από Ευθύμη Μαραμή

δημοσιεύθηκε στο www.eyedoll.gr

 

 

Συγκινητική φαντάζει η προσπάθεια των δημάρχων που φορέσαν φουστανέλα και παριστάνουν τους τσολιάδες τον τελευταίο καιρό.

Οι αντάρτες δήμαρχοι κήρυξαν ανένδοτο (αγώνα) και προσπαθούν να σώσουν τους «εργαζόμενους» στους ΟΤΑ αρνούμενοι να αποστείλουν λίστες με τους εκτός ΑΣΕΠ διορισμένους πελάτες τους.

Οι οπλαρχηγοί λοιπόν, προσπαθούν να προστατέψουν τα δοβλέτια τους και να σας πω την αλήθεια, καλά ξηγιούνται.

Ακούσαμε πως σε γνωστό δήμο του λεκανοπεδίου όπου απασχολούνται 3.500 κηπουροί (!) ο καπετάνιος αντάρτης που τους διόρισε και επιχορηγείται με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, αρνείται να τους «προδώσει».

Λογικό. Όταν ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει τις ανάγκες των αρματωλών του, γιατί να αναλάβει την ευθύνη να τους παραδώσει στον οχτρό;

Τον οχτρό ανέλαβαν να τιμωρήσουν και οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης σηκώνοντας το δικό τους μπαϊράκι, αρνούμενοι ηρωικά να εκτελέσουν τις αποφάσεις του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Άφησαν χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις στα Ελληνικά δικαστήρια και απαιτούν να περάσει το δικό τους.

Λυσσαλέα αντίσταση προβάλουν και οι καθηγητές στα Α.Ε.Ι. ώστε να μην εφαρμόσουν τους νόμους.

Η δήλωση του πρύτανη του Ε.Μ.Π. ότι δεν γνωρίζουν να χειρίζονται P.C. φαντάζει ως απόλυτα κατανοητή αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για την εποχή της τουρκοκρατίας.

Αδυνατούν κάποιοι καθηγητές να δεχτούν την τεχνολογία ως φυσική εξέλιξη του πολιτισμού και προβάλουν την ανικανότητά τους ως δικαίωμα για να θάψουν την πρόοδο στο όνομα του συνδικαλισμού και των συμφερόντων τους.

Το ότι η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις στη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών στις ηλικίες άνω των 40, δεν είναι τυχαίο. Αντιθέτως, η χώρα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην ίδια κατηγορία, στις ηλικίες 18-25 και αν μη τι άλλο, οι νεότεροι άνθρωποι δίνουν μια κάποια ελπίδα για το μέλλον μας σε σχέση με τα νέα δεδομένα στην πληροφορική.

Τα προαναφερθέντα λόγω της άμεσης ενημέρωσης που παρέχει το ίντερνετ, είναι γνωστά πλέον σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι οπλαρχηγοί που αντιστέκονται στον οχτρό αποτελούν μια ιδιότυπη κοινωνική τάξη, την οποία παρακολουθεί με ενδιαφέρον ένα σύστημα αξιολόγησης το οποίο εδρεύει πέρα από τα δικά μας σύνορα.

Για να συνεχίσει λοιπόν να μας δανείζει αυτό το παγκόσμιο σύστημα του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. έχει πλέον θέσει τους όρους του, ώστε οι οπλαρχηγοί να καταλάβουν ότι ο οχτρός είναι η κοινωνία η οποία τους συντηρεί οικονομικά.

Η Ελληνική κοινωνία η οποία επί δύο χρόνια ακούει για αλλαγές, για μεταρρυθμίσεις, για δικαιοσύνη και σήμερα βρίσκεται πλέον στα όρια της εξαθλίωσης, τη στιγμή που κάποιος δήμος από τους χιλιάδες της χώρας, απασχολεί 3.500 κηπουρούς.

Αυτή την κοινωνία πολεμάνε ουσιαστικά οι αντάρτες που πουλάνε επανάσταση ανέξοδα και με κάθε κόστος τραβάνε στον πάτο μια χώρα ολόκληρη, προκειμένου να μη θιχτεί κανείς από τους αρματωλούς.

Μεγάλο αντάρτικο ξεκίνησαν και οι μεγαλοεκδότες με τις αγορασμένες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, ώστε να μην αποκλειστούν από τη δανειοδότηση που περίμεναν με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Σκέψεις και «προβληματισμοί» για επιστροφή στη δραχμή ακούστηκαν και διαβάστηκαν σε κανάλια και εφημερίδες τις τελευταίες μέρες από γνωστούς «δημοσιογράφους» τηλεστάρ, που πριν μερικές μέρες σκίζανε τα ρούχα τους στο όνομα της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Αιτία είναι η εποπτεία των δανείων που θα δοθούν προς την αγορά και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός τους, ο οποίος θα σημάνει και το οριστικό τους τέλος, αφού είναι ήδη καταχρεωμένοι όλοι τους ως τον λαιμό.

Η κοινωνία δεν τους έχει ανάγκη.

Κανέναν τους, κανένα δοβλέτι, κανένα φέουδο και κανένα κρατικοδίαιτο διαπλεγμένο σοβιέτ.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από αποφάσεις δραστικές οι οποίες θα θέσουν τέλος στη διαπλοκή, έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη και επαναδιαπραγμάτευση του συστήματος αξιών της χώρας.

Η Ελληνική κοινωνία δεν εκβιάζεται πλέον.

Επικοινωνεί με όλον τον πλανήτη, ενημερώνει, ενημερώνεται, αξιολογεί μόνη της τις πληροφορίες για αντάρτες δήμαρχους, χωρίς «υπότιτλους» και «μεταφράσεις» από διαπλεγμένους ενημερωτές και τσολιάδες καναλάρχες.

 

Πηγή: http://www.eyedoll.gr/ngine/article/796/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%82