Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο zougla.gr στις 30 Οκτωβρίου 2015

 popauΠαρακολουθώντας την «πρωτολογία» του κ. Τσίπρα, μετά τα συνέδριο που έγινε στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό με την συμμέτοχη του ηγέτη της Ελλάδος, άθελα μου νομίζω ότι «άκουσα» και τις απαντήσεις..

 

Τσίπρας: «Η ερώτηση του κ. Κουμουτσάκου μου δίνει την ευκαιρία μετά τις εικόνες που είδαμε αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο, να εκφράσω στο σώμα την απέραντη οδύνη για την απέραντη τραγωδία που εξελίσσεται στις θάλασσας μας»

Απάντηση: κ. Τσίπρα η ανθρωπινή ευαισθησία στη σύμφορα είναι ίδιον όλων των ανθρώπων ακόμη και των ζωών. Δεν υπάρχει διάκριση στην θλίψη των για τον χαμό αθώων. Δεν έχετε δηλαδή σεις και το μονοπώλιο της «οδύνης». Πρακτικώς μόνο καπηλεία πόνου θεωρούνται βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και καταλογισμό ευθυνών..Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.

Τσίπρας: «Τα κύματα δεν ξεβράζουν τους πρόσφυγες, αλλά τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό»

Απάντηση: κ. Τσίπρα είναι άλλο το να εκφράζετε την θλίψη σας, έστω και για το θεαθήναι, προκειμένου οι οπαδοί σας και οι γριούλες να σκεφτούν πόσο «φιλόπονος» είσθε. Όταν μειώνετε τις συντάξεις και αυξάνετε το ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Εξαθλιώνοντας τους «ταξικούς» εχθρούς του προλεταριάτου. Και άλλο να υβρίζετε και να λοιδορείτε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Μάλλον, βλέποντας το χάλι των πανεπιστήμιων μας, τις δηλώσεις των συνδικαλιστών μας ότι «θα σας κόψουμε τα χέρια σύριζα», την παρουσία και τις ομιλίες των βουλευτών σας στο κοινοβούλιο, θα έπρεπε να σας προκαλεί ντροπή η κατάντια, η κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας από την κορυφή (αν π.χ. είσθε εσείς κορυφή μέχρι τον πάτο π.χ. τον κ. Βαλασόπουλο)

Κύριε Τσίπρα ποιος πολιτισμένος Υπουργός Παιδείας μεταθέτει δασκάλα του δημοτικού στο πανεπιστήμιο ως καθηγήτρια επειδή είναι σύζυγος Πρωθυπουργού την παραμονή της αποχωρήσεως της κυβερνήσεως πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 2015; Που είναι εδώ κ. Πρωθυπουργέ μας, ο πολιτισμός σας ;; Κι αν ακόμη είχε τα προσόντα, δεν είναι κατάχρηση εξουσίας, η απόσπαση της συζυγικής πρόεδρου από το σχολείο – όπου είχε διορισθεί – στο ΕΜΠ και εν συνεχεία ο διορισμός της, λόγω «προσόντων» στο πανεπιστήμιο, όταν το Υπουργείο θα προσλάβει 2.000 αναπληρωτές ελλείψει δάσκαλων ;;

Κύριε Τσίπρα ποιος πολιτισμένος βουλευτής απειλεί όπως ο βουλευτής του Σύριζα κος Παναγούλης με λυντσάρισμα όσους ψήφισαν τα μέτρα του μνημονίου; Θυμάστε κε Πρωθυπουργέ μας, τις δηλώσεις του κ. Παναγούλη «Όσοι ψήφισαν τα μέτρα πρέπει να παρακαλάνε να περάσουν από το Ειδικό Δικαστήριο αντί να έχουν το τέλος (=λυντσάρισμα) του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη», είχε πει από το βήμα της Βουλής.

Είναι πολιτισμός κε Πρωθυπουργέ μας να κατεβάζετε τον λαό σε δημοψήφισμα, να ψηφίζει όχι, κι εσείς εν συνεχεία να λέτε ΝΑΙ ;; Και τώρα πες τε μας κε Πρωθυπουργέ ποιους θα «έπρεπε» να λυντσάρει ο λαός σας κατά τον κ. Παναγούλη ;;

Κύριε Τσίπρα εδώ ολίγες εικόνες «ελλαδικού» πολιτισμού που ευγενή ανθρωποειδή στο Ελλάντα φιλοτεχνούν:

AEIpanepistimiovandaloipalamas

«πολιτισμένοι» ξυλοδαρμοί καθηγητών από τραμπούκους

Είμαστε περήφανοι για αυτές τις εικόνες ;

Η μπόχα και η δυσωδία στα πανεπιστήμια, ολίγες εικόνες εδώ κε Πρωθυπουργέ μας..

 

 

Μήπως κύριε Πρωθυπουργέ θα πρέπει να ασχοληθείτε και με τον δικό «μας» πολιτισμό ;;

Τσίπρας: «Το να μένει κανείς απαθής σε αυτή την τραγωδία που συμβαίνει με ευθύνη των δυτικών κυβερνήσεων. Υπάρχουν ευθύνες για αυτό το δράμα και τις πολεμικές επεμβάσεις που την προκαλούν. Οι πολεμικές επεμβάσεις δεν ήταν για να αναδείξουν τον εκδημοκρατισμό των κρατών αυτών αλλά για να αναπτύξουν γεωπολιτικά συμφέροντα»

Απάντηση: Γιατί κύριε Τσίπρα η τραγωδία αυτή είναι ευθύνη των «δυτικών» κυβερνήσεων; Τον Σύρο δικτάτορα που 4 χρόνια βομβαρδίζει τους υπηκόους του και προκαλεί αυτή την τεραστία προσφυγιά, τον στηρίζει η Ευρώπη ;;;; Ή μάλλον η «ειρηνόφιλη» Ρωσία του κου Πούτιν; Τις σφαγές του ΙΣΙΣ, τις δολοφονικές πράξεις διεστραμμένων ισλαμιστών που ακρωτηριάζουν-αποκεφαλίζουν αθώους, τους σουβλίζουν ζωντανούς, τους δένουν χειροπόδαρα και τους λιώνουν οι ερπύστριες..Τους δημιούργησαν οι Δυτικοί; Σε ποιο κόσμο ζείτε ή μάλλον από που ήλθατε;; Σε ποιες πολεμικές επεμβάσεις αναφέρεσθε;

Τσίπρας: «Όσοι σπείραν ανέμους θερίζουν θύελλες, μόνο που οι θύελλες θερίζουν τις χώρες πρώτες υποδοχής»

Απάντηση: Μα εσείς, η “πρώτη φορά αριστερά”, προσκαλούσατε τους λαθρομετανάστες- πρόσφυγες να έλθουν στην χώρα μας. Κλείσατε τα στρατόπεδα όπου οι λαθρομετανάστες- πρόσφυγες κατεγράφοντο και διέμεναν έως ότου επιστρέψουν στις χώρες τους. Η νυν χαριτολαλούσα αντιπρόεδρος της Βουλής μας, η κυρά Τασία, κε Πρωθυπουργέ, μας έλεγε ότι οι λαθρομετανάστες-πρόσφυγες λιάζονται, κάνουν πλούσιους τους κατοίκους των νησιών κι εσείς τώρα μας λέτε ότι «θερίζομε θύελλες» !! Τώρα το αντληθήκατε κε Τσίπρα ;;

Τσίπρας: «Ως μέλος της ευρωπαϊκής ηγεσίας αισθάνομαι ντροπή. Για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλλά και για την συζήτηση που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον»

Απάντηση: Κύριε Τσίπρα ντροπή έπρεπε να αισθάνεσθε εσείς, ούτως ή άλλως. Διότι η δική σας ανικανότητα και της κυβερνήσεως σας κατάφερε επιτυχώς σε 9 μήνες να χρεοκοπήσει, ουσιαστικά και αμετάκλητα, την χώρα. Να διαλύσει την οικονομία. Να καταστρέψει τον ιδιωτικό τομέα και συνεχίζετε. Υπερήφανος για το «έργο» σας που όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν.. Τώρα για τα μπαλάκια που ρίχνει ο ένας στον άλλο εσείς με τα λεγόμενα σας τι κάνετε ;;; Τα ρίχνετε όλα πάντοτε στην «κακιά» Ευρώπη;

Τσίπρας: «Το επίπεδο συζήτησης καταδεικνύει την αδυναμία της Ευρώπης να υπερασπιστεί τις αξίες της. Κάποιοι προτείνουν να υψώσουμε τείχη. Στη δικιά μου την αντίληψη το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου και σήμερα πεθαίνει οταν κάποιοι θέλουν να υψώσουν φράχτες»

Απάντηση: Κύριε Τσίπρα ανατρίχιασα που αναφερθήκατε σε «επίπεδο» συζητήσεως στας Ευρώπας και για «την αδυναμία της Ευρώπης να υπερασπισθεί τις άξιες της» που εσείς οψίμως ανακαλύψατε.. Μα κε Τσίπρα… Εσείς την εποχή που έπεσε το τείχος του αίσχους – όχι το τείχος του Βερολίνου – το τείχος του αίσχους κε Τσίπρα.. Εσείς τότε ανήκατε στην ΚΝΕ ως κουκουνέος και εσείς το αποκαλούσατε, το τείχος του αίσχους, «αντιφασιστικό – το σύμβολο της υπεράσπισης της ειρήνης και των εργατικών κατακτήσεων που το επέβαλε η ιμπεριαλιστική επέμβαση και υπονόμευση της Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας»!!! Τώρα το αναβαπτίσατε σε «όραμα»… Αληθώς, κάποτε έπρεπε να ξυπνήσετε κε Τσίπρα και να δείτε την πραγματικότητα..

Τσίπρας: «Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Όταν μια ζωή κινδυνεύει αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον της ανθρωπιάς. Αισθάνθηκα άσχημα όταν ηγέτες στη σύνοδο της περασμένη Παρασκευής, μας κατηγορούσαν ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Όταν όμως τέθηκε το ερώτημα ποιο είναι το καθήκον μας να τους απωθήσουμε ή να τους σώσουμε, δεν απάντησαν»

Απάντηση: Αλήθεια κε Τσίπρα ψέματα είπαν οι ξένοι ηγέτες ; Μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα μας; Εσείς προσφάτως δεν γνωρίζατε ότι το Αιγαίο, η θάλασσα έχει σύνορα… Τώρα γιατί σας κακοφάνηκε;

Όμως αν νομίζετε κε Τσίπρα ότι πρέπει να βάλουμε ναυαγοσώστες σε κάθε μίλι της θάλασσας μας, γιατί δεν βάζετε; Αν πάλι πρέπει να επέμβει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Δύσεως (συμπεριλαμβάνεσθε κι εσείς στην ηγεσία) γιατί δεν το προτείνετε; Αν πάλι πιστεύετε, ως ηγέτης της «πολιτισμένης» Ελλάδος ότι πρέπει να παίρνουμε όλους όσους περνούν τα σύνορα πάλι για τι δεν τον προτείνατε να λυθεί το θέμα!!!

Επίσης, κε Τσίπρα γιατί δεν προτείνατε και την λύση της μεταφοράς τους στην αχανή Ρωσία που είναι φιλάνθρωπος χώρα ή την Κίνα, ή την ομόθρησκη Σαουδικη Αραβία, την Υεμένη ;; Ποιες είναι οι δίκες σας θέσεις ως ηγέτη μια «πολιτισμένης» χώρας που κινδυνεύει από τους σκουπιδιάρηδες του κου Βαλασόπουλου και τους αναρχικούς;

Τσίπρας: «Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να τους σώσουμε. Ως Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά. Τα συγχαρητήριά μου στους άνδρες και τις γυναίκες της ελληνικής ακτοφυλακής για το ανθρωπιστικό καθήκον της διάσωσης των ανθρώπινων ζωών»

Απάντηση: Άρα τους σώζουμε κε Πρωθυπουργέ μας όσους οι λιμενικοί μας προλαβαίνουν. Τους σώζουν. Δεν τους πνιγούν.. Συνεπώς τι άλλο πρέπει να γίνει μετά από αυτό;; Τι προτείνετε;;

Τσίπρας: «Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που μας υπερβαίνει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ξέρω ποιοι είναι οι κίνδυνοι στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε αποτελεσματικά αν κλειστούμε στο καβούκι μας και παριστάνουμε ότι δεν ακούμε τίποτα»

Απάντηση: Για αυτό ακριβώς κε Πρωθυπουργέ τώρα που αντιλαμβάνεσθε ότι δεν λιάζονται οι λαθρομετανάστες–πρόσφυγες, ούτε κάνουν πλούσιους τους κατοίκους των νησιών μας, και μας υπερβαίνει το πρόβλημα συμμετείχατε στο Συνέδριο που έγινε στην ΕΕ και ελήφθησαν αποφάσεις. Τις οποίες εσείς ως ηγέτης της «πολιτισμένης» Ελλάδος, δεχθήκατε. Εμπρός να τις κάνουμε πράξη.. Τι περιμένετε. Βγείτε από το καβούκι σας!

Τσίπρας: «Πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες και αντιρατσιστικές φωνές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το θέμα δεν προσφέρεται για ασκήσεις αντιπολίτευσης»

Απάντηση: κε Τσίπρα, εκτός από την αντιπολίτευση, ως γνωρίζετε υπάρχει κυβέρνηση! Απλά κυβερνήστε. Σας εμποδίζει κάνεις;; Πλην των σκουπιδιαρέων του κου Βλασόπουλου και των αναρχικών;;

Τσίπρας: «Δεν επιλέγουμε να παίξουμε το ρόλο του φρούραρχου της Ευρώπης. Ενεργητική και παρεμβατική στάση για να εξηγήσουμε το πρόβλημα στην Ευρώπη. 

Είμαστε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Είμαστε μέρος της λύσης και όχι της κρίσης. 

Με αλληλέγγυα στάση στο προσφυγικό η Ελλάδα καθίσταται από μέλος της κρίσης, μέλος μιας προσπάθειας για τη λύση ενός σημαντικού προβλήματος. Πρέπει να έχουμε εποικοδομητική στάση, η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο συνδετικού κρίκου, Ευρώπης και Τουρκίας. Αυτή είναι μια πολιτική που θα αναβαθμίσει τη θέση της χώρας μας και να ενισχύσει την γεωπολιτική της ισχύ»

Απάντηση: Κε Τσίπρα κάνετε ό,τι θέλετε. Κυβέρνηση είσθε. Απλά κάντε κάτι. Όχι μόνο εκθέσεις… ιδεών.

Τσίπρας: «Εμείς δεν είμαστε ΝΔ για να χαρακτηρίσουμε τις προσφυγικές ροές, “ροές λαθρομεταναστών” που προκαλούσε η νεοεκλεγείσα μας κυβέρνηση»

Απάντηση: Βεβαίως κε Τσίπρα εσείς δεν είσθε ΝΔ είσθε οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε. Ο γενναίος Χατζηαβάτης.. Ο Δον Κιχώτης, ή ότι άλλο θέλετε τέλος πάντων.. Απλά κάντε κάτι.. Κυβερνήσετε ό,τι συμφωνήσατε κάντε το!!!

Τσίπρας: «Στην άτυπη σύνοδο των Βρυξελλών, που είχε τις χώρες του διαδρόμου και τις χώρες κατάληψης, έλειπε η Τουρκία. Είχαμε τον διάδρομο αλλά όχι την πόρτα που ανοίγει στις προσφυγικές ροές»

Απάντηση: Γιατί δεν την προκαλέσατε; Γιατί δεν θέσατε βέτο αφού δεν ήταν και η Τουρκία; Σε μας λέτε το παράπονο σας; Γιατί δεν το είπατε στις Βρυξέλλες με την κα Μέρκελ σουλατσάρατε στους διάδρομους..

Τσιπρας: «Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος αλλά σώζει και το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την αρχή της αλληλεγγύης. Η ΕΕ σε αυτό κινήθηκε με ρυθμούς χελώνας. Τώρα κάνει προσπάθειες στη σωστή κατεύθυνση προκειμένου οι προσφυγικές ροές να γίνονται οργανωμένα»

Απάντηση: Κε Τσίπρα η Ευρώπη λειτούργει δημοκρατικά και ακλουθεί διαδικασίες. Ο πληθυσμός της έχει αλλοιωθεί δημογραφικά και εξακολουθεί να δέχεται μετανάστες οργανωμένα.. Προσπαθήστε να συνεργασθείτε και διατυπώστε τις απόψεις-προτάσεις σας στα αρμόδια όργανα με τους «ομοιόβαθμους» σας…

Τσίπρας: «Οφείλουμε να πιέσουμε την Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και καλύτερο συντονισμό»

Απάντηση: Κε Τσίπρα εμάς ρωτάτε;; Κάντε ό,τι αποφασίσατε.. Εσείς είσθε Πρωθυπουργός.. Εμείς σας «ψηφίσαμε»

Τσίπρας: «Η χώρα μας θα ζητήσει να καταδικαστεί η επιλογή των τειχών και των φραχτών για τους πρόσφυγες από χώρες της ΕΕ»

Απάντηση: Ζητήστε το. Τέλος πάντων κάντε κάτι!

Τσίπρας: «Θέση μας είναι να στηρίξουμε μια οργανωμένη διαδικασία εγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη είτε από την Τουρκία, είτε από την Ελλάδα»

Απάντηση: Επιτέλους στηρίξτε την θέση σας!

Τσίπρας: «Υπήρξε η επικίνδυνη πρόταση για τη δημιουργία στρατοπέδου 50.000 στην Ελλάδα. Την αποκρούσαμε»

Απάντηση: Ευτυχώς!!!! Καταλάβαμε κε Τσίπρα ότι θα κάνετε τρία-τέσσερα στρατόπεδα που δεν θα τα λέμε στρατόπεδα..αλλά ίσως πολυκατοικίες, προσφυγικές ή κάτι παρόμοιο.. Να όπως δεν λέμε τρόικα αλλά θεσμοί. Ούτε μνημόνια αλλά συμφωνία.. Και ότι θα εισπράττουμε ενοίκια. Δηλαδή θα νοικιάζουμε σπίτια σε πρόσφυγες!

Τσίπρας: «H δική μας πρόταση είναι σε συνεργασία και συμβατή με τις οδηγίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες»

Απάντηση: Συγχαρητήρια κε Τσίπρα το λύσατε το πρόβλημα.. Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε τόση ώρα!!

Τσίπρας: «Η υποχρέωση που αναλάβαμε είναι κάτι εύλογο και θετικό και πρέπει να θέλουμε να υλοποιηθεί. Άλλο να φτιάξουμε ένα υπερ-στρατόπεδο γκέτο και άλλο να αυξήσουμε τις θέσεις προκειμένου να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες. Η διαμονή στα κέντρα υποδοχής είναι περιορισμένη όχι μόνιμη»

Απάντηση: Και πάλι συγχαρητήρια κε Τσίπρα. Το πρόβλημα έχει λυθεί.. Που είναι η τραγωδία που είχαμε στην αρχή της ομιλίας σας;

Τσίπρας: «Θέλω να επισημάνω ότι είναι θετικό να αυξήσουμε τις θέσεις γιατί έτσι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 66.000 προσφύγων, γιατί μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις προσφυγικές ροές»

Απάντηση: Δηλαδή αφού ήδη βολέψαμε τους 50.000 προχωρούμε να βολέψουμε και άλλους 16.000. Νομίζω κε Τσίπρα ότι δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα από τον Αλέξη Τσίπρα!!!

Έχει καταστεί σαφές ότι και οι πρόσφυγες που θα διαμένουν σε επιδοτούμενα ενοίκια θα είναι προς μετεγκατάσταση.

Ε τότε γιατί το συζητάτε.. Προχωρήστε κε Τσίπρα. Προχωρήστε. Σώστε την Ευρώπη. Σώστε τους λαθρο-προσφυγο-μετανάστες.. Και μετά σώστε με την «πανάξια» κυβέρνηση σας και τους Έλληνες…

 

via