Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο gianniotis στις 4 Μαρτίου 2015

boxed

«Τα γεγονότα δεν κάνουν καλό στον αναγνώστη, όταν του τα σερβίρουμε ωμά. Πρέπει να μαγειρεύονται, να μασιούνται και να παρουσιάζονται με το σάλιο του ανταποκριτή..» ήταν οι οδηγίες του αρχισυντάκτη μεγάλης εφημερίδος.

Χρόνια τώρα οι ελληνόπαιδες εκπαιδεύονται και ο ελληνικός λαός εκτρέφεται με αυτού του είδους την πνευματική δίαιτα. Όπου, το σάλιο του ανταπτοκρικτή, είναι η αριστερή θεώρηση, το «πολιτικά ορθό» που έχει επικρατήσει ιδίως κατά την μεταπολίτευση. Η σημερινή λοιπόν, εξέλιξις αυτής της διαχρονικώς ατροφικής σκέψεως, της αδυναμίας να αξιολογούνται ή να εξετάζονται οι αποδείξεις όχι τα σχόλια, ώστε να συμπεραίνεται τελικώς το στρεβλόν και αντίστροφον της πραγματικότητος, είναι η νομοτελειακή συνέπεια όσων βιώνουμε.

Ο ιστορικός του μέλλοντος και άλλες επιστήμες της κοινωνικής ψυχαναλύσεως συνεργαζόμενες, θα καταγράψουν πώς μιά ευρωπαϊκή χώρα εξέλεξε με καθολική ψηφοφορία συνταγματικώς ελεύθερη αλλά «νοητικώς» ιονισμένη, με ικανή πλειοψηφία πρώτο, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ώστε να σχηματισθεί κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» εκ της ετερόκλητης συμπράξεως με το εξ ίσου ακραίο κόμμα της …«πατριωτικής» δεξιάς. Ως εάν η Ελληνική και παγκόσμιος πρόσφατη ιστορία, ουδέποτε υπήρξε και ουδέν εδιδάχθη ο Έλλην…

Έτσι τα ιδιαίτερα προτερήματα κάθε «φιλανθρώπου» κομμουνιστικού καθεστώτος είναι για τους Έλληνες καθ ολοκληρίαν, ως μηδέποτε καταγραφέντα στην «λαϊκή» μνήμη, σχεδόν άγνωστα.

Βεβαίως σήμερα με την κυβέρνηση της «εθνικής σωτηρίας» (πάντα στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις) καθημερινώς ο σοφός ελληνικός λαός οι συμπατριώτες μας, έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τα ιδιόμορφα χαρίσματα αυτών των καθεστώτων εδώ και τώρα ιδίοις όμμασι και τις δράσεις των μελών της κυβερνήσεως μας. Δηλαδή:

Την θεληματική άγνοια της πραγματικότητος. Την ικανότητα να ζούν με αντιφάσεις που προδήλως αρνούνται τις αρχές τους. Και τέλος την άρνησή τους να αναλύουν και να εξετάζουν τα αίτια της αναποτελεσματικότητός τους.

Δηλαδή πώς να το διατυπώσουμε πιο κόσμια;

– Έχουμε ή δεν έχουμε πάλι μνημόνιο;

– Υφίσταται η ανάγκη της αξιολογήσεως των συμφωνηθέντων μέτρων από την τριμερή επιτροπή ή όχι; Και το κυριότερο…

– δεί ή ού χρημάτων – έστω και δανεικών- ως άνδρες Αθηναίοι;

Λαλίστατε κε Υπουργέ επί των οικονομικών..

– Τέλος πάντων, πού θα βρούμε χρήματα, έστω μερικά δις να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας;

– Έχουμε προγραμματίσει πότε και πώς θα κάνουμε τί;

– Ή μάλλον καταβάλλει αυτή η κυβέρνησις ιδιαίτερα φιλότιμη προσπάθεια να διαπραχθούν ακόμη περισσότερο καταστρεπτικές ενέργειες, ώστε η έξοδος μας και η καταστροφή μας να καταστεί αμετάκλητη;

Αφού ο χρόνος μειώνεται. Τα έξοδα πολλαπλασιάζονται. Οι εξοφλητικές καταβολές δανειακών μας υποχρεώσεων λήγουν οσονούπω. Η οικονομία έχει ισοπεδωθεί. Οι τράπεζες στέγνωσαν. Οι ιδιωτικοποιήσεις σταμάτησαν μονομερώς. Ανακοινώθηκε η ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», ενώ επίσης μονομερώς αναγγέλθηκε η κατάθεση νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, εξόδοις των φορολογουμένων.

 

Επί της ουσίας στο μόνο που επιδίδεται αδιαλείπτως αυτή η κυβέρνηση είναι μία χειμαρρώδης ρητορική, μισητική προς πάσα κατεύθυνση.

 

Υβριστική προς εκείνους των οποίων την ανάγκη έχουμε.

 

Ανατρεπτική όσων έχουμε συμφωνήσει.

 

Συκοφαντική, εμφυλιοπολεμική προς τους πολιτικούς αντιπάλους της απελθούσης κυβερνήσεως, που αποκαλεί συλλήβδην προδότες και παρουσιάζει ως φανταστικούς «εχθρούς» αυτής της κυβερνήσεως αλλά και ενός ολοκλήρου λαού, που περίπου «καθολικώς» στηρίζει τον νέο Πρωθυπουργό ως οι Βορειοκορεάτες τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά.. Το σχέδιο, στο οποίο συνένοχος και εν πολλοίς εκτελεστικό όργανο είναι και ο πρώην πρωθυπουργός που την ώρα που η Ελλάδα διεκδικούσε με αγωνία, καλούσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ψηφίσματα εναντίον της εθνικής προσπάθειας…»

Ήσαν οι ευγενείς κόσμιοι ενωτικοί λόγοι του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ η απάντηση του Ισπανού Πρωθυπουργού κου Ραχόι ήταν πεντακάθαρη για την ιδεολογική συγγένεια του ΣΥΡΙΖΑ με ολοκληρωτικά καθεστώτα.

«Το να αναζητά κανείς έναν εχθρό στο εξωτερικό είναι μια «διέξοδος» που έχουμε ήδη παρακολουθήσει πολλές φορές στην ιστορία. Αυτό δε λύνει τα προβλήματα, αυτό δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τα επιδεινώνει» είπε εύγλωττα.

Αυτή την αλλοπρόσαλλη μισαλλόδοξο συμπεριφορά, όταν προσπαθεί κάποιος να την εξηγήσει, τείνει να εκτιμήσει ότι όλα αυτά, πιθανώς είναι μόνο ατυχής μικρο-πολιτική εν συνδυασμώ με μια επιθετική τακτική προκειμένου να ισορροπήσουν οι συνιστώσες και να παραμείνει ενωμένο το συνονθύλευμα αυτό της ριζοσπαστικής ακραίας κομμουνιστικής αριστεράς και ο σύμμαχος του, ενώ η κυβέρνησις θα «συμφιλιωθή» με την πραγματικότητα.

Αυτή βεβαίως η εξήγηση θα ήταν λογική αν είχαμε να κάνουμε με λογικώς σκεπτομένους.

 

Φεύ συνέλληνες.

 

Ουδέν ανακριβέστερον…

 

Μέγα λάθος, καθ΄ όσον αντιμετωπίζουμε αθεράπευτα φανατικούς «αυτό-επαναστάτες», πιστούς στη «νομοτέλεια» του δόγματος και την ψυχωτική εμμονή της ιδεοληψίας τους.

Η δική τους «λογική» που ακολουθούν κατά γράμμα με ευλάβεια θρησκόληπτου, είναι εκείνη της «επαναστάσεως» που δεν χάθηκε, επέστρεψε και που τώρα επί δημοκρατικού καθεστώτος επεκράτησε, όπως επί Κερένσκυ, επαναστατικώς όμως επέτυχε ο Λένιν.

Να πώς το περιγράφει ο Άρθουρ Καίστλερ στο σημαντικό πόνημα του «Το μηδέν και το Άπειρον-Darkness at Noon» στην απολογία του Ρουμπάσοφ:

Έχοντας απορρίψει κάθε σύμβαση και κάθε κανόνα της ηθικής του «ευ αγωνιζέσθαι» μόνη κατευθυντήρια αρχή είναι ο «λογικός» μας ειρμός. Μας δεσμεύει αμείλικτη υποχρέωση να ακολουθούμε το νήμα της σκέψης μας ως την εσχάτη συνέπεια της και να ενεργούμε σύμφωνα με αυτό

Στη δική μας λοιπόν περίπτωση, η «λογική», το «νήμα» που ακολουθεί η σκέψη και η δράση των κυβερνητικών συντρόφων ως την «εσχάτη συνέπεια» λογικώς και κατάφωρα οφείλουμε ευθέως και ειλικρινώς να αποδεχθούμε είναι: Το πώς θα οδηγηθούμε εκτός της Ευρωζώνης και των ελευθέρων κοινωνιών, ως μια κουμμουνιστική κουκίδα-όασις – «σοσιαλιστικού παραδείσου» με δικό της νόμισμα και οικονομία Βενεζουέλας – κοινωνίας νεοπτώχων.

Αυτή δε η αρνητική κατάληξις-μονόδρομος «μεθοδεύται» να φανεί, στον …«σοφο» ελληνικό λαό, ως ρήξις της συμφωνίας συνεπεία, όχι βεβαίως της κυβερνητικής μισαλλοδοξίας και αθετήσεως των συμφωνηθέντων εκ μέρους της ασυνάρτητης κυβερνήσεως, αλλά ως «εχθρική» στάσις των «κακών» Ευρωπαίων κατά της Ελλάδος – «επαναστάτη» που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη της λιτότητος σε εκείνη της «αλληλεγγύης των λαών» .

Σε περιόδους τέτοιας πνευματικής ανωριμότητος και τραγικής επιπολαιότητος που ομφαλοσκοπεί η νέα Ελλάς, καθήκον είναι: Νουνεχείς πολιτικοί, η αληθώς ελευθέρα διανόηση, οι πνευματικοί ταγοί, οι υπεύθυνοι λειτουργοί του Τύπου- 4ης εξουσίας, να διακηρύξουν την αλήθεια στον λαό.

Να εξηγήσουν ότι μόνο δημαγωγοί στην κατάσταση που βιώνουμε, επικαλούνται την «αλάνθαστη» …σοφή κρίσι του λαού, ενώ εκείνος, εξέλεξε την χειρίστη και αναξιοπρεπεστάτη την πλέον καταστρεπτική και μισητική της προόδου και της αναπτύξεως εκπροσώπηση, του «τέρατος» που κρύπτει μέσα του κάθε λαός στην κατάπτωσή του.

 

Πηγή: gianniotis