρεψα το ’99 από νοσταλγία, και προσλήφθηκα ως διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής μιας πολυεθνικής στο χώρο της Υγείας, αναλαμβάνοντας 5 χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Το 2003 ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο χώρο της παροχής υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών και Ίντερνετ. Είμαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας.

Γράφω και δημοσιεύω τις σκέψεις μου από το 2010, θεωρώντας καθήκον μου να ενημερώσω όσους περισσότερους Έλληνες μπορώ, αναλύοντας κάποια σημαντικά θέματα που έχουν διαστρεβλωθεί, και στηλιτεύοντας τις αιτίες της εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης. Κείμενά μου έχουν αναδημοσιευτεί σε πολλά blogs.

Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω, να ταξιδεύω, να ζωγραφίζω, και να περνάω χρόνο με τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου.

 

ΥΓ. Παραλίγο να το ξεχάσω! ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΓ2. Πολιτικά, έχω υπάρξει μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1979, ήμουν συνιδρυτής της Δημιουργίας Ξανά το 2011 και πρώτος της Αντιπρόεδρος, και τελευταία ήμουν μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή της Δράσης. Είμαι ένας από εκείνους που προσκλήθηκαν στη ΝΔ στο άνοιγμα που έκανε στο Μεταρρυθμιστικό Κέντρο.