Γράφει ο Ανέστης Κοκκάκης

Δημοσιεύθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2012

overload

Φταίνε για τη φορολογία, την οποία θεωρούν κλοπή και μέθοδο πλουτισμού των κρατιστών.

Φταίνε για τη διαφθορά, εκείνοι που υποστηρίζουν τo κράτος δικαίου και την μείωση της εξουσίας μιας κυβέρνησης στο ελάχιστο δυνατό ώστε να μην μπορεί να εξαναγκάζει τους πολίτες δια των θέσεων εργασίας που δημιουργεί όποτε θέλει, όπου θέλει με τα χρήματα που εισπράττει από άλλους.

Φταίνε για το σπάταλο κράτος, εκείνοι που θεωρούν τη σπατάλη κακή και το κράτος ότι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους.

Φταίνε για τη ΕΕ και το ευρώ, όταν οι ίδιοι έλεγαν και έγραφαν ότι για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ πρώτα έπρεπε να γίνει παραγωγός χώρα και όχι χώρα δημοσίων υπαλλήλων.

Φταίνει για τα φαληρισμένα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία, επειδή οι ίδιοι θέλουν να μπορούν να επιλέγουν ΑΝ θα έχουν καν ασφάλεια, με ποιούς όρους, σε ποιό ίδρυμα κτλ, κτλ

Φταίνε για την ανυπαρξία της Δικαιοσύνης, εκείνοι που είναι υπέρ του διαχωρισμού των εξουσιών, υπέρ της οικονομικής αυτοτέλειας της δικαιοσύνης και τάσσονται υπέρ ΚΑΙ της εκλογής αν χρειαστεί των δικαστών από το λαό.

Φταίνε για την αναξιοκρατία στο δημόσιο τομέα, εκείνοι οι οποίοι είναι υπέρ της αξιολόγησης των δ.υ., υπέρ της απόλυσης όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και υπέρ της απόδοσης ευθυνών σε όσους παρανομούν.

Φταίνε για τη γραφειοκρατία, εκείνοι οι οποίοι εδώ και είκοσι χρόνια ζητούν την κατάργηση του ΚΒΣ στην Εφορίας, ζητούν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για να ανοίγει μια επιχείρηση, ζητούν να ελαχιστοποιηθεί το χαρτομάνι στους ΟΤΑ και άλλα πολλά.

Φταίνε για τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης, εκείνοι που γι’ αυτήν ακριβώς τη δημόσια εκπαίδευση εδώ και χρόνια προτείνουν τα κουπόνια εκπαίδευσης και τη δυνατότητα να μπορεί κανείς να επιλέγει άλλο ίδρυμα, ακόμη και ιδιωτικό, με τα ίδια λεφτά από τον ίδιο προϋπολογισμό όπως και σήμερα ώστε να μην εξαρτάται η μόρφωση του παιδιού του από το αν είναι χάλια ή όχι, το δημόσιο σχολείο.

Φταίνε για την τρομοκρατία, εκείνοι που υποστηρίζουν τη μη βία ως τρόπο επίλυσης των διαφορών, εκείνοι που καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται.

Φταίνε για τον κακό καπιταλισμό, εκείνοι που όπως έγραφε ο Hayek πρέπει να αμφιβάλλουν για τα πάντα, να ελέγχουν τα πάντα και να κυνηγούν τα μονοπώλια διότι τα μονοπώλια απαγορεύουν το ελευθέρως επιχειρείν.

Φταίνε για το ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά οι Έλληνες, επειδή οι ίδιοι υποστηρίζουν να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στην άσκηση επαγγέλματος, κανένα γεωγραφικό ή πληθυσμιακό κριτήριο, ώστε αν θέλεις να ρισκάρεις να γίνεις ταξιτζής στην Αθήνα ή στο Αίγιο, να μπορείς να το κάνεις, ή αν έχεις σπουδάσει φαρμακοποιός να μπορείς να ανοίγεις φαρμακείο όπου θες, όποτε θες ή αν έχεις σπουδάσει δάσκαλος στα ίδια πανεπιστήμια με τους υπόλοιπους δασκάλους που εργάζονται σε δημόσιο σχολείο να μπορείς να εκπαιδεύεις κατ’ οίκον έναν μαθητή και να αναγνωρίζεται η εκπαίδευση που του παρέχεις και, ναι, να πληρώνεσαι γι’ αυτό.

Φταίνε οι φιλελεύθεροι για τις κακές αγορές, διότι εννοούν την ελεύθερη αγορά όχι ασύδοτη αλλά με κανόνες τους οποίους όταν δεν τους τηρήσεις η ίδια η αγορά θα σε πετάξει έξω.

Φταίνε οι φιλελεύθεροι διότι επικροτούν την ελευθερία έκφρασης ως το κύριο χαρακτηριστικό υπεράσπισης όχι της διαφορετικότητας για τη διαφορετικότητα, αλλά της διαφορετικότητας ως στοιχείο ανακάλυψης, καινοτομίας, δημιουργίας και προόδου που επεκτείνει τα όρια της ελευθερίας του ατόμου με τις καινούριες γνώσεις που κομίζει και τις διαφορετικές απόψεις που εκθέτει.

Φταίνε οι φιλελεύθεροι που επί χρόνια ασκούν προπαγάνδα και διαθέτουν τον τεράστιο αριθμό των 8 (ΟΚΤΩ) ΒΙΒΛΙΩΝ μεταφρασμένων στα Ελληνικά αναφορικά με την ιδεολογία τους και μόλις 3 (ΤΡΙΑ) από Έλληνες συγγραφείς σημαντικά έργα έναντι των εκατοντάδων του μαρξισμού, του σοσιαλισμού, των συντηρητικών, των χουντικών, των φασιστών, των αναρχικών και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων.

Φταίνε οι φιλελεύθεροι για τους αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους που είναι όλοι τους κατά σειρά πρώην ΚΝίτες, πρώην μαρξιστές, πρώην εργαζόμενοι σε αριστερά έντυπα, πρώην εργαζόμενοι και καλοταϊζούμενοι στην κρατική ΕΡΤ (με τα λεφτά σας για τα οποία διαμαρτύρονται, αυτοί οι άθλιοι φιλελεύθεροι, ότι πρέπει να κοπούν και να ξηλωθεί όλη η ΕΡΤ και ο κρατικο-προπαγανδιστικός της μηχανισμός)

Ο φιλελευθερισμός και οι φιλελεύθεροι είναι το απόλυτο κακό. Κρεμάστε τους, τσακίστε τους σε κάθε γωνιά, πατήστε τους μουτζαχεντίν. Με κανένα σεβασμό στα ατομικά τους δικαιώματα – για τα οποία επίσης ευθύνονται μιας και αυτοί τα εισήγαγαν στην πολιτική σκέψη. Κατηγορήστε τους γιατί ήταν εκείνοι πίσω από την απελευθέρωση των σκλάβων, πίσω από το Διαφωτισμό, πίσω από το Νέο Κόσμο, πίσω από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, το πρώτο Επαναστατικό Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους.

Κατηγορήστε τους για τα πάντα. Είναι τόσο κακοί και ανάλγητοι αυτοί οι άτιμοι φιλελεύθεροι.

 

Πηγή: Ανέστης Κοκκάκης