Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2015

officalpadscom

Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές και η κυβέρνηση κινείται πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Είναι εντελώς άκαιρο και εν πολλοίς καταστροφικό να ασκείται αυτή την ώρα κριτική στους χειρισμούς του κυβερνητικού επιτελείου, κυρίως με έμφαση στο κατά πόσο παραβιάζονται οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε και ενδιαφέρουν οι ενδυματολογικές επιλογές του Νίκου Βαρουφάκη και οι κοινωνικοί του τρόποι. Αυτό που έχει σημασία είναι οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης να μην ρίξουν την χώρα στα βράχια και να ευοδωθούν οι στρατηγικές της επιλογές.

Ανεξάρτητα από ιδεολογικές προτιμήσεις και πολιτικούς προσανατολισμούς σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος οφείλει να συντρέξει ώστε οι χειρισμοί να πετύχουν και το αποτέλεσμα να αναδειχθεί θετικό για το μέλλον της χώρας και της ελληνικής οικονομίας. Υπάρχει χρόνος για διαφοροποιήσεις και ενδεχόμενη κριτική χειρισμών αφού όμως λήξει αυτός ο λεπτός αγώνας ελιγμών και τοποθετήσεων. Τώρα επιβάλλεται κοινό μέτωπο και συμπαράσταση. Ο φόβος είναι η χώρα να μην μετατραπεί σε Ιφιγένεια. Οι αγγλοσαξωνες φαίνονται να στηρίζουν την κυβέρνηση σε ένα αγώνα αντιπαράθεσης με την Γερμανία και τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα φέρει αποτέλεσμα ή θα θυσιασθούμε στον βωμό αντιπαράθεσης των μεν με τους δε. Σαν νέα Ιφιγένεια δηλαδή. Πολύ ριψοκίνδυνο το παιχνίδι. Αλλά και τα κέρδη αν ευοδωθεί θα είναι σημαντικά. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο…

Πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας πως αποτυχία της κυβέρνησης δεν θα φέρει πίσω την ΝΔ, όπως ορισμένοι αφελείς στο πρώην κόμμα μου πιστεύουν. Θα ανοίξει δυστυχώς τον δρόμο διάπλατα για την κυριαρχία του Φασισμού. Μια και μόνο αυτός θα έχει μείνει να αντιστρατεύεται τότε το σύστημα στο σύνολό του. Και για αυτό δεν θα είναι υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει αποτύχει στους χειρισμούς του. Αλλά η προηγούμενη συγκυβέρνηση που με τις πολιτικές Σαμαρά και Στουρνάρα έχει απονομιμοποιήσει τις όποιες φιλελεύθερες επιλογές κι’ έχει καταστρέψει την κοινωνικο – πολιτική ραχοκοκαλιά της αστικής παράταξης και της κεντροδεξιάς.

Τώρα βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο κλαδί. Για να διασωθεί η δημοκρατία πρέπει να δουλέψουμε ώστε η κυβέρνηση να πετύχει. Τις ιδεολογικές διαφορές μας θα τις βρούμε αργότερα.

 

Πηγή: Ανδρέας Ανδριανόπουλος