Γράφει η Maya

Δημοσιεύθηκε στις 15 Αυγούστου 2014

Αλυτρωτισμός

«Είναι ψέμα ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Ελλάδα. Κατηγορηματικά δηλώνω πως βρίσκεται στην «Μακεδονία». Γιατί ο τάφος ενός βασιλιά, δεν μπορεί να είναι τόσο κοντά σε υγρό στοιχείο. Είναι ένα παιχνίδι που στόχο και σκοπό έχει να ελέγξει τον σφυγμό και τις αντιδράσεις των παγκόσμιων ιστορικών. Και μέσα σε 3 μέρες όλα θα γίνουν γνωστά, επειδή δεν μπορούν να ψεύδονται μπροστά σε όλο τον κόσμο, όπως έκαναν παλιά, κλέβοντας τη «μακεδονική» αρχαία μυθολογία και ιστορία. Υπάρχει λόγος για τον οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί η τοποθεσία του τάφου. Υπάρχει σχέδιο με την ονομασία «Σκόπια 2014» και θα αποκαλύψει ότι ο τάφος βρίσκεται εδώ, στη «Μακεδονία»».

NASLOVNA (48)(1)Η δήλωση αυτή που δημοσιεύεται στη σκοπιανή εφημερίδα «PlusInfo» ανήκει στον συγγραφέα, ιστορικό (;) και αντιπρόεδρο του Παγκόσμιου «Μακεδονικού» Κογκρέσου Νίτσε Ντίμοβσκι (Niče Dimovski), ενός κορυφαίου δηλαδή λομπίστα της χώρας,ο οποίος δομεί και προωθεί ανά τον κόσμο την επιχειρηματολογία της, και αν δεν πρόκειται για συνωνυμία είναι μάλλον και ο δήμαρχος του «Αεροδρομίου». Είναι ο ίδιος άνθρωπος που υπoστηρίζει ότι κατάφερε να επιζήσει κλινικού θανάτου, και η εξέλιξη αυτή του έδωσε οράματα, τα οποία σχετίζονται ως επί το πλείστον με τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου. Όπως ο ίδιος δηλώνει «είδε πολύ καλά» πού βρίσκεται ο τάφος, και τα περιγράφει αναλυτικά σε σχετικό του βιβλίο.

Και αν αυτό ακούγεται απλώς κάπως αστείο, και φανερώνει τον πραγματικό… ιστορικό πλούτο και τα αδιάσειστα ντοκουμέντα για τον τάφο του Αλέξανδρου στα Σκόπια, υπάρχει και συνέχεια που όμως είναι πιο σοβαρή. Ο ίδιος άνθρωπος, είναι εμπνευστής της γνωστής «μακεδονικής» προσευχής η πρώτη εκδοχή της οποίας μεταδόθηκε στο κρατικό κανάλι της γείτονος χώρας το 2008, και εμφάνιζε τον ίδιο τον Θεό να απευθύνεται στους «Μακεδόνες» λέγοντάς τους μεταξύ άλλων:

«Παιδιά του Ήλιου, παιδιά των λουλουδιών, οφείλετε να γνωρίζετε πως τη μητέρα σας τη γη, την οίκισα με τρεις φυλές: τη λευκή -τους Μακεδονοειδείς-, την κίτρινη -τους Μογγολοειδείς-, και τη μαύρη -τους Νεγροειδείς. Όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι μιγάδες. Από εσάς, τους Μακεδόνες, δημιούργησα τη λευκή φυλή, η οποία έφτασε ως την Ιαπωνική Θάλασσα. Όλοι οι λευκοί άνθρωποι είναι αδέλφια σας, διότι φέρουν μακεδονικά γονίδια και όλες οι μεταναστεύσεις ξεκίνησαν από εσάς, και προς Βορρά. Κακές, σατανικές ψυχές απέκρυψαν για χιλιάδες χρόνια την αλήθεια, λέγοντας ψέματα στον κόσμο»

 

Με άλλα λόγια, οι γείτονες όχι μόνο βασίζουν την «ιστορία» τους σε οράματα και παραισθήσεις, αλλά εκτός από αλυτρωτικές διαθέσεις έχουν και επικίνδυνες απόψεις περί καθαρότητας, και ανωτερότητας της φυλής τους, τις οποίες τις «σφραγίζουν» με τη βούληση του ίδιου του… Ύψιστου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι αρκετά, όπως για παράδειγμα, γιατί στα ελληνικά ΜΜΕ δεν μαθαίνουμε τέτοια ενδιαφέροντα από κάθε άποψη πράγματα, ή γιατί η ΕΕ θεωρεί μόνο τη διένεξη για το όνομα ως εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Όμως δημιουργείται και ένα ακόμη ερώτημα. Πώς γίνεται διάφορες -και ουκ ολίγες- εγχώριες «προοδευτικές» φωνές να ουρλιάζουν για τον χιτλερικό φασισμό της Χρυσής Αυγής, αλλά ταυτόχρονα να υποστηρίζουν, ηθικά και έμπρακτα, ακριβώς τις ίδιες νοοτροπίες και διαθέσεις των γειτόνων;