Γράφει ο Γιώργος Κράλογλου

Δημοσιεύθηκε στο Capital στις 7 Μαΐου 2015

theater_masks

Μέρος της τραγωδίας που περνάμε, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η επιμονή τους στην σκόπιμη ασάφεια και σύγχυση (μοναδική επιδεξιότητα των αριστερών από εποχής Ανδρέα) με φτηνά αριστεριλίκια ότι «χορεύουν» τους δανειστές… Ότι δεν έχουν δεξιές τσέπες… και καταθέσεις στας Ελβετίας… επειδή δεν φοράνε γραβάτα. Ότι δεν βολεύουν κομματική πελατεία με τροπολογίες και διορισμούς. Ότι όσοι τους εμπιστεύθηκαν θα γλιτώσουν… το «μάρμαρο» από τους φόρους που έρχονται…

Στα κρυφά η σκόπιμη σύγχυση με σημειώματα στον ξένο Τύπο (κυρίως) ώστε να χάνονται τα ίχνη και στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης μόνο όταν κορυφώνεται η αγωνία του κόσμου για πληροφόρηση.

Στα φανερά δεν έχουν πρόβλημα ακόμη και για την μεγαλύτερη κοινωνική πρόκληση αφού ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στον λαό θεώρησε ήδη την αριστεία στην Παιδεία ως παρακμή, φρόντισε για τον δολοφόνο Ξηρό και μετέτρεψε την Βουλή σε ουρητήριο των Εξαρχείων… Άρα ο λαός είναι ικανοποιημένος…

Οπότε για τον αριστερό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου κοινωνική πρόκληση να καταθέτει εκτός Ελλάδος 40.000 ευρώ για τα έξοδα (2.000 ευρώ περίπου τον μήνα) στο παιδάκι του τα δύο χρόνια των σπουδών (σιγά που θα σπουδάσει στα Πανεπιστήμια του συντρόφου Μπαλτά) αρκεί να προλάβει να τα βγάλει έξω πριν αναλάβει κυβερνητικό πόστο!!

Αυτό δεν είναι πρόκληση για τον αριστερό του ΣΥΡΙΖΑ και ας υπολογίζει ως υψηλά εισοδήματα τα 20.000 ευρώ που συγκεντρώνει τον χρόνο ένα παντρεμένο ζευγάρι δουλεύοντας και δέκα ώρες την ημέρα.

Για τον αριστερό του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πρόβλημα να ζητάει ποσοστά από εξαθλιωμένους απολυμένους για να τους εξασφαλίσει την θέση τους αρκεί να κλείνει το γραφείο του όταν αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο.

Η κοινωνική ευαισθησία στον φτωχό και τον άνεργο περιορίζεται μόνο  στα προεκλογικά ουρλιαχτά από τα μπαλκόνια…

Οι καταθέσεις εκτός Ελλάδος των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως δικαιολογημένες όταν είναι (ας πούμε) φορολογημένες…

Και είναι γερμανοτσολιάς όποιος πει ότι έχουν να κάνουν με σιγουριά του πλούτου του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ μήπως και οι αριστεροί… μας γυρίσουν στην δραχμή.

Τα πανάκριβα πέτσινα, οι μηχανές, οι τζιπάρες, τα ακριβά σπίτια στο Κέντρο, οι βίλες και οι πισίνες στα νησιά (αυτά που οι αριστεροί με τις αριστερές τσέπες τα ξέρουν μόνο από τα ντοκιμαντέρ) είναι απολύτως συμβατά ακόμη και για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ως αισθητική… και όχι ως δεξιά τσέπη…

Οι αυξήσεις μισθών αν είσαι κρατικός υπάλληλος ΔΕΚΟ, επί ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί δικαίωμά σου αλλά όχι και του μικρού του  καφενείου που σου κουβαλάει το σάντουιτς που σου πληρώνει ο αιχμάλωτος πελάτης του κρατικού μονοπωλίου.

Ας αφήσουν την διαδρομή τους από τα Εξάρχεια (που είναι τίτλος τιμής για την ολιγαρχία της αριστεράς) οι υπουργοί και άλλοι διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα αργήσουν να πάρουν την ανηφόρα για την Εκάλη, την Πολιτεία, την Γλυφάδα, την Βουλιαγμένη και την Βάρκιζα, αγοράζοντας τις βίλες των Πασόκων που τις πουλάνε του σκοτωμού…

Η επανάσταση και το αριστεριλίκι δεν πουλάει πλέον ούτε στο 36% που προσκολλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως και ξαναβρεί την εποχή του… ωχ αδερφέ και της αρπαχτής… μέσα και έξω από το κράτος.

Από το Πάσχα και μετά ακόμη και τα θύματα των ινστρουχτόρων του 4% έχουν καταλάβει ότι χωρίς προσκύνημα στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ δεν πρόκειται ο λαός να κάνει μπάνια αν το χωριό του δεν είναι παραθαλάσσιο.

Ας αφήσει και η κυβέρνηση τα καραγκιοζιλίκια ότι δεν έχουμε Τρόικα και ότι το τρίτο μνημόνιο (που θα υπογράψει μέσα στον Ιούνιο) είναι συμφωνία που ανταποκρίνεται στην λαϊκή εντολή και ας καθησυχάσουν τον λαό ότι δεν τον περιμένει (αν δεν τον περιμένει) η περιπέτεια της Αλβανίας και της Βενεζουέλας.

Είναι τόσο μεγάλο το μαρτύριο του εντελώς ανενημέρωτου πολίτη που έχει πέσει στα χέρια των «χρησμών» και της «σοφίας» κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ (εντεταλμένων να προκαλούν σύγχυση) ώστε είναι έτοιμος να παραδοθεί και άνευ όρων… Αρκεί να μάθει την αλήθεια.

Μιλήστε λοιπόν ξεκάθαρα για το μνημόνιο που έρχεται και θα το πείτε συμφωνία. Μιλήστε ξεκάθαρα για την Τρόικα των Βρυξελλών που σας έχει αλλάξει τα φώτα. Πείτε αλήθεια για τις παρασκηνιακές συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το ΔΝΤ. Και πάνω απ΄ όλα αφήστε τα παραμύθια για την δήθεν φορολογία των 500 πλουσίων και πείτε για τους φόρους που θα πληρώσουν οι προύχοντες… των 10.000 ευρώ. ετησίως.

 

george.kraloglou@capital.gr

 

Πηγή: Capital