Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στο European Business Review στις 3 Φεβρουαρίου 2015

kotsampopoulos

Σύμφωνα με δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα επισκεφθεί τον ομόλογό του στην Ιταλία και τον πρόεδρο της Γαλλίας πριν την διάσκεψη κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου.

 

Σύμφωνα με δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα επισκεφθεί τον ομόλογό του στην Ιταλία και τον πρόεδρο της Γαλλίας πριν την διάσκεψη κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα επισκεφθεί και την καγκελάριο της Γερμανίας, απάντησε ότι δεν το θεωρεί σκόπιμο «εφόσον βασικά δεν είναι τίποτα άλλο από μία εκ των 28 πρωθυπουργών της ΕΕ».

Σχετικά με τα παραπάνω, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, δήλωσε στον Τύπο:«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία είναι η μόνη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που έχει δεσμευθεί στο κυβερνητικό της πρόγραμμα να βοηθήσει την Ελλάδα στον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Αυτό το κάνει ήδη, όχι μόνον μέσω της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών, αλλά και μέσω του Γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας του Γερμανοελληνικού Ταμείου Ανάπτυξης, της γερμανοελληνικής συνεργασίας στην εκπαίδευση και την έρευνα, του Γερμανοελληνικού Ταμείου για το Μέλλον (με επίκεντρο τα μαρτυρικά χωριά), κ.α.π.

Η Γερμανία φέρει επίσης μόνη της την ευθύνη για ένα τέταρτο των 300 δισεκατομμυρίων της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Όποιος, λοιπόν, ηθελημένα υποβιβάζει τόσο βάναυσα και επιπόλαια την πρωθυπουργό αυτού του τόσο φιλικά προσκείμενου κράτους της ΕΕ και της μόνης κυβέρνησης εντός Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως που έχει εκπονήσει τόσα προγράμματα συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης από το 2010 και, συγχρόνως, αναφέρεται σε αυτήν τόσο απαξιωτικά, λειτουργεί εν τέλει εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και αγνοεί ότι η χώρα αυτή φιλοξενεί την μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στην Ευρώπη εδώ και πάνω από 50 χρόνια».

Θα θέλαμε να προσθέσουμε κάτι στην παραπάνω δήλωση του κ. Φ. Κοτσαμπόπουλου.

Ότι, πολύ απλά, τον κ. πρωθυπουργό «όλων των Ελλήνων» οι συμπατριώτες μας της Γερμανίας τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Πρώτον, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεύτερον, δεν είναι συνδικαλιστές συντεχνιών του Δημοσίου. Τρίτον, δεν έχουν σχέση με τα Εξάρχεια. Τέταρτον, δεν περιμένουν να πάρουν μέρος στα λάφυρα του κρατισμού.

Άρα, δεν είναι κοινό που ενδιαφέρει ψηφοθηρικά ένα κόμμα που ποντάρει στον λαϊκισμό και την ασυναρτησία.

Όσο για το τί αντιπροσωπεύει η Γερμανία για την ελληνική οικονομία, ο «εξυπνότερος λαός του κόσμου» ούτε αυτό το έχει καταλάβει –προφανώς λόγω υπερβάλλουσας ευφυΐας.

 

Πηγή: European Business Review