Γράφει ο Ιάσων

Δημοσιεύθηκε στο zougla.gr στις 27 Σεπτεμβρίου 2015

koronakis

Σκάνδαλο 1.000 δις η Ελλάδα

 

«ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ «ΕΝΤΙΜΟΥ» ΓΕΡΜΑΝΟΥ AΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΧΕΡΙ» – ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ»

Ήταν ο τίτλος γνωστού διαδικτυακού ιστολογίου σχετικώς με το προαναφερθέν σκάνδαλο της Γερμανικής αυτοβιομηχανίας VW. Και συνέχιζε ως εξής:

«Άννα Στεφανοπούλου: Η Ελληνίδα που «εκδικήθηκε» την Γερμανία του Β. Σόιμπλε κι «έριξε» 18 δισ. δολ. πρόστιμα στην VW (κατ’ αρχήν…) (upd)

Μία Ελληνίδα, η Άννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παίρνει «εκδίκηση» για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β. Σόιμπλε και την «παρέα» του, αφού είναι αυτή που «ξεσκέπασε» το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών. Η Άννα Στεφανοπούλου, γνωστή για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων, συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, παρατηρώντας την δυσκολία να συνδυαστεί η απόδοση των κινητήρων με τόσο χαμηλούς ρύπους ..»

Και κατέληγε το άρθρο με την παρατήρηση:

«Πάντως στο Βερολίνο ο Β. Σόιμπλε και η Α. Μέρκελ θα το «φυσάνε» και δεν θα «κρυώνει». Τους ήρθε από εκεί που δεν το περίμεναν…από μια Ελληνίδα ..Τμήμα ειδήσεων pronews.gr»

Σε λιγότερο από 24 ώρες η διάψευση ήλθε από την καθημερινή.

Νέος ελληνικός μύθος για τη Volkswagen”  

«Όταν είδα τα δημοσιεύματα δεν μπορούσα να το πιστέψω»  λέει στην «Κ» η Άννα Στεφανοπούλου»

Και  ο Γιάννης Παλαιολόγος συνέχιζε:

«Αναφερόμαστε στην παράξενη -αλλά παράλληλα τόσο οικεία- υπόθεση της Άννας Στεφανοπούλου, διακεκριμένης καθηγήτριας Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. Μία συνέντευξη που παραχώρησε για το σκάνδαλο, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Wired, υπήρξε η αφορμή για να οικοδομηθεί ένας μύθος γύρω από το όνομά της στην ελληνική γωνιά του παγκόσμιου ιστού… Η «Κ» επικοινώνησε με την κ. Στεφανοπούλου μέσω e-mail. Μας είπε ότι είχε μιλήσει σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ για το σκάνδαλο της VW αλλά «ουδέποτε είπα ότι η δική μου ομάδα έπαιξε ρόλο στην αποκάλυψη του προβλήματος». Τη ρωτήσαμε πώς ένιωσε όταν συνειδητοποίησε ότι συνδέθηκε το όνομά της με την υπόθεση στο ελληνικό Διαδίκτυο.
«Απαίσια!» απαντά. «Άρχισα να λαμβάνω τηλεφωνήματα και e-mails, και όταν τελικά κοίταξα ένα από τα sites, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πρώτον με ενόχλησε ο εθνικιστικός τόνος των άρθρων. Δεύτερον -και πιο σημαντικό! – η λάθος απόδοση ενός ερευνητικού επιτεύγματος που ανήκει σε άλλους οργανισμούς και ερευνητές». (Για να συμβάλουμε στην επανόρθωση: την παραποίηση των μετρήσεων ξεσκέπασε ομάδα στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνιας, υπό τον Ντάνιελ Κάρντερ
»

Βεβαίως μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο εξακολουθεί να «παίζει» η χαλκευμένη παραπληροφόρηση ενώ αγνοείται επιδεικτικά η διάψευση.

Όμως πέραν και αυτού του είδους της πολιτικής αξιοπρέπειας που δείχνουν πολλά ιστολόγια επιθυμώ να σταθούμε στο ουσιαστικό γεγονός:

Οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν την Παρασκευή ότι 482.000 οχήματα Volkswagen και Audi, που είχαν κατασκευαστεί μεταξύ 2009 και 2015 και είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ, ήταν εξοπλισμένα με ένα λογισμικό που μπορούσε να εντοπίσει αυτομάτως τους ελέγχους μέτρησης των ρύπων για να παραποιήσει τα αποτελέσματά τους. Συγγνώμη από τους πελάτες της Volkswagen αναγκάστηκε να ζητήσει ο CEO της εταιρίας, Μάρτιν Γουίντερκορν, αφού πρώτα ομολόγησε την ενοχή της VW. Ενώ ο  επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ, Michael Horn, έσπευσε και εκείνος να ζητήσει συγγνώμη, αφού ομολόγησε και από τη δική του μεριά την απάτη, ενώ δεσμεύτηκε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών.

Οι ζημίες για τη γερμανική αυτοβιομηχανία είναι ανυπολόγιστες. Οι πρώτες εκτιμήσεις ομιλούν για ζημιές 18 δις δολαρίων. Ενώ ήδη η VW αντιμετωπίζει μηνύσεις από επενδυτές, περιβαλλοντικές οργανώσεις και η μετοχή της Volkswagen, κατρακυλά χωρίς σταματημό (πηγή).

Κατακριτέο, ανέντιμο, ανήθικο, καταστρεπτικό. Μια απάτη ολκής με ποινικό και οικονομικό σκέλος τεράστιο. Σύντομα θα αποδειχθεί ποιός ηλίθιος τεχνικός λογισμικών έγινε μισθωμένο όργανο αφελών πωλητών/διευθυντών που διαπόμπευσαν ένα κολοσσό και το αξιόπιστο «Made in Germany». Ως εάν οι υπηρεσίες  των ΗΠΑ είτε θα «εξαγοράζοντο» είτε δεν θα το αντιλαμβάνοντο. Βεβαίως όλοι είμεθα αψευδείς μάρτυρες, ότι για το μέγιστο αυτό σκάνδαλο (που ενδεχομένως  να  αποτιμηθή σε μερικές δεκάδες δισεκατομμυρίων δολαρίων) , την λυπητερή – ζημιά – πληρώνει στο ακέραιο η εταιρεία, οι μέτοχοι. Ενώ σύντομα οι ηθικοί αυτουργοί και οι εκτελεστές θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Η Γερμανία ως κράτος θα έχει διαφυγόντα κέρδη εκείνα τα οποία τώρα και μελλοντικώς η VW υφίσταται λόγω του σκανδάλου. Όμως οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρους για τα αποτελέσματα της απάτης.

Ας δούμε όμως και το δικό μας σκάνδαλο: Το αναλύει διεξοδικώς ο κος Αθανάσιος Χ. Παπανδροπουλος

«Από το 1981 έως σήμερα, το ελληνικό παμφάγο κράτος έχει δεχθεί 660 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια, 290 δισεκατομμύρια ευρώ καθαρές επιδοτήσεις και 26 δισεκατομμύρια ευρώ άτοκες επενδυτικές επιχορηγήσεις, του έχουν δε «κουρευτεί» χρέη περίπου 120 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με άλλα λόγια, μέσα σε 34 χρόνια το ελληνικό κράτος είχε την δυνατότητα να αξιοποιήσει πάνω από 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 100.000 ευρώ ανά Νεοέλληνα ή σε 335.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα είναι πτωχευμένη, η παραγωγική της μηχανή είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη, οι υποδομές της είναι απλά υποφερτές και η διοικητική της μηχανή απέχει αισθητά από τον κοινοτικό μέσον όρο. Αντιθέτως, η χώρα πρωτεύει σε διαφθορά και παραοικονομία, γεγονός που αποτρέπει παραγωγικές επενδύσεις και νοθεύει την δημοσιονομική πολιτική της.

Όσο για τα αίτια της πτώχευσης οφείλονται αποκλειστικά και μόνον στον κρατισμό, δεδομένου ότι στην χώρα μας το κράτος αντιπροσωπεύει το 65% της επίσημης οικονομίας. Πρόκειται, δηλαδή, για ποσοστό παραπλήσιο με τα αντίστοιχα σε πρώην κομμουνιστικές χώρες, οι οποίες εξ αυτού του λόγου κατέρρευσαν»

Δηλαδή με πολύ λίγα λόγια. Το ελληνικό κράτος, (πολιτικοί & «σοφός» ελληνικός λαός, συνδικαλιστές, απεργοί, προπαγανδιστικά ΜΜΕ, προδευτικάριοι αρνητές κάθε μεταρρυθμίσεως, καθηγητές ινστρούχτορες ο καθένας με το δικό του βάρος) όλα αυτά τα 35 χρόνια κατεσπατάλησε ούτε 1, ούτε 2, ούτε 10 αλλά 1.000 δις ευρώ για να συντηρηθεί ένα πελατειακό κράτος ενός  καρκινικού δημοσίου και καρτικοδίαιτων ημετέρων, για να δίνει πρόωρες συντάξεις, διπλές και τριπλές σε πεθαμένους που ακόμη πληρώνονται και να καταστρέφει απομυζώντας αυτόν που τα συντηρούσε τόσα χρόνια με την αφαίμαξη του, δηλαδή τον ιδιωτικό τομέα (διαβάστε περισσότερα σχετικά εδώ).

Αυτό το διαρκές σκάνδαλο που ισοδυναμεί με 50 σκάνδαλα VW επιβαρύνει φορολογούμενους που  ουδεμία ευθύνη φέρουν (ιδιωτικός τομέας) αλλά και τους φορολογούμενος της ΕΕ που επιβαρύνονται για να μας δανείζουν και να τους αποκαλούμε υποτιμητικά ως «δανειστές» αντί για σωτήρες. Αφού κανείς άλλος δεν μας δανείζει!!

Διερωτώμαι: Αν έχουμε τόση αγωνία και «μας κόπτει» να δούμε τι θα απογίνει με τους ενόχους της VW γιατί δεν έχουμε ανάλογο ενδιαφέρον να επιδείξουμε ώστε  να καταλάβουμε τις, τι επιτέλους πταιει για τα δικά μας τα χάλια και το σκάνδαλο και να τους καταδικάσουμε !!!

Εντάξει εκείνοι που φταίνε, το καταλαβαίνω. Τους εμποδίζει η «πολιτική τους αξιοπρέπεια».

Όλους τους άλλους όμως ;;;

 

 

Πηγή: zougla.gr