Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο zougla.gr την 1η Οκτωβρίου 2015

tsipras_european_left

Κατακλυσμός ανοησίας. Κάθε δήλωση και μια νέα αρλούμπα.

 

 

Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κ. Τσίπρα ότι προτού ανοίγει το στόμα και εκπέμπει τις πομφόλυγες που κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ωφέλιμο θα είναι να διαβάσει και λίγο ιστορία. Όχι εκείνη των φυλλαδίων του ΚΚΕ αλλά την πραγματική. Ίσως τότε γνώριζε ότι:

Στις 9 Νοεμβρίου 1999, στην τελετή που έγινε στην Γερμανική Βουλή για την 10η επέτειο της πτώσεως του τείχους του αίσχους, τα μόνα τιμώμενα πρόσωπα,  ήσαν ο Helmut Kohl, ο Michael Gorbachev, και ο George H. W. Bush. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής ενώσεως δεν είχε προσκληθεί ουδείς επικεφαλής κράτους ή κυβερνήσεως. Η Ε.Ε. επισήμως ήταν απούσα από τον εορτασμό της επιστροφής της Ευρώπης στην Δημοκρατία. Διότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι, για την απουσία Ευρωπαίων ηγετών, αφού  στην πραγματικότητα, ΟΥΔΟΛΩΣ είχαν συμμετάσχει στην διαδικασία επανενώσεως των δυο Γερμανιών. Αληθώς και η Margaret Thatcher και ο Francois Mitteran είχαν δηλώσει την αντίθεση τους. Ενώ ο Gulio Andreoti έδειξε αρνητική αδιαφορία (λεπτομερής ανάλυση στο βιβλίο Last Exit to Utopia, Jean Francois Revel, Encounters Book 2009 σελίδες 273, 274, 275).

Οι πιλότοι της επανενώσεως ήσαν ο σοβιετικός Πρόεδρος και ο Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας. Όμως υπήρχε και κάτι άλλο εξ ίσου σημαντικό: Τις απαιτούμενες στρατιωτικές εγγυήσεις έναντι απειλών εκ μέρους στρατηγών της Σοβιετικής Ενώσεως, που απειλούσαν επανάληψη στρατιωτικών επεμβάσεων στην ανατολική Ευρώπη και καταστολής όπως στην άνοιξη της Πράγας, έδωσαν και παρείχαν με σαφή τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις οι ΗΠΑ. Επιβεβαιώνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι ΗΠΑ θα επενέβαιναν.

Εξ άλλου είναι ιστορικώς γνωστό ότι η Ευρώπη (αυτό που σήμερα έγινε η ΕΕ) διεσώθη από την Αμερικανική Πολεμική Μηχανή και τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ανοικοδομήθη από τις άφθονες ενέσεις αμερικανικών κεφαλαίων μετά το 1945. Δυστυχώς όμως κατα την διάρκεια του αιώνα που πέρασε, οι Ευρωπαίοι συχνά επέδειξαν πλούσια ανικανότητα αντιλήψεως και αποτελεσματική βραδύτητα ανταποκρίσεως εγκαίρως σε αποφασιστικά σημεία  καμπής της ιστορίας του.  Μια εξ αυτών κραυγαλέα βεβαίως ήταν η ένδοξη αποτυχία της Ευρώπης όταν ετέθη από την ανατολική Ευρώπη το θέμα της επανενώσεως των Γεμανιών.

Οι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης με εξαίρεση τον Helmut Kohl ούτε είδαν τον ερχομό της ελευθερίας, τον άνεμο της αλλαγής (που Scorpions τραγούδησαν – Wind Of Change)

Ούτε κατάλαβαν τι συνέβαινε!!!

Έτσι η δύσπεπτη αλήθεια για τους αριστερόστροφους εγκεφάλους που επεσκέφησαν προσφάτως την Νέα Υόρκη είναι ότι η Αμερική ήταν που κάλυψε το κενο της πολιτικής σκέψως στην Ευρώπη, ενώ η συμμαχία με την Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία δυστυχώς ουδεμία βοήθεια («αλληλεγγύη» όπως λένε οι σύντροφοι) παρείχε στον Helmut Kohl και στους δύσμοιρους Γερμανούς για την επανένωση. Αντιθέτως  ήταν η συμμαχία της Δυτικής Γερμανίας με τις ΗΠΑ που κατέστησαν δυνατή την επανένωση των Γερμανιών ειρηνικά και αποτελεσματικά ενώ επέτρεψε την αποκομμουνιστικοποίηση της κεντρικής Ευρώπης. Αξίζει ακομη να θυμίσουμε στον φιλο-ιστορούντα  κ. Τσίπρα, ότι George H. W. Bush αρνήθηκε να παραστεί την επομενη ημερα της πτώσεως του τείχους στο Βερολίνο δείχνοντας λεπτότητα και σεβασμό στον εθνικό εορτασμό των δυο χωρισμένων Γερμανικών λαών.

Προφανώς λοιπόν, αν ο νέος και φιλομαθής κ. Τσίπρας είχε συχνή σχέση με τα ιστορικά γεγονότα οίαν έχει με τα συνεχή χαχανητά του, δεν θα έκανε τις σχετικές δηλώσεις του στην στην Wall Street Journal αναφερόμενος στο «μεταναστετυτικό» ότι δηλαδή: «η Ευρώπη πρέπει να δράσει συλλογικά και να δείξει την αλληλεγγύη της», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ενωμένη Ευρώπη κατάφερε να ρίξει το τοίχος του Βερολίνου». Διοτι πέραν του ότι είναι εξ ολοκλήρου μη αληθείς και άσχετες προς το θέμα, προκλητικά θίγουν – υποτιμούν την Αμερική που υπήρξε – εν αντιθέσει με την Ευρώπη – η εγγυήτρια για την επανένωση των Γερμανιών…

Βεβαίως λαμβάνουμε υπόψη μας ότι την εποχή εκείνη της πτώσεως του τείχους του αίσχους, ως μαθητής ο επιμελής κ. Τσίπρας ήταν μελος της ΚΝΕ (Κομμουνιστική Νεολαία του ΚΚΕ) και σαφώς μάθαινε την κατασκευασμένη ιστορία που γράφει και ξαναγράφει, διορθώνει και ξαναδιορθώνει μέχρι σήμερα το ΚΚΕ. Δηλαδή ότι:

«το Τείχος του Βερολίνου έγινε το σύμβολο της υπεράσπισης της ειρήνης και των εργατικών κατακτήσεων» (πηγή)

ότι:

«Το τείχος του Βερολίνου το επέβαλε η ιμπεριαλιστική επέμβαση και υπονόμευση της Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας» (πηγή)

ότι:

«Οι ιμπεριαλιστές ύψωσαν το “Τείχος” στο Βερολίνο» (πηγή)

ότι:

«Τη νύχτα της 12ης προς 13η Αυγούστου (1961), η εργατοαγροτική εξουσία στη ΓΛΔ αναγκάστηκε, για την υπεράσπισή της από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να κλείσει τα έως τότε ανοιχτά σύνορα με το Δυτικό Βερολίνο και την ΟΔΓ. Αποφασίζεται η ανύψωση του “Τείχους του Βερολίνου” » !!! (πηγή)

Βεβαίως ο κος Τσίπρας και οι όμοιοι του μόνον ως προς τα μωράς «παρθένας» είναι δυνατον να συγκριθούν.. Εφ όσον τις παραμονές του 3ου αριστερού μνημονίου επαιτώντες δανεικά ως θαλασσόλυκες  από τα «νέα ασφαλή λιμάνια» της Μόσχας!! Έλαβαν από τον γαλαντομο κ. Πούτιν ό,τι είχαν λάβει και από τους συντρόφους του ΜΑΟ δηλαδή ένα νιέτ!!! Τώρα δε, ευρισκόμενοι στην νέα Ήπειρο επαινούν την Ευρώπη για ανύπαρκτη «αλληλεγγύη» στην πτώση του τείχους του αίσχους – όταν αυτή η συμπεριφορά επεδείχθη εν τοις πράγμασι μόνο από Αμερική – ενώ ταυτοχρόνως, αφού με δαπανηρότατες παλινωδίες πλέον η Ελλάδα εξασφάλισε άλλα 85 δις από τους φορολογουμένους – δανειστές – πολίτες της Ευρώπης, ομολογεί ότι βρήκε ευήκοα ώτα εις ΗΠΑ!!

Τα μελλοντικά λεξικά δεν θα δυσκολευθούν να επιλέξουν το συνώνυμο ΤΣΙΠΡΑΣ μεταξύ της  γελοιότητος και της ανοησίας…

 

Πηγή: zougla.gr