Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο gianniotis.blogspot.gr στις 19 Οκτωβρίου 2015

Papafeio

Το παιδάκι κατήγγειλε το περιστατικό (βιασμό του από ένα 14χρονο τρόφιμο του Παπάφειου ορφανοτροφείου) τον Μάρτιο του 2012 στην κοινωνική λειτουργό, η οποία ενημέρωσε αμέσως την διοίκηση του Ορφανοτροφείου.

Οι αρμόδιοι στην μακαριότητα της καθημερινότητος τους δεν ενημερώνουν καμμία αρχή (εισαγγελέα – αστυνομία – εποπτεύοντας φορείς) αλλά μετά από δύο εβδομάδες ζητούν την απομάκρυνση του δράστη-βιαστή «επειδή παρουσίαζε αντικοινωνική συμπεριφορά».

Η εισαγγελία εξ ίσου βραδύκαυστη, εις ουδεμίαν ενέργεια προβαίνει ώστε ο δράστης να απομακρυνθεί, ο καιρός περνά και ο βιαστής-δράστης επαναλαμβάνει τον βιασμό υπό την επευφημίαν τεσσάρων άλλων ανηλίκων θαυμαστών οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν το δράμα του θύματος αλλαλάζοντες.

Το θύμα – ευτυχώς – την τρίτη φορά δυστυχώς, μετά από μερικούς μήνες καταλήγει στο νοσοκομείο. Τότε και μόνο (εξ ου το ευτυχώς προηγουμένως) τότε, οι διωκτικές αρχές αναμειγνύονται αναγκαστικά.

Κι ενώ ο ανακριτής που χειρίστηκε τη δικογραφία για τις ευθύνες της διοίκησης πρότεινε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, η Εισαγγελία Εφετών (προς τιμήν της) έστειλε τη δικογραφία πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του διευθυντή και των μελών του Δ.Σ. με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία (δείτε σχετικά εδώ).

Μάλιστα σε ανακοίνωση του Παπάφειου Ορφανοτροφείου που υπογράφει ως πρόεδρος του Ιδρύματος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη για τον κατ επανάληψη βιασμό που συνέβη σε Ίδρυμα του οποίου προεδρεύει και να αναληφθούν οι όποιες ευθύνες, ο Ιεράρχης αναφέρεται σε «κακοποίηση τροφίμου» βεβαιώνει ότι «αν διαπιστωθούν παραλείψεις εκ μέρους των μελών της διοικήσεως θα επιβληθούν κυρώσεις» και τέλος ότι η «δεν δικαιολογείται εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με το θέμα αυτό» (σχετικό θέμα).

Δηλαδή Μακαριότατε έπρεπε να βιασθεί τρεις φορές και ποιος γνωρίζει πόσες άλλες, να παραστεί ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο το 7χρονο παιδάκι, ώστε αφ ενός μεν τότε και μόνο τότε να σωθεί αφ ετέρου δε μετά από τρία χρόνια!!! (ως αν ο βιασμός συνέβη στο Υπερπέραν) όταν η υπόθεση έφθασε στην δικαιοσύνη και ξεκίνησε η διαδικασία διώξεων να γίνει γνωστό το ντροπιαστικό αυτό γεγονός!! Ενώ τρία ολόκληρα χρόνια δεν υπήρξαν αρκετά, ώστε το ΔΣ και ο Πρόεδρος του να διερευνήσει και καταλήξει ποιος και τι έπταιξε;; 

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 (προχθές δηλαδή) θύματα ομαδικού βιασμού έπεσαν δύο μικρά κορίτσια στην Ινδία, ηλικίας μόλις δυόμιση και πέντε ετών.. «Έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουμε τους υπόπτους» διαβεβαίωσε η αστυνομία. Η είδηση της κτηνωδίας έκανε τον γύρο του κόσμου και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα το Σάββατο δηλαδή ακριβώς την επομένη ημέρα (δείτε εδώ)!!!

Το ίδιο συμβαίνει και με τους πνιγμούς λαθρομεταναστών – προσφύγων παιδιών μικρών/μεγάλων. Στην πλέον πρόσφατη είδηση αναφέρεται:

«Στις 8:30 το πρωί της Κυριακής – σήμερα 18.10.15 – το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές της Λέρου ότι αποβιβάστηκαν στο νησί 110 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που δεν είχε τις αισθήσεις του…» (δείτε εδώ).

Δηλαδή στην εποχή μας, οι ειδήσεις ταξιδεύουν τόσο γρήγορα όσο οι σκέψεις μας… Ότι συμβαίνει χθες, το μαθαίνουμε αν όχι την ιδία στιγμή, το βραδύτερο την επομένη!!!

Διερωτώμαι: 

Γιατί ό,τι ντροπιαστικό, εξοργιστικό, αηδές, τραγικό, συνέβη στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο να το μαθαίνουμε μετά από τρία χρόνια και μάλιστα με έκφραση «ανησυχίας» για την «εκτεταμένη» δημοσιότητα!!

 

Πηγή: gianniotis.blogspot.gr