Γράφει ο Δημήτρης Μαλαμούλης

Δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου 2015

ete-deh-fotopoulos

 

Tούτη την εποχή κάθε χρόνο με πιάνει μια δημοκρατική ανάταση.

 

Αναλογίζομαι με δέος τους νεκρούς της ΕΡΤ και του πολυτεχνείου, τους αγωνιστές της δημοκρατίας του 114 και της ειρήνης, τους αγωνιστές του ΔΣΕ, που προσπάθησαν να με κάνουν πλατειά δημοκρατίας και τον Άρη που θέλησε να την πλατύνει ακόμα περσότερο, αλλά δεν τον άφησαν οι δικοί του να σκοτώσει 3-4 εκατομμύρια από μας για να την πλατύνει πάρα πολύ.

 

Αναλογίζομαι τον δεητζή συνταξιούχο, που αφού 40 νοματαίοι ψήφισαν τον πασοκτζή βουλευτή το ’81, τρούπωκσε στη ΔΕΗ κι έγινε συνδικαλιστής και βγήκε στη σύνταξη πριν 15 χρόνια και του δίνω 16.000 ευρώ το χρόνο.

 

Αναλογίζομαι τον Λουράντο, τους φαρμακοποιούς και τους αγώνες τους …με τα βιβλιάρια που χαν στο φαρμακείο και γράφαν φάρμακα για να γιατρέψουν τον ελληνικό λαό, πολλά φάρμακα όμως για ν’ αναστήσουν ακόμα και πεθαμένους, που χαν ξεμείνει τα βιβλιάρια στα μαγαζιά τους.

 

Αναλογίζομαι τους τρίχρονους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, που αφού ενηλικιώθηκαν πίεσαν δημοκρατικά τους βουλευτές μας και παίρνουν συντάξεις απ’ τα 40 τους να πορεύονται για τους αγώνες τους.

 

Αναλογίζομαι τους χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, που διορίστηκαν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, κι η δημοκρατία τους φρόντισε κι αυτούς …τους έφτιαξε σπίτι, εξοχικό, δυο αυτοκίνητα και 3 παιδιά στην Αγγλία να σπουδάζουν …γιατί αν τους είχαμε αφήσει μόνους στο κρύο …το πολύ πολύ να γινόταν μόνιμοι ντελιβεράδες (καμία αιχμή για τους άξιους αξιοπρεπείς νέους και οικογενειάρχες, που προσπαθούν να ζήσουν τις φαμίλιες τους, σε αυτούς τους άγριους καιρούς….απέραντος σεβασμός).

 

Σκέφτομαι τους συνδικαλιστές της ερτ και την κ. Κασσίμη…και ριγώ από χαρά γιατί θα τους πληρώσω και πάλι για να μ ενημερώνουν για την εθνική μου κυβέρνηση.

 

Ρίγη συγκίνησης με πιάνουν φίλες και φίλοι, καθώς πλησιάζει η πρώτη δόση της εφορίας και πάλι, η προκαταβολή φόρου για να στηρίξω όλους αυτούς …και χαίρομαι αγαλλιώ και παρακαλώ το θεό να με έχει γερό να τους πληρώνω μια ζωή.

 

Ζήτω η Δημοκρατία..

 

Η Δημοκρατία και πάλι θα νικήσει.

 

Δημοκρατία ή Θάνατος.