Γράφει ο Αντώνης Κρούστης

Δημοσιεύθηκε στο fileleftheros1966.blogspot.gr στις 13 Σεπτεμβρίου 2015

reality

 

ΑΛΗΘΕΙΑ 1: Τα μνημόνια τελικά δεν κατέστρεψαν τη χώρα.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η κατάρρευση της οικονομίας μας έφερε τα μνημόνια και όχι το αντίθετο. Τα μνημόνια πρότειναν μεταρρυθμίσεις που ουδέποτε αγγίξαμε.

ΑΛΗΘΕΙΑ 2: Τα μνημόνια δεν επέβαλαν την υπερφορολόγηση.

Η υπερφορολόγηση  ήταν επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων με στόχο να μην πειραχθεί το πελατειακό κράτος, που σήμερα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Το Πασοκικό μνημόνιο είχε μίγμα 30%  μεταρρυθμίσεις και 70% φόρους, το ΝεοΔημοκρατικό μνημόνιο είχε 50% μεταρρυθμίσεις και 50% φόρους και το Συριζαίϊκο μνημόνιο, μόνο 10% μεταρρυθμίσεις και 90% φόρους.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3:  Οι «διεθνείς τοκογλύφοι» δεν μας ξαναδανείζουν.

Αποδείχτηκε καταλυτικά ότι η μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι η ΤΡΟΙΚΑ , συγγνώμη οι θεσμοί, και  μας δανείζουν  με τα χαμηλότερα  επιτόκια στον πλανήτη γη. Οι επιλογές της Ρωσίας και της Κίνας αποδείχτηκαν άνθρακας.

ΑΛΗΘΕΙΑ 4: Δεν μπορεί να γίνει διαγραφή χρέους.

Η αναδιάρθρωση του χρέους απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες για κάθε κράτος- μέλος της Ένωσης.

Η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποπληρωμή του με ρήτρα ανάπτυξης που διεκήρυττε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ανέκδοτο , αφού η χρεοκοπία θα πήγαινε την κοινωνία στον διεθνή οικονομικό Καιάδα.

ΑΛΗΘΕΙΑ 5: Το ευρώ τελικά είναι φετίχ.

Η μετάβαση στη δραχμή δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση και θα  ισοδυναμούσε με πλήρη προλεταριοποίηση της κοινωνίας, γεγονός που συμφωνεί ακόμα και το ΚΚΕ και δυσκολεύεται να ψελλίσει το ΛΑ.Ε

ΑΛΗΘΕΙΑ 6: Το χρέος δεν είναι επαχθές και επονείδιστο.

Κανένα κόμμα και κανένας διεθνής οργανισμός, πλην Κωνσταντόπουλου και Χρυσή Αυγή, δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Το σύνολο του χρέους που έχει η Ελλάδα δεν αποτελείται πλέον από δάνεια ιδιωτικών τραπεζών, αλλά κυρίως από τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κρατών που απαιτούν να επιστραφούν από το πλεόνασμα πλούτου, που μας δίνουν την ευκαιρία να παράξουμε.

ΑΛΗΘΕΙΑ 7: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έγινε για τους τραπεζίτες.

Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι στην άποψη αυτή προσχώρησε και η κυβέρνηση της «Πρώτης φορά Αριστεράς», όταν εξηγεί στους πολίτες ότι είναι αναγκαία για την εξασφάλιση των καταθέσεων και τη δημιουργία ρευστότητας της αγοράς για την ανάπτυξη της οικονομίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ 8: Η πάταξη της φοροδιαφυγής και η φορολόγηση του Μεγάλου Κεφαλαίου, δεν αποτελούν λύση ικανή για να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Η φοροδιαφυγή είναι διάσπαρτη από τις πολύ μικρές οικονομικές μονάδες της ελληνικής οικονομίας και είναι πολύ δύσκολο να παταχτεί . Η φορολόγηση του Μεγάλου Κεφαλαίου προϋποθέτει την ύπαρξη του. Καλό θα ήταν να μας έλεγαν ποιο είναι το Μεγάλο Κεφάλαιο στη χώρα, πόσο θα το φορολογήσουν και τι περιμένουν να εισπράξουν από αυτό, όταν η χρηματιστηριακή αξία όλων των εταιρειών μαζί δεν καλύπτει ούτε μια δόση προς το ΔΝΤ. Όσο για την Λίστα Λαγκάρντ, η διερεύνηση των υποθέσεων φοροδιαφυγής απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες, σημείωσε, ο Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Νικολούδης.

ΑΛΗΘΕΙΑ 9: Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και το Κατοχικό δάνειο μπήκαν στο περιθώριο. 

Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και το Κατοχικό δάνειο δεν μπορούν να είναι μέρος της διαπραγμάτευσης των μνημονιακών μας υποχρεώσεων προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ούτε φυσικά αποτελεί τη λύση των οικονομικών μας προβλημάτων.

ΑΛΗΘΕΙΑ 10: Η οικονομική μας ανάπτυξη δεν εξαρτάται από την εκμετάλλευση των ορυκτού μας πλούτου. 

Αν μελετήσει κανείς τον ενεργειακό χάρτη του πλανήτη, οι χώρες πουν έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής δεν είναι αυτές που έχουν ορυκτό πλούτο, αλλά οι χώρες που εφάρμοσαν πολιτικές απελευθέρωσης της  οικονομίας της αγοράς. Η χώρα εξακολουθεί να είναι ενεργειακά εξαρτημένη και η αποτυχία συμφωνίας με «φιλικές» χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Ρωσία και το Ιράν, δεν επιτρέπουν από μέρους μας το διεθνές νταηλίκι.

Και ένα ΨΕΜΑ: Το μνημόνιο 3 μπορεί να αλλάξει.

Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο 3. Το μνημόνιο 3 συνοδεύεται με εκταμιεύσεις χρημάτων ως προϋπόθεση τήρησης των υποχρεώσεων μας. Ήδη έχουμε εισπράξει καμιά δεκαριά δις. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να ελαφρύνει τις επιπτώσεις του, είναι να εφαρμοστούν στην πράξη οι μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού της χώρας, μείωση του κράτους και απελευθέρωση της οικονομίας, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα θέσουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Ψήφο λοιπόν στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα που θα σχηματίσουν μια κυβέρνηση συντεταγμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

 

Αντώνης Κρούστης

 

 

 

Πηγή: fileleftheros1966.blogspot.gr