Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο zougla.gr στις 25 Σεπτεμβρίου 2015

pasok-syrizaΕμείς οι καλοί…

 

Η αναξιοπρέπεια, η ατιμία, το θράσος και η περιφρόνηση των νόμων δεν είναι ίδιο μόνο των Ελλήνων πολιτικών. Περισσότερο είναι των Ελλήνων πολιτών που επιχαίρουν, συγχαίρουν, ψηφίζουν και αποθεώνουν ανάξιους πολιτικούς. Επειδή δε η μνήμη των νεοελλήνων δεν είναι μόνο επιλεκτική αλλά και θνησιγενής θα μου επιτρέψετε αγαπητοί αναγνώστες να σας θυμίσω ορισμένα γεγονότα. Δηλαδή, «Fait accompli» ήτοι, «Τετελεσμένα γεγονότα», συμβάντα που συνέβησαν δεδομένη στιγμή και δεν μπορούν να μη έχουν υπάρξει καθότι «ο γέγονε γέγονε και τα γενόμενα ουκ απογίγνονται»

«Από νωρίς το πρωί έξω από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου, όπου διεξαγόταν η δίκη, είχε συγκεντρωθεί πλήθος οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Μόλις τους ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου, εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους κραυγάζοντες «Αίσχος, Αίσχος!», ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» κι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο (Εικόνα γνωστή και καθιερωμένη μέχρι σήμερα)

Ο λόγος: Μετά από ακροαματική διαδικασία δυόμισι μηνών και 54 συνεδριάσεων, το Ειδικό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στις 11 Αυγούστου 1990. Στους έξι καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλακίσεως από 4 έτη έως 10μηνες. Όμως, παρά την καταδίκη του, ο Νίκος Αθανασόπουλος (αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) αν και εξέτιε την ποινή φυλάκισής του (3 ετών και 8 μηνών), εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο 2ο Συνέδριο του κινήματος και στις εκλογές του 1993, με τις οποίες επανήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Εξελέγη πανηγυρικά βουλευτής της Β’ Αθηνών με 116.474 σταυρούς. Στις 17 Ιανουαρίου του 1994, η Βουλή με πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ του απένειμε χάρη, ρίχνοντας την αυλαία στο σκάνδαλο του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.

Μάλιστα οι παλαιότεροι θυμούνται την θρασεία απάντηση – «επιχείρημα» της ατιμίας που διεπράχθη από τον εν λογω Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, στον Βέλγο αξιωματούχο της ΕΟΚ που διεξήγαγε την έρευνα για την τερατώδη κρατική απάτη (Μάιος 1986)  του εισαγομένου γιουγκοσλαβικού  «Καλαμποκιού» που εν συνεχεία εβαπτίζετο «ελληνικό» με πλαστά έγγραφα που προμήθευαν η κρατική εταιρεία. Δικαιούχος του φορτίου ITCO. Οι εμπλεκόμενοι στη συναλλαγή (ελληνικές κρατικές εταιρείες, τελωνείο), με την ενέργεια αυτή –  βαφτίζοντας το καλαμπόκι ελληνικό – απέφευγαν την πληρωμή της αντισταθμιστικής εισφοράς, ύψους 182 εκατομμυρίων δραχμών και επιπροσθέτως επωφελούντο από την υψηλή τιμή της πώλησης και την καταβολή κοινοτικών επιδοτήσεων. Άμεσα ζημιωμένη, όπως είναι προφανές, θα ήταν η τότε ΕΟΚ.

Ιδού πώς «αποστόμωσε» ο κος Αθανασόπουλος τον Βέλγο αξιωματούχο που δεν μπορούσε να εννοήση το θράσος μας: «Όταν εμείς οι Έλληνες χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς οι βάρβαροι τρώγατε βελανίδια» !!!

Αυτό δηλαδη ήτο αρκετο ώστε εφ όρου βίου οι Έλληνες να κλέβουν και α συντηρούνται με απάτες…

Αξίζει να αναφερθούμε περισσότερο σ’ αυτή την χαρακτηριστική υπόθεση νοοτροπίας κυβερνώντων και κυβερνώμενων ώστε να αντιληφθούμε το εύρος συμμετοχής και το θράσος των απατεώνων.

– Τον Νοέμβριο του 1986, η ελληνική Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται της υπόθεσης, ύστερα από μήνυση αλλοδαπής εταιρείας. Η Κομισιόν από την πλευρά της πιέζει τη χώρα μας να της δώσει εξηγήσεις για το διαφαινόμενο σκάνδαλο. Η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, αρνείται και τότε η Κομισιόν προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας. Η χώρα μας δεν παρέστη στη διαδικασία και στις 9 Μαΐου 1989 δικάσθηκε ερήμην και καταδικάστηκε. Η ζημιά για το ελληνικό κράτος ανήλθε σε 600.000.000 δραχμές.

– Στις 23 Αυγούστου 1989 η ολομέλεια της Βουλής συζήτησε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής και αποφάσισε με ψήφους 170 έναντι 118 (ΠΑΣΟΚ) την παραπομπή του Νίκου Αθανασόπουλου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου (Υπουργοδικείο), με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, πλαστογραφίας και συνέργειας σε πλαστογραφία.

– Στις 11 Ιανουαρίου 1990 προφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος της ITCO Σούλης Αποστολόπουλος και ακολούθησε στις 19 Φεβρουαρίου 1990 ο Νίκος Αθανασόπουλος. Η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου υπό την προεδρία του Προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Γρίβα άρχισε το πρωί της 28ης Μαΐου 1990.

– Στην απολογία του ενώπιον της Βουλής, ο Νίκος Αθανασόπουλος ομολόγησε ότι αποφάσισε τη συγκάλυψη του σκανδάλου, μαζί με άλλους συναδέλφους του, τους οποίους δεν κατονόμασε, για λόγους εθνικού συμφέροντος. Ενω σε παρέμβασή του, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι η όλη υπόθεση του καλαμποκιού «βγήκε στον αέρα» από τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών εταιρειών, που έχουν συμφέροντα στη διακίνησή του (πηγή).

Βεβαίως στην Ελλάδα της μεταπολιτεύσεως οι Έλληνες απέδειξαν ότι επικροτούν σταθερά και γνησίως την απάτη, την παρανομία κατ εξοχήν όταν διαπράττεται από ομοϊδεάτες «ηθικούς- επαναστάτες» της ατσαλάκωτης αριστεράς. Μάλιστα την ίδια στιγμή που σε μια «κρίση» συνειδήσεως  (αφού συμμετέχουν συνεχώς και αδιαλείπτως ως διοριζόμενοι και εφ όρου βίου τρεφόμενοι συν γυναιξί και τέκνοις από τον κρατικό κορβανά ή ως κρατικοδίαιτοι) «απορρίπτουν» το παλαιό (που είναι όλοι τους) συνυφασμένο με την διαπλοκή και την διαφθορά. Ενώ κολυμπούν υπερήφανοι σε βοθρο-λύματα και κάνουν και γαργάρες….

Για να έλθουμε στις μέρες μας αρκεί να ξεφυλλίσουμε τον ημερήσιο τύπο ο οποίος βρίθει καθημερινώς με ανάλογες «δραστηριότητες» πολιτικών που ισοδυναμούν με κατάχρηση εξουσίας και εκτέλεση πράξεων μη συμβατών με τον Νόμο το δίκαιο και την ηθική. Οι πρωταγωνιστές είναι σημαίνοντα πρόσωπα και σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις ενέχονται οι επονομαζόμενοι εις τα εξής:

1. «Αίτηση προκειμένου να διδάξει στην Πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του vetonews.gr η αίτηση της έχει κριθεί θετικά απο την αρμόδια  επιτροπή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και το επόμενο διάστημα θα διδάξει το μάθημα δίκτυα υπολογιστών ενω ετοιμάζονται οι συμβάσεις που θα υπογραφούν. Καθηγητές με τους οποίους μίλησε το Vetonews αναφέρουν οτι η κ. Μπαζιάνα έχει όλα τα τυπικά προσόντα και ήταν καλύτερη απο άλλους ενδιαφερόμενους για να διδάξει στο πανεπιστήμιο με την σύμβαση (407)»  (πηγή).

2. «Πολλαπλά εκτεθειμένος ηθικά και πολιτικά παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρά τη στήριξη που του παρέχει η κυβέρνηση. Ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει να θεωρεί ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του υπουργού που νομοθετεί και του δικηγόρου που αναλαμβάνει υποθέσεις για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Χωρίς καμία αναστολή ανέλαβε το συγκεκριμένο υπουργείο – και όχι κάποιο άλλο για το οποίο δεν θα υπήρχε ασυμβίβαστο – με το οποίο βρίσκεται σε αντιδικία για σωρεία υποθέσεων.

 Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργού πως έχει αναστείλει πλήρως τη δικηγορική του ιδιότητα από την ημέρα που ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» αποδεικνύουν ότι ο κ. Κατρούγκαλος εξακολουθεί να εξυπηρετεί και τις δύο εταιρείες των οποίων υπήρξε στέλεχος. Από τις εταιρείες αυτές ο αναπληρωτής υπουργός προσέλαβε στο υπουργικό του γραφείο τέσσερις από τις πρώην συνεργάτιδές του, φροντίζοντας μάλιστα να συμπεριλάβει στις σχετικές αποφάσεις ότι θα μπορούν να ασκούν παράλληλα και τη δικηγορία… (πηγή).

3. Μιλά γενικά για «αποχώρηση στις 26 Ιανουαρίου» όταν παραμένει βασικός μέτοχος με πάνω από 50% των μετοχών – Ξεκάθαρος ο νόμος, επιτάσσει την «έξωσή» του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Τι προβλέπουν το Σύνταγμα και ο νόμος 1558/1985

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε υπόλογος για ένα θέμα διαπλοκής ενώ έχει υψώσει τους τόνους για ζητήματα ηθικής τάξης, αλλά και μη πειστικές απαντήσεις προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του protothema.gr για το έργο 3,9 εκατ. ευρώ που η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στην οποία ο κ. Φλαμπουράρης είναι κύριος μέτοχος, υπέγραψε στις 20 Μαίου με την περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Πρόκειται για θέμα ηθικής αλλά και νομικής βάσης, το οποίο εγείρει άμεσο ζήτημα εκλογιμότητας του πρωτοκλασάτου στελέχους της Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι ο νόμος περί ασυμβιβάστου υπουργών και βουλευτών ξεκάθαρα ορίζει πως ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να έχει μετοχική δραστηριότητα σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν κρατικά έργα και ταυτόχρονα να εκλεγεί και βουλευτής στην Α Αθήνας στις 20 Σεπτέμβρη.

Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης λοιπόν και στις 20 Μαίου – ημερομηνία οπότε και η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και σήμερα, δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσει ή πουλήσει κάπου αυτές τις μετοχές. Ούτε στο ΓΕΜΗ φαίνεται κάποια πράξη, ούτε οι μετοχές έχουν κατατεθεί κάπου αλλού  ενώ το πρακτικό της τελευταίας γενικής συνέλευσης της κατασκευαστικής με ημερομηνία 30/6/2014 δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, ούτε στην αρμόδια περιφέρεια Αττικής, ούτε σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε ΦΕΚ (πηγή).

 

Διερωτώμαι, αναλογιζόμενος μαζί σας, πάντοτε τις επιλογές του «σοφού» ελληνικού λαού και την ανάδειξη στον πρωθυπουργικό θώκο ενός – κατά τους «επιστήμονες και ιστορικούς» των ΜΜΕ – πολιτικού φαινομένου!!!

Μήπως , λέω μήπως..

Το φαινόμενο στην Ελλάδα δεν είναι ο κάθε Τσιπρα-Ανδρέας. Αλλά η ηλιθιότης εκείνων που τους  ψηφίζουν ;;;

 

(συνεχίζεται)

Ιάσων

 

 

Πηγή: zougla.gr