Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο zougla.gr στις 24 Σεπτεμβρίου 2015

kammenoi

Οι Ξένοι… οι κακοί!!! Εμείς…  οι καλοί!!!

 

 

Φόρο τιμής για την προώθηση σημαντικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων και για τις δεξιότητές του στον προεκλογικό αγώνα απέτισε στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της βιογραφίας χιλίων σελίδων του άλλοτε πολιτικού της αντιπάλου και ηγέτη του SPD.

Σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, ο Σρέντερ «υπηρέτησε τη χώρα» όταν εφάρμοσε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις στις δαπάνες του κράτους πρόνοιας στη Γερμανία. Γνωστές και ως «Ατζέντα 2010», οι μεταρρυθμίσεις υπήρξαν ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς ανάμεσα στα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. «Το γεγονός ότι η Γερμανία βρίσκεται σε τόσο καλή θέση σήμερα έχει αναμφίβολα τις ρίζες του στην “Ατζέντα 2010”», τόνισε η Μέρκελ στη σπάνια κοινή εμφάνισή της με τον Σρέντερ. «Είχαμε και έχουμε θεμελιώδεις διαφορές στις απόψεις μας για κάποια θέματα – ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική – αλλά αυτό δεν αλλάζει την εκτίμησή μου για τα κατορθώματα του μεταρρυθμιστή Γκέρχαρντ Σρέντερ», πρόσθεσε (πηγή).

Φαντασθείτε: Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης κατά την διακυβέρνηση της Ελλάδος την περίοδο 1990-1993 πραγματοποίησε ένα  τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο όπως:

– Η απελευθέρωση των αγορών και του τραπεζικού συστήματος που έφερε νέες τράπεζες στη χώρα και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

– Η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και σε άλλους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες με την δημοπράτηση δύο αδειών κινητής τηλεφωνίας.

– Η καινοτόμος αναμόρφωση της φορολογίας με μειώσεις συντελεστών, διασταυρώσεις και μηχανοργάνωση με το σύστημα TAXIS.

– Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος που το διέσωσε για μια 20ετία.

– Η μετατροπή των ΔΕΚΟ σε Ανώνυμες Εταιρείες με δικαίωμα του Κράτους να πωλεί μέχρι και το 49% του κεφαλαίου τους.

– Οι μηδενικές απώλειες κοινοτικών πόρων με την πλήρη απορρόφηση και αξιοποίησή τους κι η εξασφάλιση αυξημένων πόρων στο Β’ ΚΠΣ.

– Η εκκίνηση κατασκευής μεγάλων έργων όπως το Μετρό Αθηνών, η Αττική Οδός, το Αεροδρόμιο Σπάτων, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Εγνατία Οδός, οι λιμνοδεξαμενές στα νησιά, τα νέα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές της χώρας και οι βιολογικοί καθαρισμοί.

– Το Δημόσιο απαλλάχθηκε από 66 προβληματικές επιχειρήσεις οι οποίες πωλήθηκαν στο δημόσιο τομέα ή τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης.

– Ιδιωτικοποιήθηκαν επίσης 15 από τις 69 επιχειρήσεις που ανήκαν στις κρατικές τράπεζες, όπως λ.χ. το Νεώριο Σύρου, τα Ναυπηγεία Ελευσίνος και μια σειρά μικρών τραπεζών.

Ενώ ουδεμία άλλη κυβέρνηση έως σήμερα δεν κατάφερε να πλησιάσει  τα επιτεύγματα της Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε κατ ιδέαν. Αλλά μάλλον όλες ζημίωσαν αν δεν εξευτέλισαν (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) την Ελλάδα  διεθνώς. Αρκεί κάποιος να ανατρέξει στις ομιλίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην βουλή και σωρεία συνεντεύξεων κατά τις οποίες με αδιάσειστα επιχειρήματα προβλέπει την σημερινή κατάληξη.

 

Όμως δεν βρεθηκε ένας πολιτικος φορέας, ή ενας  ειλικρινής πρωθυπουργός από τους πολιτικούς αντιπάλους του, που να τολμήσει να αναφερθεί στην συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έπραξε η Μέρκελ με γενναιότητα και αξιοπρέπεια για τον Αντίπαλο της Σρέντερ.

Τουναντίον. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συκοφαντήθηκε, εξυβρίσθηκε, δυσφημίσθηκε όσο ουδείς άλλος ακριβώς, διότι υπήρξε ο αξιότερος όλων με συντριπτική διαφορά. Αφού όλων των άλλων αναλογιζόμεθα τα σκάνδαλα, ενώ του Μητσοτάκη τα έργα και τους προφητικούς λόγους. Μάλιστα σε τέτοιο σημείο η συκοφαντική δυσφήμιση έχει ζημιώσει και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως μέρος του «παλαιού», που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84” και  αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ν.Δ. δήλωσε:

«Αναγνωρίζω τη φυσική καχυποψία που υπάρχει απέναντι στις πολιτικές οικογένειες και ξέρω ότι κάποιοι πολίτες θα με απορρίψουν a priori αλλα τιμώ την ιστορία της οικογένειάς μου και  δεν θέλω να αλλάξω όνομα».

Είναι θλιβερό. Αναξιοπρεπές, δειλό και ανέντιμο. Οι πολιτικοί μας, στον βαθμό που δεν είναι  – όσοι δεν είναι – κατ εικόνα και ομοίωση του «σοφού» ελληνικού λαού πρέπει κάποτε να παραδειγματισθούν από την συμπεριφορά ξένων ηγετών, αν θέλουν να είναι ηγέτες. Όχι συκοφάντες.

 

 

 

Πηγή: zougla.gr