Γράφει ο Γιάννης Μαρίνος

Δημοσιεύθηκε στο Βήμα στις 26 Απριλίου 2015

Lockheed

«Εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε» κατά τον κ. Δραγασάκη. Και το τι είναι προκύπτει από τη διαπίστωση ότι «είναι παλιά και κλασική η μέθοδος της Αριστεράς να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, ώστε να την προσαρμόζει στα μέτρα και στις ανάγκες της» (Σ. Πολυμίλης, «Το Βήμα» 15/4). Αλλωστε, σύμφωνα με τον Λένιν, «η αλήθεια είναι μικροαστική συνήθεια». Ποιο είναι λοιπόν το διατυμπανιζόμενο ήθος της Αριστεράς που ως λάβαρο την έφερε «για πρώτη φορά» στην εξουσία;

Εν πρώτοις την Αριστερά στην εξουσία την έφερε το ΠαΣοΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και την ολέθρια κληρονομιά του έχει ως πρόγραμμα να επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε να εκληφθεί ως κακόγουστη φάρσα, αν δεν οδηγούσε το καράβι «Ελλάς» στα βράχια. Δείγμα ψεύδους: «Θα σχηματίσουμε ένα ολιγομελές ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα» είχαν πει. Με πάνω από 40 υπουργούς σχηματίστηκε η κυβέρνηση, με πολλαπλάσιους από ποτέ αναπληρωτές. Η «ευελιξία» της έγκειται στο ότι ο κάθε υπουργός και ο αναπληρωτής έχουν δική τους πολιτική και ο καθένας διορίζει συγγενείς και κομματικούς φίλους.

Πώς επελέγησαν οι υπουργοί; Από ό,τι φαίνεται, με βάση τις απόψεις τους, και κυρίως τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ηταν π.χ. γνωστά τα αισθήματα συμπάθειας που προκαλούσε η δολοφονική δραστηριότητα των «αγωνιστών» της «17 Νοέμβρη» στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος ως πρώτο νομοθέτημα που εισηγήθηκε ήταν η αποφυλάκιση του Ξηρού και η απενοχοποίηση των κουκουλοφόρων χωρίς κανέναν οίκτο για τα θύματά τους. Τα φιλάνθρωπα αισθήματα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου προς τους μετανάστες αξιοποιήθηκαν με τη διευκόλυνση εισόδου στην Ελλάδα ώστε να απολαμβάνουν τον ήλιο της. Ακόμα και από τηλεοράσεως είχε διακηρύξει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης ότι «προτιμάει τους νέους που πετούν μολότοφ από τους νέους που κάθονται στον καναπέ», εξ ου και δεν άφηνε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση να απαλλάξει το Πανεπιστήμιο από τους καταληψίες αναρχικούς. Και προφανώς για αυτό επέλεξε ο κ. Τσίπρας τους μαρξιστές Μπαλτά και Κουράκη για να επαναφέρουν σε ισχύ τον νόμο-πλαίσιο του 1982 του ΠαΣοΚ που διέλυσε την εκπαίδευση και να παραδώσουν και πάλι πανεπιστήμια και σχολεία στους αναρχικούς και στην αναξιοκρατία.

Μείζον σκάνδαλο χαρακτηρίστηκε η απευθείας ανάθεση από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο στη Λόκχιντ του περιττού εκσυγχρονισμού 11 σαράβαλων αεροσκαφών αντί 500 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν έχουν σταματήσει όλες οι άλλες πληρωμές του κράτους εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις. Προέχουν οι μπίζνες.

Και είναι φανερό πόση ιδιοτέλεια κρύβει ο διορισμός του κ. Κατρούγκαλου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού η επαναπρόσληψη απολυθέντων πελατών του δικηγορικού του γραφείου θα του αποδώσει 12% προμήθεια.

Και πώς να μη διευκολυνθεί και ο κ. Βαρουφάκης στην ασταμάτητη φλυαρία και στον ναρκισσισμό του αντί να διαπραγματεύεται ως υπεύθυνος υπουργός Οικονομικών. Ή ο σταλινικός κ. Λαφαζάνης για να διώξει όλες τις ξένες επενδύσεις, έστω και αν απολυθούν χιλιάδες εργάτες, μια και δεν είναι του Δημοσίου. Αριστερό Πελατειακό Κράτος.

 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ