Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο zougla.gr στις 25 Οκτωβρίου 2015

tsipras

«Ο κομμουνισμός δεν μπορεί να μεταρρυθμισθεί.. Μπορεί μόνο να αντικατασταθεί… Θα ήταν δίκαιο να αποδώσουμε στον Λένιν την μια και μοναδική του επιτυχία: Κατέστησε τον κομουνισμό μια σοσιαλιστική οικονομία, ένα σύστημα, που δεν μπορεί ποτέ να επιστρέψει στον καπιταλισμό. Ένα σύστημα που μπορεί να “αυτό αναμορφωθεί” μόνο αφού έχει καταστρέψει ολοσχερώς την κοινωνία στην οποία ενεφυτεύθη, ένα σύστημα που μπορεί να ανατραπεί μόνο αφού κατακρημνισθεί σε τρίμματα από τις αποτυχίες του, είναι ένα σύστημα που είναι μη αναστρέψιμο. Δεν είναι άφθαρτο. Μπορεί να αλλάξει μόνο πεθαίνοντας.. Μπορεί να εξελιχθεί μόνο εξαφανιζόμενο»

J.F.Revel

***

Η Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά με μικρά εξαίρεση την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη ανεπτύχθη, εξελίχθη, υφίσταται και ανθίσταται ως μια Σοβιετική οικονομία.. Όλα είναι «δημόσια» αγαθά.. Οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους δημόσιοι «λειτουργοί» ή κρατικοδίαιτοι «ιδιώτες» συνασπισμένοι σε συντεχνίες. Οι μισθοί των πρώτων καλύπτονται από την υψηλή φορολογία των νοικοκυραίων. Των ελαχίστων συγκριτικώς προς το πλήθος των οικότροφων του κράτους, μικρών δημιουργών. Όσων ζουν και έζησαν προσπαθώντας να δημιουργήσουν, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα, παραγωγικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες.

Οι συντάξεις των ες αεί «υπότροφων» της Νέας Σοβιετίας καλύπτονται περισσότερο από την φορολογία και κατ’ ελάχιστον από τις κρατήσεις των ιδίων και τα ταμεία τους. Πολύ μάλιστα από αυτούς έχουν πληρώσει ελάχιστες συνεισφορές και άλλοι καθόλου. Δηλαδή δεν τα αντλούν οι επίλεκτοι συνταξιούχοι μας, όπως παραμυθολογούν οι «εγγράμματοι» των συνδικαλιστών, από τα “ευγενή ταμεία” των.. Καθ’ όσον κατά μέσον όρο για κάθε ασφαλισμένο του ΟΤΕ η κρατική συνεισφορά, δηλαδή η φορολογική μας επιβάρυνση, η συμμετοχή μας ως αποδεκτών των υπηρεσιών των κυρίων αυτών, είναι 9.346 ευρώ ενώ δια τον αντίστοιχο της ΔΕΗ 16.212 ευρώ.. για τη συμπλήρωση της σύνταξης, στον ασφαλισμένο στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ είναι 3.666 ευρώ, στον ασφαλισμένο στον ΟΓΑ 4.930 ευρώ και στον ασφαλισμένο στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ – ΤΣΑ) 627 ευρώ..(στοιχεία του 2008)

Οι δεύτεροι αιωνόβιοι υπότροφοι του κράτους, οι κρατικοδίαιτοι «ιδιώτες» συντηρούνται και αυγατίζουν με επιδοτήσεις, ειδικούς προστατευτικούς νομούς των κλειστών επαγγελμάτων (ταξί, φαρμακεία, συμβολαιογράφοι, δικηγορικά γραφεία, δάσκαλοι οδηγήσεως, περίπου 150 αριθμούν τα ημιανοιγόμενα κλειστά επαγγέλματα). Οι συντεχνίες τους, θέτουν σε ομηρία κάθε φορά τους ελευθέρους, παραγωγικούς ανθρώπους, την αληθή κοινωνία των μελισσών, όταν απειλούνται τα «κεκτημένα» των πραγματικών κλεπταποδοχών και η διακοπή παροχής κλεμμένων στους κρατικοδίαιτους. Αυτά δηλαδή που εισπράττουν από την αισχρή υπερφορολόγηση που επέβαλε διαχρονικώς το σοσιαλιστικό μοντέλο της σοβιετικής οικονομίας μας.

Οι κατ’ όνομα φιλελεύθερες κυβερνήσεις τον ολίγιστο χρόνο που κυβέρνησαν – σε αγαστή συμφωνία με το γράμμα του συντάγματος του «Εθνάρχη» Καρά-αμαν-αλή που θεώρει το κέρδος ως αμάρτημα και απαγορεύει ακόμη και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων – οσάκις λίγο προσπάθησαν να μετριάσουν την καταστροφή βρεθήκαν αντιμέτωπες με τον βόθρο-πολτό που τώρα μας κυβερνά και τους ομοϊδεάτες του κρατισμού και της αναρχίας.

Όμως το μέγιστο αμάρτημα των κυβερνήσεων αυτών ήταν η μεταπολιτευτική ιδεολογική παράδοση της Ελλάδος στην αριστερά , όταν απεδέχθησαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ελεύθερης κοινωνίας το γαλαβάνισμα, την πλαστογράφηση της ιστορίας, την λεγόμενη Εθνικη – εν τοις πράγμασι ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ – «Αντίσταση»  (όπως περιγράφει ο κος Μαράτος στο άρθρο της Εστίας της 23ης Οκτώβριου 2015) και όχι απλώς την αμνήστευση των κομμουνιστικών εγκλημάτων αλλά την πλήρη δικαίωση και συνταξιοδότηση ακόμη των θυτών εις βάρος των ιερών θυμάτων.

Έτσι σήμερα, η κρατούσα αντίληψη νηπιόθεν, είναι ότι ο κομμουνισμός είναι το απαύγασμα της δημοκρατίας και του εθνικισμού ενώ πρόκειται περί της σκληροτέρας τυραννίας και ολοκληρωτισμού υπερτέρα και του εξ ίσου μισητικού – διδύμου αδελφού του – του Ναζισμού…

Ακόμη περισσότερο οι πολίτες της χωράς έχουν πεισθεί μέχρι μυελού οστών, ότι ο ιδιώτης, ο επιχειρηματίας, ο βιοτέχνης, ο κατασκευαστής, ο βιομήχανος, η πολυεθνική, τα εμπορικά, οι επενδυτές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάθε τι μη κρατικό , είναι ο Εχθρός.. Οι εκμεταλλευτές, οι απατεώνες.. Κι ας συντηρούν οικογένειες. Κι ας πληρώνουν βαρύτατους φόρους που σπαταλώνται από την κλεπτοκρατία πολιτικών και συμπολιτών μας κρατικοδίαιτων και ας αυξάνουν το ΑΕΠ της Ελλάδος.

Η κατάσταση αυτή μεγεθύνεται απροκάλυπτα ως ταξικός πλέον πόλεμος από το καθεστώς της 2ης φόρας αριστεράς, που ερμηνεύει τις μεταρρυθμίσεις του 3ου μνημονίου που επέβαλε η ανικανότητα της 1ης φόρας, συμφώνα με την κομμουνιστική ιδεοληπτική έμμονη σε αύξηση των φόρων αντί της μειώσεως των δαπανών. Δηλαδή σε μια καρκινική υπερφορολόγηση που οδηγεί σε αναπόφευκτο αφανισμό την οικονομία και τους δημιουργούς της αλλά και ως εκ τούτου και τους κηφήνες που τρέφονται από αυτήν. Αυτό όμως, την κοινή τύχη του θανάτου και αφανισμού που επιβάλλει στην δημιουργική κοινωνία των μελισσών δεν αντιλαμβάνεται ο Γελοιότατος (με το επίθετο αυτό εννοώ το διαρκές χάχανο που εμμεσεί) ο κ. Τσίπρας και το κομμουνιστικό καθεστώς του ότι είναι εκείνη που θα υποστεί και ίδιος. Αλλά και οι “σοφοί” που τον στηρίζουν..

Διότι όπως ο κακός ξενιστής ιός που δεν μπορεί να ξεφύγει από την προδιαγεγραμμένη πορεία του, ομοίως ο κομμουνιστής Τσίπρας, ακριβώς ως ξενιστής ιός, αφανίζει, εξολοθρεύει τον οργανισμό στον οποίο εισέβαλε και μόλυνε (και ο οποίος τον φιλοξένει και τρέφει), και στο τέλος αποθνήσκει ταυτόχρονα με το θύμα του..

Όμως ο καταιγιστικός ολοκληρωτισμός που καθημερινώς εκδηλώνεται από τον αχαλίνωτο κ. Τσίπρα και το συνονθύλευμα της αστείας και επικίνδυνης κυβερνήσεως του. Η φίμωση του τύπου και των τηλεοπτικών μέσων σε 3-5 που δρομολόγησε με το πρόσφατο νομοσχέδιο του μέχρι να επιβάλλει ίσως ένα δελτίο ειδήσεων την ιδία ώρα από τους 5 σταθμούς που θα λειτουργήσουν. Η επίθεση στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια – επειδή δεν θίγεται το «εκλογικό σώμα» του Εθνικομπολσεβικισμού κατά Σεβαστάκη!! – ή επειδή πρόκειται για «πενταροδεκάρες.. και για να στείλει κάποιος το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο είναι εύπορος» άρα όχι ΣΥΡΙΖΑ!! αλλά ταξικός «μας» αντίπαλος.. Η επαναλειτουργία της αποθανούσης κρατικιάς Ελληνικής Βιομηχανίας Σακχάρεως για τους υμετέρους του κόμματος. Τέλος η πρόσφατη αυθαίρετη εκπαραθύρωση της κας Σαββαΐδου, ως εάν το υπουργικό συμβούλιο υποκαθιστάν το αρμόδιο δικαστήριο καταδίκασε τη ΓΓΔΕ μολονότι αποτελεί «ανεξάρτητη αρχή» Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικές αποδείξεις του τέρματος στο οποίο οδηγούμεθα.

Εξ άλλου ο κομμουνισμός του κ. Τσίπρα όπως όλοι οι προηγούμενοι, είναι αναγκασμένος να εξολοθρεύσει τον ίδιο του τον εαυτό.. Αλλά προτού επιτύχει αυτό θα αφανίσει όλα όσα απαρτίζουν μια κοινωνία, ένα κράτος, μια οικονομία, ένα σύστημα δικαιοσύνης και πολιτισμού. Κυβερνώντας με τον «κοινοβουλευτικό» εξαναγκασμό, την διαφθορά, την καταστολή και την απειλή. Και όταν δεν θα έχει απομείνει θεμέλιο επί του οποίου να κτίσει κάποιος οτιδήποτε πάνω στα ερείπια του.. Θα ωριμάσει νομοτελειακώς η χρονική στιγμή της ανατροπής του όταν δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο πια να καταστρέψει. Εκτός κι αν ο «σοφός» Ελληνικός λαός αιφνιδίως αποκτήσει την όραση του, δηλαδή αν γίνει ένα ΘΑΥΜΑ…

«Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν», είπε σχετικώς η κ. Γεροβασίλη.

Αλήθεια κα Γεροβασίλη και ο Στάλιν και ο Χίτλερ με τους νόμους των κυβερνήσεων τους, λειτουργούσαν. Όμως Δημοκρατία δεν σημαίνει εφαρμογή του Νομού του Ολοκληρωτισμού αλλά εκείνου της Προστασίας της ατομικής ελευθερίας και της ιδιοκτησίας των πολιτών.

 

Πηγή: zougla.gr