Γράφει ο Τηλέμαχος Μαράτος

Δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουλίου 2015

Turtle

Πληροφορούμαι, από αξιόπιστες πηγές, ότι Σύλλογος με οικολογικές ευαισθησίες παρατήρησε ότι διαβιούν στον Εθνικό Κήπο δύο – κατά προτίμησιν τους – υδρόβιες χελώνες, μεταξύ άλλων. Οι ειδικοί του Συλλόγου ανησύχησαν διότι το περιβάλλον όπου περνούν οι χελώνες αυτές την, μάλλον ανιαρή, ζωή τους, δεν είναι το πλέον κατάλληλο, και ζήτησαν την απομάκρυνσή τους.

Προσωπικώς, χωρίς ίχνος ειρωνείας, και με κάθε σοβαρότητα, δηλώνω ότι με ενοχλεί, μέχρι καταθλίψεως, το θέαμα κάθε είδους “ζωντανών” εγκλωβισμένων σε φρικτές συνθήκες βασανισμού, όπως τα «ωδικά» πτηνά ή ακόμη και τα χρυσόψαρα στην γυάλα, ιδιαίτερα δε όλα τα πολύ πλησιέστερα στον άνθρωπο, αυτά που βλέπουμε καθημερινά στην γυάλα της τηλεοράσεως να λένε, το ίδιο, ποίημα. Ωστόσο το θέμα μας σήμερα είναι οι χελώνες.

Υπάρχουν λοιπόν στην Βόρειο Κορέα χελωνοτροφεία τα οποία ενεπνεύσθη ο πολυαγαπημένος και αείμνηστος Κιμ Ιλ Γιούνγκ, πατέρας του τρέχοντος, πολυαγαπημένου, Κιμ Γιούνγκ Ουν. Ο νέος ηγέτης, τον σωματότυπο του οποίου θυμίζουν αρκετά προοδευτικά στελέχη, επιθεώρησε το χελωνοτροφείο. Ενοχλήθηκε όταν είδε ότι ήταν κατώτερο του οράματος του πατρός του και εξετέλεσε τους υπευθύνους. Η αμέλειά τους συνιστούσε δολιοφθορά της βουλήσεως του ηγέτη.

Η «αριστερά» είναι ένας παράδεισος, μία κλίμακα με σκαλοπάτια ανηφορικά και επώδυνα που απαιτούν θυσίες, αυταπάρνηση, παραίτηση από κάθε λειτουργία του εγκεφάλου και αδιαμαρτύρητη υποταγή στην «βούληση» της μυθικής οντότητος του «λαού». Η «βούληση» αυτή ενσαρκώνεται και προσωποποιείται στο ηρωικό πρόσωπο του Μεγάλου Τιμονιέρη, Ηγέτη ή οτιδήποτε. Β. Κορέα είναι σήμερα η κορυφή αυτής της κλίμακας τώρα που οι άλλες «υπαρκτές» μας ετελείωσαν. Απομένουν λίγη Κούβα, Βενεζουέλα και οι παρ ημίν συνιστώσες.

Η δική μας αριστερά – ανυπόμονη – έχει αρχίσει ήδη την Βόρειο Κορεατική συμπεριφορά. Εννέα προβεβλημένοι δημοσιογράφοι, εγκαλούνται και διώκονται από το συνδικαλιστικό τους όργανο που δεν έχει την παραμικρή εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο. Έχει βέβαια την ιεραποστολή να περιφρουρεί τον αγώνα «ενός ολόκληρου λαού» – οι άλλοι δεν υπάρχουν. Πώς μπορούν να υπάρχουν εκτός του «ολόκληρου»; Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι όλοι οι «λαοί» της Ευρώπης; Ασχέτως του τι ψηφίζουν;

Οι Δικηγόροι, Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί, Αγρότες, Έμποροι τόσοι και τόσοι που συλλογικά δήλωσαν, επωνύμως, εναντίον του «τσούρμου» δεν είναι λαός; Υπουργοί, και η εφημερίδα του κόμματος, «προειδοποιούν» κανάλια «να προσέχουν». Σύμβουλος του Τσίπρα προτείνει ανοιχτά έλεγχο και χειραγώγηση των ΜΜΕ. Ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΡΤ) διακόπτει την μετάδοση συνεδριάσεως του Ευρωκοινοβουλίου την ώρα που ο κ. Βέμπερ κατέκρινε τον κ. Τσίπρα, για να συνεχίσει αμέσως μετά. Θαύμα! Θαύμα! Η πρόεδρος της Βουλής με μακροσκελή επιστολή κάνει παρατηρήσεις στον κ. Σούλτς για τις απόψεις του και του συνιστά επίσης, να είναι προσεκτικός, διότι η επιτροπή της έβγαλε προκαταρκτικές αποφάσεις. Ενώ παραμένει εκκρεμής η απειλητική πρόσκληση προς τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να προσέλθει …αλλιώς;

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να δεί κανείς κάμερες να παρακολουθούν τους βουλευτές στην ολομέλεια και αλίμονο σε όποιον νυστάξει και γείρει το κεφάλι. Οι νυσταλέοι μετατρέπονται σε σκυλοτροφές. Η αρχή της δολιοφθοράς του αγώνα «ενός ολόκληρου λαού» (κατά την προσφιλή τους έκφραση, καθρέφτη του ολοκληρωτισμού που ονειρεύονται). Ήδη ονομάζεται εδώ και χαρακτηρίζεται προδοσία, οποιαδήποτε διαφωνία ως ανάλογη με την συνεργασία με τους Γερμανούς επί κατοχής. Η χυδαία εκμετάλλευσις της εθνικής συμπτώσεως του (εθνικο-σοσιαλιστικού) στρατού κατοχής με την σημερινή Γερμανική Δημοκρατία έχει ξεφύγει από κάθε όριο ευπρεπείας. Η πιθανή κατάργησις προώρων συντάξεων ονομάζεται «ολοκαύτωμα» … «ενός ολόκληρου λαού». Ενώ –τι ειρωνεία; Το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί – ως ιδεολογία – το πλησιέστερο παράδειγμα εθνικο-σοσιαλιστικού κόμματος που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα! Την ώρα μάλιστα που το ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται από φανατικούς αντι-σημίτες, νέο-ναζί.

Προσοχή όμως στις χελώνες! Γιατί στον Εθνικό Κήπο στρατωνίζεται και η Προεδρική Φρουρά. Οι εύζωνοι, τσολιάδες, είναι τμήμα του Στρατού, δηλαδή υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης του αγέρωχο υπουργού των ΑΝΕΛ. Άλλο συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο, μιμούμενος τον Κιμ Γιούνγκ Ουν μπορεί να τις επιθεωρήσει!

Επί πλέον όμως πετούν ελεύθερα, σμήνη από ωραιότατα παπαγαλάκια. Αυτός είναι ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός δημοσιογράφων που δεν εγκρίνουν οι αριστεροί. Ας προσέξουν όμως. Τα παπαγαλάκια είναι πολλά και πετάνε ελεύθερα.