Γράφει ο Τηλέμαχος Μαράτος*
Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 17 Σεπτεμβρίου 2016
Χαμογελών και ακκιζόμενος ο κ. Λαφαζάνης δήλωνε ότι ο Τσίπρας έχει μεγάλη ευκολία να λέει ψέματα. Οργισμένος ο βουλευτής κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος σε συριζαίους σε επιτροπή της βουλής είπε: «κερδίσατε τις εκλογές με ψέματα»! Είναι και τα δύο αλήθεια. Πολύ νωρίς, πριν από όλες τις εκλογές φώναζα και εγώ – με την πολύ μικρότερης εμβελείας φωνή μου- σε έναν συριζαίο που με άκουγε, ότι (θυμάμαι κατά λέξιν): «Μας έχετε φλομώσει στα ψέματα!» ενώ εν συνεχεία είχα αναλύσει τι σημαίνει «φλόμος» ως πρακτική συσκοτίσεως σε αυτήν την στήλη. Υπάρχει ωστόσο κάτι ανατριχιαστικό. Αυτό είναι το ότι όταν το άκουσε ο συριζαίος ξέσπασε σε γέλια που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει. Γέλασε όπως ένα παιδί που έκανε μία αταξία, μία «σκανταλιά». Αυτό μου έβαλε τότε την υποψία ότι όλη αυτή η ψευδολογία έχει ένα σκοπό και ένα στόχο. Αυτό επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, και μάλιστα τις τελευταίες μέρες, με εντονότερο, επιταχυνόμενο ρυθμό. (“fortissimo crescendo accelerando”, θυμηθείτε τον τρόπο του Rossini στην εισαγωγή του «Κουρέα της Σεβίλλης» π.χ.)
Αυτές τις μέρες για λόγους που αυτοί γνωρίζουν, πιθανώς από φόβο, αυτό το τσούρμο, η αριστερή συμμορία που έχει αλώσει (για δεύτερη φορά) την εξουσία προχωράει ακάθεκτη, ασυγκράτητη και χωρίς αναστολή στην εγκαθίδρυση καθεστώτος που μόνο σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής και της Αφρικής έχει εγκατασταθεί. Ανέφερα «δεύτερη φορά» διότι η πρώτη ήταν η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου όταν οι «πρασινοφρουροί» είχαν καταλάβει όλα τα καίρια σημεία του κρατικού μηχανισμού – τρίτης κατηγορίας άγνωστοι έγιναν υπουργοί και άρχισε η θρασυτάτη καταλήστευσις του κράτους με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο υπουργός δικαιοσύνης (ή εργασίας;) τότε Β. Γιαννόπουλος είχε προσλάβει εργολάβο για να μετατρέψει χώρο του υπουργείου σε εκλογικό κέντρο. Ο εργολάβος ήταν ο κ.Καλογρίτσας της «Θέμις» κατασκευαστική.
Η διαφορά με τους σημερινούς είναι ότι, από εκείνους μερικοί βρίσκονται στην φυλακή ενώ οι σημερινοί έμαθαν το μάθημα τους, και αφού φροντίζουν να «κάνουν χώρο» στις φυλακές (α-λά Ερντογάν) απελευθερώνοντας πλήθος κακούργων, ετοιμάζουν δίκες, τρομοκρατώντας τους αντιπάλους. Από την αναίρεση της αθωώσεως του κ. Γεωργίου, στην καταγέλαστη «δημοπρασία» των τηλεοπτικών αδειών –με χιουμοριστικό υλικό οπερέττας- στην δίωξη του εισαγγελέως κ. Ντογιάκου (από τον υπουργό δικαιοσύνης, αυτοπροσώπως!!) με τελευταίο κρούσμα την εισβολή στο γραφείο της συζύγου του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν κάνουν πλέον καμία προσπάθεια ούτε καν να τηρήσουν τα προσχήματα. Πρέπει να βολευτεί ο κ. Ρουμελιώτης ως Διευθύνων Σύμβουλος στην «Τράπεζα Σύριζα», να …φυλακίσουμε λοιπόν και τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Οικογενειακώς μάλιστα. Έστω να τον τρομάξουμε. ( Η Ζωή άλλωστε δεν ήθελε να τον φέρει σιδηροδέσμιο στην επιτροπή της;) Δεν χρειάζονται προσχήματα, αφού έχουν φροντίσει να διαβρώσουν και την Δικαιοσύνη. Το τελευταίο προπύργιο και ανάχωμα της Δημοκρατίας απέναντι στις προσπάθειες καταχρήσεως της εξουσίας από το εκτελεστικό μέρος της κυβερνήσεως.
Η αναφορά του πρωθυπουργού στην πρόβλεψη της προσεχούς αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έγινε με βάση την – ανύπαρκτη άλλωστε – παιδεία του ως …νομικού ή συνταγματολόγου. Έγινε με βάση κάτι σκοτεινότερο : την πεποίθηση ότι οι δικασταί θα είναι επαρκώς τρομοκρατημένοι (ή επηρεασμένοι) ώστε η ετυμηγορία τους να είναι αυτονόητη.
Τι απομένει; Τα ΜΜΕ. Σε σκοτεινά και όζοντα συμβούλια –με θεσμοθετημένους- εκπροσώπους των κουκουλοφόρων των Εξαρχείων, καταστρώθηκε η στρατηγική που εκτελείται έκτοτε με απαρέγκλιτη συνέπεια. Αφού καταρρακωθεί η εικόνα των «καναλαρχών» ως πρωταγωνιστών της διαφθοράς και της διαπλοκλής με τις σταλινικού τύπου «ανακρίσεις» στην επιτροπή της Βουλής, όπου ο αθυρόστομος κεφαλλήν παρουσίασε ολόκληρο μπουκέτο από λουλούδια που ανθίσανε, επί Πασοκ. Κυρίως. Παραλλήλως μηχανεύτηκε το κλείσιμο των περισσοτέρων καναλιών, και η λογοκρισία των υπολοίπων, μέσω της νομοθεσίας που επιβάλλει την «πολυφωνία και αντικειμενικότητα», κατά την κρίση του αρμοδίου υπουργού προπαγάνδας, βεβαίως. Πρόγευση αυτής της λογοκρισίας μας έδωσε μόλις προ εβδομάδος η κ. Γεροβασίλη που επέπληξε τα κανάλια γιατί δεν έγιναν όργανα της συριζαϊκής προπαγάνδας.
Πρωτοπαλίκαρο και αιχμή του δόρατος, αλλά και δείγμα του πραγματικού ήθους του πηγαίου βάλτου όπου κολυμπούν κάθε είδους γλοιώδη όντα, ο Νεάντερνταλ των Σφακίων. Ο οποίος ναι μεν δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του, αλλά δεν διστάζει να καθυβρίζει τιμίους εργαζόμενους εις τα πρόθυρα της ανεργίας, χυδαιότατα. Με την πλήρη κάλυψη του «Μαξίμου» όπου εργάζεται κάθε καρυδιάς καρύδι των Εξαρχείων.
Συγχρόνως ο απερίγραπτος πρωθυπουργός υπόσχεται να μοιράσει το προϊόν της δημοπρατήσεως των καναλιών σε όσους το έχουν ανάγκη –εκνευριζόμενος όμως προ του αδιεξόδου που εμφανίζεται ως «θεσμοί», τρόικα η ότι άλλο θέλουν να το ξορκίσουν.
Το τρομακτικό γεγονός παραμένει ότι το πολίτευμα κινδυνεύει, σοβαρά, από την συστηματική διάβρωση και μπολσεβίκικη επίθεση αυτής της «σέχτας». Αυτό δεν είναι μία αστήρικτη φαντασίωση. Δεν είναι ένα ψέμα: Δυστυχώς, είναι η μαύρη αλήθεια…
*Πλοίαρχος Ε.Ν., συγγραφέας
Got something to say? Go for it!