Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο axortagos.gr στις 20 Ιουλίου 2014 

Steve Breen 18 July

(Φωτογραφία: Steve Breen, 18.7.14)

Η υποκρισία και η ηθελημένη άγνοια…

 

Ο ουρανός έβρεξε πτώματα, που διαμελισμένα καμένα παραμένουν άταφα κατάσπαρτα σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων, στην περιοχή που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές κοντά στην πόλη Τορέζ. Οι συγγενείς τους δεν είναι δυνατόν ούτε να τους αναγνωρίσουν, ούτε να τους ενταφιάσουν αφού ακόμη και οι ερευνητές του ΟΑΣΕ παρεμποδίζονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Δεν έχουν την ελευθερία κινήσεων που χρειάζονται», είπε ο Ελβετός πρεσβευτής Τόμας Γκρέμινγκερ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του ΟΑΣΕ.

Είναι τραγικό. Οι 298 αθώοι πλήρωσαν με την ζωή τους, το μίσος και την δολοφονική αγριότητα των υποκριτών που κρύβονται πίσω από το αποτρόπαιο κατόρθωμα τους. Μεταξύ των θυμάτων ο διακεκριμένος Γιόπ Λανγκ, ο οποίος συμμετείχε επί τρεις τουλάχιστον δεκαετίες στις έρευνες για τον ιό HIV και θεωρείτο γίγαντας στον τομέα.. «Η θεραπεία για το AIDS θα μπορούσε να βρίσκεται πάνω σε αυτό το αεροπλάνο, απλώς δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε», σχολίασε ο Τρέβορ Στράτον, σύμβουλος σε θέματα AIDS.

Σήμερα την 19η Ιουλίου 2014, αντί να γίνει σεβαστή η συμφωνία,  για ζώνη ασφαλείας 20 χιλιομέτρων και έρευνα από ειδικούς του ΟΑΣΕ με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων μερών (Ουκρανών Ρωσίας, φιλορώσων -αυτονομιστών) ώστε αφενός μεν να περισυλλεγούν τα πτώματα και να ταυτοποιηθούν οι νεκροί, αφετέρου δε να αποδειχθεί η αδιαμφισβήτητη αλήθεια και να κατονομαστούν οι υπαίτιοι, η υποκρισία και το ψεύδος, η προπαγάνδα και η ιδεοληψία θριαμβεύουν.

Και πάλι οι σημερινές ανακοινώσεις των ίδιων των εκπροσωπών του ΟΑΣΕ που εμποδίζονται να προσεγγίσουν την περιοχή που κατέπεσε το αεροπλάνο, η εσπευσμένη  περισυλλογή 38 νεκρών από αυτονομιστές που στέλνουν τα πτώματα στη Ρωσία,  και η απόκρυψη/παραποίηση στοιχείων μαρτυρούν αυτό που είναι στα χείλη των απλών, λογικών, ελεύθερων ανθρώπων..

Οι δολοφόνοι βιάζονται να απομακρύνουν τα ίχνη

Αν η Ρωσία είχε πρόθεση να γίνει σεβαστή ως αληθώς μεγάλη χώρα, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Διότι ενώ όφειλε να επιβάλει στους φίλους της, αυτονομιστές την τήρηση της συμφωνίας ώστε η ανεξάρτητη επιτροπή να διεξάγει την έρευνα της και να φανεί η αλήθεια μια ώρα αρχύτερα αλλά και οι νεκροί να ταφούν γενόμενοι σεβαστοί, αντί να παραμένουν διαμελισμένοι καμένοι και παραπεταμένοι στα χωράφια, προτιμά να συμμετέχει στην συγκάλυψη της αλήθειας.

Όμως εξίσου τραγικό και αποτρόπαιο έγκλημα είναι η υποκρισία και η ηθελημένη άγνοια των προπαγανδιστών της «μοναδικής» αλήθειας που είναι η φιλορωσική έκδοση του δυστυχήματος. Ενώ όλοι οι άλλοι αναζητούν στοιχεία, μόνο οι φιλορώσοι «γνωρίζουν» τι έγινε, ενώ ταυτόχρονα παρεμποδίζουν και τους άλλους να μάθουν την αλήθεια.

Βεβαίως οι ψυχίατροι του μέλλοντος θα ασχοληθούν εκτενώς με το φαινόμενο της ηθελημένης άγνοιας των λεγόμενων «ιδεολόγων» που καθιστά την λογική νεκρά, αφού η υποδούλωση στην ιδεοληψία απαγορεύει, «μπλοκάρει» την ανάπτυξη κάθε άλλης σκέψης, πλην εκείνης που υπαγορεύει η «ιδεολογία» και η «αγιογραφία» της.

Ως εάν να θέλουμε να πείσουμε έναν ισλαμιστή, έναν κομμουνιστή με λογικά επιχειρήματα που καταρρίπτουν τις «αλήθειες» του κορανίου ή του σταλινισμού.

Για αυτούς δεν υπήρξε δάσος Κατύν, λιμοκτονία στην Ουκρανία, Γκουλάγκ αλλά  ούτε και παράδεισος χωρίς μέλι, πιλάφι… και παρθένες…  ή επιτρέπεται να μείνει «άπιστος» ζωντανός.

 

via