Γράφει ο Νικόλαος Φαρμάκης*

Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 5 Δεκεμβρίου 2015

symmoritopolemos

Επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα υπό τον καθηγητή Ζολώτα απαγόρευσε τον όρο «συμμοριτοπόλεμος», δολοφόνησε τον όρο Δημοκρατία και ονόμασε την ένοπλο παράταξη «Δημοκρατικό Στρατό», η οποία, μεταξύ των άλλων, ήθελε – ως έλεγε και η 5η ολομέλεια του ΚΚΕ – , και την αυτονόμηση της Μακεδονίας, εξ ου και στην ψευτοκυβέρνηση συμμετείχε Βούλγαρος υπουργός! Την ανωτέρω ονομασία απεδέχθη ασμένως και το κόμμα της ΝΔ και έτσι επικρατεί έκτοτε σύγχυση ως προς τον Εθνικό αγώνα 1946-1950. Πρέπει η νέα γενεά να γνωρίζει τα εξής:

1. Στην απόφαση του Ο.Η.Ε. το 1974, η οποία ψηφίσθηκε από όλα τα μέλη, εκτός της Σοβιετικής Ενώσεως και των υπό κατοχή της Σοβιετικής Ενώσεως Ευρωπαϊκών κρατών, αναφέρεται ότι: «Στα όμορα μετά της Ελλάδας κράτη, συμμορίες οργανώνονται, εκπαιδεύονται, εξοπλίζονται και αποστέλλονται στην Ελλάδα για την απόσπαση των βορείων επαρχιών αυτής».

2. Στην ομιλία του τότε Προέδρου των Η.Π.Α. στο Κογκρέσο – εξ ου και το λεγόμενο «Δόγμα Τρούμαν» – αναφέρει, για να αιτιολογήσει την τεράστια στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα: «Bandits on the Greek mountains». Bandit=συμμορίτης-ληστής (Αγγλοελληνικό Λεξικό Michigan Press).

3. Η ανωτέρω κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου Ζολώτα, εν αγνοία της ή επίτηδες, λησμόνησε ότι αποφάσεις του Ο.Η.Ε. δεν καταργούνται με εσωτερικό νόμο. Άρα είναι άκυρα τα περί Δημοκρατικού Στρατού.

Βεβαίως η Ελλάς είχε το προνόμιο να έχει και εμφύλιο πόλεμο στην περίοδο 1943 έως το τέλος του 1944. Τούτο διότι ο ΕΛΑΣ είχε κηρύξει τον πόλεμο αυτό σε όλες τις μη κομμουνιστικές οργανώσεις! Βλέπε Ζέρβας – ΕΔΕΣ – η δολοφονία Ψαρρού, με τελικό στάδιο, ευτυχώς, την καταστροφική ήττα του ΚΚΕ τον Δεκέμβριο του 1944, το οποίο είχε στην περιοχή της Αττικής 15.000 νεκρούς και τεράστιες ζημιές στην πρωτεύουσα.

Τα ανωτέρω γράφονται από κάποιον που τα γνωρίζει εκ προσωπικής εμπειρίας και όχι από τους πλαστογράφους της Ελληνικής Ιστορίας, την οποία δυστυχώς, και μη κομμουνιστές επί έτη προσπαθούν να την τροποποιήσουν.

 

*τ. Βουλευτής