Γράφει ο Τηλέμαχος Μαράτος*

Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 14 Ιανουαρίου 2017

mouz

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, ήρθαν και οι μετανάστες! Για την κακή μας μοίρα δεν ήθελαν όλοι να μείνουν, ήρθαν για να περάσουν απλώς. Αλλά κόλλησαν. Από τις πρώτες μέρες έγινε φανερό ότι μόνο κακό επρόκειτο να φέρουν. Η εικόνα στην Πλατεία Βικτωρίας, στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού παρουσίαζε μία κυριολεκτική ρύπανση και αύξουσα υποβάθμιση και μόλυνση του επιπέδου ζωής των κατοίκων. Η ανοησία και ανικανότης των αρμοδίων που δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν και να κατανοήσουν το πρόβλημα –πόσο μάλλον να το λύσουν – το άφησε να γιγαντωθεί σαν κακόηθες καρκίνωμα που εκφεύγει των ορίων. Τόσο γνωστά είναι αυτά και χιλιοειπωμένα. Τι να περιμένει κανείς από εκείνους που είχαν υψώσει σημαία την …Αμυγδαλέζα ως …κολαστήριο!!

Πρό του αδιεξόδου απαιτούν τώρα από ξενοδόχους – ήδη κατεστραμμένους από την εφιαλτική εισβολή αυτής της ανθρωπομάζας – στα καλά καθούμενα – απαιτούν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, διά της βίας. Για ποσο; «Μέχρι να καλυτερέψει ο καιρός…» δηλαδή όταν θα έπρεπε να έρχονται τα πρώτα κύματα των τουριστών. Αν είναι δυνατόν! Βεβαίως δεν είναι δυνατόν να μείνει κανείς ασυγκίνητος μπροστά στο θέαμα ξυπόλητων παιδιών στο χιόνι. Εξ ίσου όμως πάντοτε πρέπει να θυμόμαστε ότι κανείς δεν τους προσεκάλεσε ούτε τους υπεσχέθη διαμονή, τροφή και θέρμανση.

Στον κόσμο των μαγικών λύσεων φάνηκε η αναφορά σε πλοία όπου θα μπορούσαν να «φιλοξενηθούν» εκατοντάδες εξ αυτών – χωρίς να είναι βέβαιον ότι οι συνθήκες θα είναι της αρεσκείας τους. Αλλά τα πλοία αυτά θα μπορούσαν να είναι μία λύση. Μία λύση που θα ήταν απολύτως παραδεκτή από ανθρωπιστικής απόψεως – έστω και αν δεν ικανοποιούσε το αίτημά τους για εγκατάσταση στην Βόρειο Ευρώπη. Συγκεκριμένως το μέγα και μοναδικό πλεονέκτημα των πλοίων είναι ότι …πλέουν. Πραγματοποιούν δηλαδή πλόες, ταξίδια για τόπους μακρινούς.

Εφ όσον το πιο επείγον – δεν επιτρέπεται να πεί κανείς «φλέγον» – πρόβλημα είναι εκείνο του ψύχους, του πάγου, του χιονιού κτλ τότε η λύσις είναι άμεσος, εξησφαλισμένη και αποτελεσματική ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα του πλού. Αρκεί η πορεία να είναι προς Νότον. Μόλις φανεί το Πορτ Σάιντ στον ορίζοντα αρχίζει η βαθμιαία έκδυσις και απαλλαγή από τα ζεστά ρούχα – εκείνα που η νέα θερμοκρασία θα τα κάνει απεχθή. Οι επίδοξοι έποικοι της Σκανδιναβίας θα ζητήσουν ο ευεργέτημα της ηλιοθεραπείας, που τόσο θα έχουν νοσταλγήσει.

Και ποιος θα είναι ο προορισμός αυτού του ταξιδιού; Μια ματιά στον χάρτη δείχνει αμέσως. Πρώτον ότι τον προορισμό δείχνει αμέσως το χρώμα του δέρματός τους. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι – σε διαφορετικό βαθμό – μελαψοί. Ο Μπερλουσκόνι περιγράφοντας τον Ομπάμα χρησιμοποίησε έναν χαρακτηρισμό –«ρατσιστικό» μεν – αλλά απολύτως ακριβή επιστημονικώς. Είπε ότι είναι λίγο «ηλιοκαμένος», (bronzato)! Λοιπόν συμβαίνει ότι το Ισλάμ ευδοκιμεί στα εύκρατα έως τροπικά πλάτη και στα δύο ημισφαίρια. Από την Αφρική μέχρι την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες ακόμη, τα κράτη όπου κυριαρχούν Μουσουλμάνοι είναι πολυάριθμα – αποτελούν σχεδόν το σύνολον, οι εκτάσεις που κατέχουν είναι αχανείς και η έλλειψις εργατικών χειρών αλλά και τεχνητών τόσο έντονη, ώστε τα κράτη γύρω από τον Αραβικό Κόλπο να εισάγουν εργάτες από την Ινδία και το Πακιστάν.

Συμβαίνει επίσης πολλά από τα κράτη αυτά να είναι εύπορα σε σκανδαλώδη βαθμό. Βάσις του πλούτου τους είναι φυσικά το πετρέλαιο την ιδιοκτησία του οποίου τους παρεχώρησε απρίσκεπτα η Δύσις και πληρώνει καθημερινώς, δισεκατομμύρια σε οικογένειες πρώην γιδοβοσκών Βεδουίνων (υπολογίζεται ότι στην Σαουδική (δηλαδή της οικογενείας Σαούντ) Αραβία υπάρχουν 15.000 πρίγκιπες. Χτίζουν ουρανοξύστες τον ένα ψηλότερο από τον άλλο, μυθώδη κόττερα κ.ο.κ. Συγχρόνως η εφηρμοσμένη Σαρία σημαίνει δημόσιους αποκεφαλισμούς, ακρωτηριασμούς και λιθοβολισμούς – αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα μαζί με τα τζαμιά και τα σχετικά.

Επ΄ ευκαιρία μαζί με τους μετανάστες σε αυτά τα πλοία θα πρέπει να επιβιβασθούν και όλοι οι αλληλέγγυοι, ευαίσθητοι των ΜΚΟ, που θα παρέχουν έτσι μία έτοιμη και έμπειρη οργάνωση απομυζήσεως των κρατών που θα φιλοξενήσουν όλο αυτό το πληθος. Βιομηχανία (ή «μηχανή») που καλλιεργούν με τόση επιμέλεια και αποτελεσματικότητα.

Γιατί λοιπόν να μην πληρώσουν αυτοί οι ομόθρησκοι, ομόφυλοι και ομογενείς τους το κόστος αυτής της εξόδου προς Βορράν; Πως βρεθήκαμε εμείς (οι Ευρωπαίοι) χρεωμένοι με το κόστος αυτής της επιδρομής ενώ – επι πλέον – υφιστάμεθα την καταστροφική αλλοίωση της όψεως των πόλεών μας και του τρόπου της ζωής μας. Δεν είναι παρανοϊκό να επιδοτούμε την εγκατάσταση και δημιουργία εκρηκτικών πυρήνων της καταστροφής μας; Ευτυχώς πολλοί – όλο και περισσότεροι – στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται και κηρύττουν φανερά ότι χρειάζονται αντικίνητρα αντί για προτάσεις φιλοξενίας. Αντικίνητρα αλλά και μέτρα αντιστροφής του ρεύματος. Η μεταφορά με πλοία ακούγεται ουτοπική, εκφράζει όμως μία πάνδημη ευχή απαλλαγής από αυτόν τον εφιάλτη. Ποιος δεν θα ήθελε να ξυπνήσει μία μέρα και να είχαν φύγει;

 

*Πλοίαρχος Ε.Ν., συγγραφέας