Γράφει ο Ιάσων

Αναδημοσιεύθηκε στο axortagos.gr στις 5 Ιουλίου 2014

duracell_matrix

Μικρή ΔΕΗ, μεγαλύτερη η ηλιθιότης!

 

Το άρθρο αυτό έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο τον Μάιο 2008 αλλά είναι επίκαιρο διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα!!

Δεν είναι δύσκολο ούτε θα στοίχιζε ιδιαίτερα, ενώ θα βοηθούσε τόσο την αλήθεια. Μια πληρωμένη καταχώρηση στον ημερήσιο τύπο όπου, η κυβέρνηση απλώς θα αποκάλυπτε την οδυνηρή πραγματικότητα. Την άνιση κατανομή των φορολογικών εσόδων υπέρ των ελαχίστων της «λαϊκής» αυτής πλουτοκρατίας, των προνομιακών συνταξιούχων. Ότι δηλαδή οι ελάχιστοι αυτοί αριστοκράτες που αποτελούν μικρό μονοψήφιο ποσοστό των συνταξιοδοτούμενων, τα “ρετιρέ” όπως πρώτος τα απεκάλεσε ο Ανδρέας, έχουν συντάξεις «πατρικίων» εν σχέσει προς εκείνες των «πληβείων». Και είναι αυτοί και μόνο αυτοί, οι πατρίκιοι, που πάντοτε αντιδρούν λυσσωδώς ισχυριζόμενοι ότι “αγωνίζονται” για τα μη θιγόμενα, δυστυχώς, προνόμια των. Διότι με ποιο κριτήριο, αξιολογήσεως της εργασιακής προσφοράς και συνθηκών παροχής εργασίας ή συνεισφοράς των εργαζομένων στα ταμεία των, θα μπορούσε να αιτιολογηθεί η αβυσσαλέα ανισότητα. Όπου η μηνιαία σύνταξη υπαλλήλου της ΔΕΗ αποφοίτου Λυκείου είναι 1.768 ευρώ και η αντίστοιχη του πανεπιστημιακής εκπαιδεύσεως συνταξιούχου της σκοτο-φόρου αυτής Α.Ε, ξεπερνά τα 2.900 ευρώ μηνιαίως. Αδελφικοί συμπαραστάτες η άλλη ευγενής τάξη των υπαλλήλων της Τραπέζης Ελλάδος, των οποίων οι συντάξεις για τους «αποφοίτους» της δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως ανέρχεται στα 1.719 ευρώ ενώ των “πανεπιστημιακών’’ στις 2.607 ευρώ. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι συντάξεις των υπαλλήλων του ΟΤΕ 1.854 ευρώ οι του Λυκείου και 2.206 οι του πανεπιστημίου, έναντι των 600 περίπου ευρώ που είναι κατά μέσον όρο η σύνταξη των ασφαλισμένων πληβείων στο ΙΚΑ.

Βεβαίως η ανισότητα, η αδικία, ο παραλογισμός η αυθαιρεσία καθίσταται εξωφρενικώς προκλητική, όταν αναλογισθούμε ότι τις παχυλές αυτές συντάξεις των ολίγων χιλιάδων προνομιούχων σε σημαντικό ποσοστό πληρώνει ετησίως ο φορολογούμενος πολίτης, ο “καταναλωτής’’. Και δεν τα αντλούν οι επίλεκτοι συνταξιούχοι μας, όπως παραμυθολογούν οι εγγράμματοι των ΜΕΜ και των συνδικαλιστών, από τα “ευγενή ταμεία” των.  Καθ’ όσον κατά μέσον όρο για κάθε ασφαλισμένο του ΟΤΕ η κρατική συνεισφορά , δηλαδή η φορολογική μας επιβάρυνση, η συμμετοχή μας ως αποδεκτών των υπηρεσιών των κυρίων αυτών, είναι 9.346 ευρώ ενώ δια τον αντίστοιχο της ΔΕΗ 16.212 ευρώ. Δηλαδή περίπου 62% της συντάξεως των κυρίων αυτών που θεωρούν περιουσία και μαγαζάκι τους την ΔΕΗ το καλύπτει ο φορολογούμενος πολίτης. Αλλά και οι άλλοι προστάτες των λαϊκών συμφερόντων, των διαπρυσίων κηρύκων της «κοινής γνώμης» που μονό αυτοί εκ θείας επιφοιτήσεως γνωρίζουν. Οι δημοσιογράφοι μας. Τα ακτινοβολούντα τηλεοπτική «αλήθεια και δικαιοσύνη» ΜΕΜ , αυγατίζουν το “ευγενές” ταμείο των όχι εξ ιδίων, αλλά με το ιλλιγιώδες ποσό που προκύπτει από το αγγελιόσημο, που αντιστοιχεί στο 20% επί όλων των διαφημίσεων. Χωρίς να συνυπολογίσομε τα αντίστοιχα από τις εξαναγκαστικές δημοσιεύσεις ισολογισμών. Όπου κατά μια παγκόσμιο πρωτοτυπία στην Ελλάδα εκτός της δημοσιεύσεως στο ΦΕΚ οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς των σε άλλες τρεις (μια πολιτική, μια οικονομική, αλλά και μια τοπική της έδρας της εταιρείας) εφημερίδες με τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις

Δυστυχώς ίσως θέλουμε και να το αγνοούμε. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο, όπως το τελευταίο κρατικίστικο κομμουνιστικό παραμόρφωμα στην Ε.Ε. που είναι η Ελλάς. Όπου ο καταναλωτής εκτός από το «κοινωνικό αγαθό» πληρώνει και τις « σοσιαλιστικές» συντάξεις των εργαζομένων. Έτσι αν το πρώτο μικρό αυτό βήμα στις μεταρρυθμίσεις, το νομοσχέδιο της κας Φ. Πετραλιά, παραμένει ακόμη άδικο δεν είναι γιατί προβλέπει τον περιορισμό στις διοικήσεις των ταμείων. Αλλά διότι δεν μείωσε τις χαριστικές συντάξεις των εκβιαστών πατρικιών, τουλάχιστον αφαιρώντας τους την κρατική επιχορήγηση υπέρ των πληβείων συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Επιπλέον είναι σαφές ότι, αν ο Ελληνικός λαός δυστυχώς είναι παραπληροφορημένος και αληθώς ανημέρωτος επί της ουσίας του προβλήματος, η ευθύνη ανήκει κυρίως στα μαρξιστοκρατούμενα ΜΕΜ που αποδεδειγμένα θέλουν και ταυτίζουν επίμονα την αμερόληπτη ενημέρωση με τις θέσεις της δογματικής και λαϊκίστικης αριστερής εκδοχής. Όπως και στην αρνητική, αντιδημοκρατική και εξωθεσμική συμπεριφορά των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως τα οποία αρνήθηκαν, πολέμησαν τον διάλογο και επέλεξαν τον μονόλογο της «ντουντούκας» και του πεζοδρομίου. Πριν από έξι μήνες περίπου ,στις 2 Οκτωβρίου 2007, στην πρόσκληση του τότε Υπουργού Απασχολήσεως και Κοινωνικής Προστασίας κου Μαγγίνα – για συμμετοχή σε διάλογο για την αντιμετώπιση του εν καταρρεύσει ευρισκομένου Ασφαλιστικού Συστήματος- τα κόμματα της κομμουνιστικής και μη αριστεράς απήντησαν ως συνήθως «προοδευτικά και δημοκρατικά» :

Το μεν ΚΚΕ ότι «όχι μόνο δεν πρόκειται να έχει κανενός είδους συμμετοχή στον προσχηματικό “διάλογο”, αλλά με όλες του τις δυνάμεις θα δράσει μέσα στο λαό, ώστε να εκφραστεί έγκαιρα μια μαζική, ενωτική λαϊκή συμμαχία και ανυπακοή, .. για να γίνει νόμος το δίκιο του εργάτη.. διότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου, αλλά μόνο όξυνση της ταξικής πάλης». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του φιλόπτωχου αρχηγού του κου Αλαβάνου, εξ ίσου σαφής των ειρηνικών προθέσεων του για την συνδρομή του στην κατεδάφιση κάθε διαλόγου, εκδήλωνε… «Δεν μας είπε ο κ. Μαγγίνας πού θα γίνει αυτός ο διάλογος. Εμείς του προτείνουμε να γίνει στην Πανεπιστημίου, ή στην Πλατεία Συντάγματος ή στην πλατεία Αριστοτέλους». Ενώ σήμερα οψίμως τόσον ανήσυχος περί της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, σπεύδει να συνάντηση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μεριμνήσει ο Πρόεδρος για την αποκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία του συντάγματος.

Δυστυχώς για την Δημοκρατία μας κομπάρσος και αξιοθρήνητος ουραγός στο λαϊκισμό, την κοροϊδία, το θέατρο και την απαξίωση των θεσμών, η φυλλορροούσα αξιωματική αντιπολίτευση μεταξύ βορείων ρευμάτων και αριστερών παραποτάμων. «Εμείς αποχωρούμε, όμως συνεχίζουμε τον αγώνα από το πεζοδρόμιο» εκδήλωσε στην Βουλή ο Παπανδρέου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, συμπαρατασσόμενος με τις κόκκινες σημαίες.

Τολμώ να σκεφθώ ότι είναι αναγκαίο πλέον. Με αυτά τα ΜΕΜ, η κυβερνησις θα είχε καλλίτερη επικοινωνία με τους πολίτες με πληρωμένες καταχωρήσεις (ας πλήρωνε και το αγγελιόσημο). Ίσως έτσι κάποτε αποκατασταθεί η αληθινή ενημέρωση στην χώρα μας.

 

via