Γράφει ο Φάνης Ζουρόπουλος*

Δημοσιεύθηκε στο Tempo24 στις 27 Οκτωβρίου 2015

ploutos

 

«Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στην χώρα και θα τηρηθούν» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Επικροτώ και επαυξάνω. Ηταν η μόνη δήλωση της περασμένης εβδομάδας, μαζί με την δήλωση του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ που είχαν μια λογική και μια αλήθεια μέσα τους.

 

 

Τι είπε ο Γιούνκερ: «Είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα αυτό που έκαναν οι Έλληνες: από την μία να απορρίπτουν ένα κείμενο με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα, κι ένα μήνα αργότερα η ίδια κυβέρνηση να φέρνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό από αυτό που απέρριπτε ο Ελληνικός λαός»! Εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις, αλλά αληθινές και λογικές.

Η υπόλοιπη εβδομάδα, εκτός από την επίσκεψη Ολάντ, ήταν γεμάτη αμετροεπείς δηλώσεις για τον ΦΠΑ στα σχολεία, την καρατόμηση της Σαββαΐδου χωρίς καν την τήρηση του νόμου, από αδιαφορία για τα ηθικά και νομικά παραπτώματα υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ.α, που δείχνουν το μείγμα προχειρότητας και απύθμενου αμοραλισμού με το οποίο συνεχίζει να πορεύεται η κυβέρνηση.

Αλαζονεία και ψέματα, αυτή είναι η μαγική συνταγή!

Ας πάμε όμως στην δήλωση της κ. Γεροβασίλη. Αφού θα τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες ας ξεκινήσει την εφαρμογή τους η κυβέρνηση από το «Πόθεν έσχες» των δικών της υπουργών. Για να μας δείξει ότι τουλάχιστον μπορεί να χάνει το ηθικό πλεονέκτημα που διατυμπανίζει, αλλά τουλάχιστον έχει λίγη τσίπα…

Για να βοηθήσουμε την κατάσταση, παραθέτουμε λίστα με 35 βουλευτές -όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά της Αριστεράς που αν αθροιστούν βγάζουν 330 ακίνητα, 115 συνιδιοκτησίες, 7,3 εκατ. ευρώ καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κ.λ.π. Μιλάμε δηλαδή για 9,5 ακίνητα κατά κεφαλή, 210.000 ευρώ καταθέσεις ανά βουλευτή, και άγνωστο τι γίνεται με τα αδήλωτα που πρέπει να βγουν τώρα στο φως με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»… Τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε και 78.650 ευρώ ετήσια έσοδα που παίρνει καθαρά ο κάθε βουλευτής (και οι 300) από την βουλευτική αποζημίωση ετησίως, η μείωση κατά 50% των οποίων θα ήταν ένα καλό ισοδύναμο, που αναζητά εναγωνίως η κυβέρνηση (θα μπορούσε να αποτελέσει δηλαδή ισοδύναμο, στην μη αύξηση του ΦΑΠ στα γηροκομεία)!…

Ιδού λοιπόν οι εκατομμυριούχοι της «δεύτερης φοράς αριστερά» και όχι μόνο:

Κουρουμπλής Παναγιώτης: 18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ και 3 αυτοκίνητα.

Βούτσης Νικόλαος: 12 ακίνητα (7 διαμερίσματα στην Κηφισιά). Περγαμηνές στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (΄80 – ΄85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Ανανεωτική Αριστερά από το ‘87 – ‘91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ΄93. Ο γιός του λήστευε (απαλλοτρίωνε) τράπεζες…

Βαλαβάνη Ολγα- Νάντια: 15 ακίνητα. 800 χιλιάρικα καταθέσεις, μετοχές. Τρία αυτοκίνητα.

Δούρου Ρένα: 9 ακίνητα με κανά δυο χρόνια εργασία στο Δημόσιο.

Κουράκης: 6 ακίνητα, 100 χιλ. στην Τράπεζα

Κοντονής: Χαράλαμπος – Σταύρος: 7 ακίνητα, 100 χιλ. καταθέσεις.

Κριτσωτάκης Μιχαήλ: 10 ακίνητα 100% δικά του, συνδικαιούχος σε καμιά 25αριά άλλα.

Παπαδημούλης Δημήτρης: 11 ακίνητα, 500 χιλ. καταθέσεις μετρητά, πάνω από 800 χιλ. σε μετοχές και ομόλογα.

Μητρόπουλος Αλέξης: 12 ακίνητα.

Φωτίου Θεανώ πανεπιστημιακός: 11 ακίνητα, εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ. λίρες στην  NATWEST. Πρωτεργάτρια του πανεπιστημιακού  κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.

Αλεξόπουλος Απόστολος: καθηγητής Πανεπιστημίου  με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου και των Γεωτεχνικών. Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και πολλών επιστημονικών συλλογών και εταιριών. 11 ακίνητα, 100 χιλ. στην τράπεζα.

Καφαντάρη Χαρούλα: συνταξιούχος της εθνικής: 5 ακίνητα δικά της και συνδικαιούχος σε άλλα 7, καμιά 100αριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολάρια.

Βασιλική Κατριβάνου: Ψυχοθεραπέυτρια, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συγκρούσεων. Εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων, εστιάζεται στην ενδυνάμωση μειονοτικών ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε αντιξοότητα, όπως με ΜΚΟ στην Chiapas του Μεξικού και με γυναίκες στην Παλαιστίνη.

Γεροβασίλη Όλγα: 8 ακίνητα. Γιατρός.

Καραγιαννίδης Χρήστος: ιδιωτικός υπάλληλος- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ! 8 ακίνητα.

Χατζηλάμπρου Βασίλης: Τεχνικός νοσοκομείου – συνδικαλιστής.. 11 ακίνητα. Ένας απλός νοσοκομειακός υπάλληλος με 11 ακίνητα.

Γάκης Δημήτριος: 5 ακίνητα δικά του. Συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5 %, υπάλληλος ΟΤΕ. Πρώην μέλος του ΚΚΕ. Δημόσιος υπάλληλος με 23 ακίνητα.

Αποστόλου Ευάγγελος: 8 ακίνητα. 350.000 καταθέσεις, Υπάλληλος Αγροτικής.

Γεωργοπούλου –Σαλτάρη Έφη: 5 ακίνητα, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης

Διακάκη Μαρία: Φαρμακοποιός, 5 ακίνητα

Αμανατίδης Ιωάννης: Δάσκαλος, 2 ακίνητα, 400.000 σε μετοχές. 50.000 μετρητά.

Χαραλαμπίδου Δέσποινα: 11 ακίνητα. Έμπορος- Συνδικαλίστρια – πρώην μέλος ΚΝΕ-ΚΚΕ.

Γαϊτάνη Ιωάννα: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα. Μέλος της τροτσκιστικής οργάνωσης ΟΣΕ, στέλεχος της ΔΕΑ, από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο χρέος και τα μέτρα λιτότητας.

Τριανταφύλλου Μαρία: 5 ακίνητα. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συνδικαλίστρια, πρώην μέλος της ΚΝΕ.

Κοδέλας Δημήτρης: 5 ακίνητα δικά του, συνδικαιούχος σε άλλα 8. Γεωπόνος.. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, όπως και στο αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα.

Μαντάς Χρήστος: 12 ακίνητα. Γιατρός – Ψυχίατρος – Συνδικαλιστής.

Μιχαλάκης Νίκος: 17 ακίνητα. Αγροτικός γιατρός- Συνδικαλιστής, 17 ακίνητα.

Σαμοΐλης Στέφανος: 16 ακίνητα. Αρχιτέκτων – μηχανικός – δημοτικός σύμβουλος.

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη: Συνδικαιούχος σε 9 ακίνητα. Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πάτρας, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου.

Συρμαλένιος Νίκος: Συνδικαιούχος σε 17 ακίνητα.. Υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών.

Σταθάκης Γεώργιος: 11 ακίνητα. 500.000 καταθέσεις. 380.000 ξένα αμοιβαία. Είχε αμετάκλητο βούλευμα του συμβουλίου εφετών να δικαστεί για κακούργημα για κομπίνες εκατομμυρίων στο πανεπιστήμιο.

Δερμιτζάκης Κωστής: 18 ακίνητα. Φαρμακοποιός – συνδικαλιστής..

Δραγασάκης Γιάννης : 6 ακίνητα, 150.000 καταθέσεις.

Πετράκος Θανάσης: 8 ακίνητα. Μαθηματικός. «Αντιδικτατορικό» φοιτητικό κίνημα. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ: 7 ακίνητα. Οδοντίατρος – συνδικαλιστής μειονότητας…

Σταμπουλή Αφροδίτη: 13 ακίνητα. Γυναικολόγος.. Συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του Ν. 815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Είναι μέλος της ΑΚΟΑ, του Δικτύου για τα πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ.

Ουδείς αμφισβητεί το νόμιμο της απόκτησης όλων αυτών, για το ηθικό όμως; Πέστε μου εσείς…

 

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι τ. πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. και εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.)

 

zourop@otenet.gr

 

Πηγή: Tempo24