Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος*

Δημοσιεύθηκε στο European Business Review στις 16 Νοεμβρίου 2015

isis

Πετρελαιοπηγές, λύτρα από απαγωγές, ναρκωτικά, αρχαιολογικοί θησαυροί και δουλεμπόριο είναι οι κύριες «πηγές εσόδων» της πιο βάρβαρης εγκληματικής οργάνωσης στον κόσμο

 

Όταν οι αντιδυτικοί παπαρολόγοι μας εξηγούν πού οφείλεται η δραματική κρίση στον μεσανατολικό και βορειοαφρικανικό κόσμο, αποδεικνύουν το μέγεθος του διαζυγίου τους με την Ιστορία και την πραγματικότητα. Την ίδια ώρα, όμως, προετοιμάζουν και την προσβολή των ιδίων από την ισλαμική πανώλη, που σε όλα τα επίπεδα είναι η πιο βαριά και θανατηφόρα ασθένεια στην ανθρωπότητα – με ανύπαρκτες δυνατότητες θεραπείας της.

Από την άλλη πλευρά, παρά τα όσα ανεύθυνα λέγονται, η ισλαμική πανώλη τροφοδοτείται και από άφθονο χρήμα, που είναι βέβαια και ό,τι το πιο βρώμικο υπάρχει αυτή την εποχή στον κόσμο. Όπως μας επισημαίνει συνάδελφος της λιβανέζικης εφημερίδας «L’ Orient Le Jour», το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κυριαρχεί σε μία γεωγραφική περιοχή ίση με το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι έρημος, γεγονός που διευκολύνει την εγκληματική δραστηριότητα των ισλαμιστών.

Έτσι, οι τελευταίοι ελέγχουν πετρελαιοπηγές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, επιδίδονται σε λεηλασίες, δουλεμπόριο, εμπορία ναρκωτικών και αρχαίων αντικειμένων και, βεβαίως, εκβιάζουν ολόκληρους πληθυσμούς που σήμερα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Κατά το αμερικανικό γραφείο ερευνών IHS, τα ετήσια έσοδα των ισλαμιστών από το λαθρεμπόριο πετρελαίου και αερίου ξεπερνούν τα 1.000 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και περί τα 600 εκατατομμύρια δολλάρια από τις άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

«Τα έσοδα αυτά είναι απολύτως υπόγεια και δύσκολα εντοπίζονται γιατί κυκλοφορούν σε κλειστό κύκλωμα. Με το ISIS η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική από την αντίστοιχη που ίσχυε με την Αλ-Κάϊντα. Επί μπιν Λάντεν, η τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση είχε επίσημους χορηγούς από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Αραβικά Εμιράτα, και το χρήμα της μπορούσε να εντοπιστεί.

Με τους ισλαμοφασίστες δεν συμβαίνει το ίδιο. Αυτοί συνεργάζονται με ένα ευρύ κύκλωμα Ιρακινών, Τούρκων και Σύριων λαθρεμπόρων, στους οποίους πωλούν το πετρέλαιο περί τα 25 με 35 δολλάρια το βαρέλι, δηλαδή αισθητά πιο κάτω από την επίσημη τιμή.

Για να μην γίνουν αντιληπτοί, όμως, οι λαθρέμποροι ανακατεύουν το λαθραίο πετρέλαιο με υδρογονάνθρακες άλλων προελεύσεων και έτσι το προτείνουν σε δυτικές και τουρκικές βιομηχανίες που άλλο δεν θέλουν από το να έχουν φθηνά καύσιμα» τονίζει ο Βρεταννός χρηματοοικονομικός αναλυτής Ηβ. Τζέντρανκ.

«Καλοί πελάτες των ισλαμοφασιστών είναι οι Κούρδοι λαθρέμποροι του Ιράκ, οι οποίοι έχουν ισχυρές διασυνδέσεις στην Τουρκία και βγάζουν εύκολο και γρήγορο χρήμα», τονίζει Ιρακινός διπλωμάτης που επιθυμεί την ανωνυμία του.

Σημειώνουμε ότι για το θέμα αυτό υπάρχει λεπτομερής απόρρητη έκθεση της Τσέχας Γιάνα Χουμπάσκοβα, πρέσβειρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράκ, που υπογραμμίζει και τις υπόγειες διασυνδέσεις που διατηρούν οι ισλαμοφασίστες στην Ευρώπη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κυρία Γ.Χουμπάσκοβα έκανε σαφέστατους υπαινιγμούς για τα εγκληματικά συμφέροντα Ευρωπαίων απατεώνων που συνεργάζονται με τον ισλαμοφασισμό για απλούς λόγους εύκολου πλουτισμού.

«Ειδικός» του αραβικού κόσμου, ο Σάμιουελ Λωράν, εκλεκτός Γάλλος συνάδελφος, μάς υπογραμμίζει ότι το ISIS σήμερα «κάθεται» σε έναν ετήσιο προϋπολογισμό 2,2 δισεκατομμυρίων δολλαρίων –χρήμα υπεράφθονο για τους μαφιόζους ισλαμοφασίστες που το ελέγχουν.

Κατά τον συνομιλητή μας, οι δολοφόνοι που στρατολογούνται από το ISIS εισπράττουν περί τα 300 δολλάρια τον μήνα, έχουν άφθονες δόσεις ναρκωτικών και στην διάρκεια της εξάσκησής τους υφίστανται σκληρότατη πλύση εγκεφάλου. «Οι δολοφόνοι και οι καμικάζι του ISIS είναι μαστουρωμένοι από το πρωί έως το βράδυ και κάθε συζήτηση μαζί τους είναι αδύνατη. Βρίσκονται σε ζωώδη κατάσταση και δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα.

Επιπλέον, πρόκειται και για άτομα περιορισμένης ευφυΐας από την αρχή. Γι αυτό, παρά την εξάσκησή τους, κάνουν αρκετά λάθη στην διάρκεια των επιχειρήσεων που εκτελούν. Αντιθέτως, η ηγεσία του ISIS είναι ευφυέστατοι ψυχροί δολοφόνοι, που πουλάνε θρησκευτικά φούμαρα σε ηλίθιους.

Έχουν δε έναν μοναδικό τρόπο να καλλιεργούν το μίσος, που για τους ισλαμοφασίστες είναι μοναδικό ιδεολογικό τους εργαλείο», τονίζει ο Σ. Λωράν – και, αν διαβάσει κανείς το βιβλίο του, καταλαβαίνει ότι σαφώς και ξέρει τί λέει.

Το πρόβλημα είναι ότι εδώ κάποιοι ούτε τί λένε ξέρουν, ούτε θέλουν να μάθουν. Ίσως δε αυτό να είναι και το ισχυρότερο όπλο της ισλαμικής λαίλαπας και του πολέμου που έχει κηρύξει στον πολιτισμό. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

 

*Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

 

Πηγή: European Business Review